Connect with us

POLITICĂ

Preşedintele Comisiei de agricultură din Cameră, Adrian Chesnoiu (PSD Olt), semnal de alarmă după creşterea preţurilor la îngrăşăminte: Sectorul agroalimentar se află într-un risc major

Publicat

în

Preşedintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor, deputatul PSD Olt Adrian Chesnoiu, a spune că sectorul agroalimentar din România se află într-un risc major din cauza creşterii preţurilor la îngrăşăminte.

Chesnoiu arată că cea mai afectată componentă va fi zootehnia, totul plecând de la creşterea preţurilor la îngrăşăminte.

„Sectorul agroalimentar se află într-un risc major. Preţurile la inputuri, la îngrăşăminte au crescut foarte mult, ceea ce pe lanţ va duce la scumpirea materiilor prime rezultate, a cerealelor. Acestea, după ce sunt procesate, preţul lor majorat va conduce la o creştere a preţului furajelor, care va lovi în zootehnie. Zootehnia românească este cel mai defavorizat sector din agricultura României, astăzi. Pe de o parte, pesta porcină africană, lipsa măsurilor, a pus la pământ industria creşterii porcului în România. De partea cealaltă, gripa aviară. Dacă şi fermele zootehnice, puţinele pe care le mai avem, se închid, materia primă de care au nevoie procesatorii şi cei din industria agroalimentară, pentru a ne pune la raft produse româneşti, produse sănătoase, produse din carne autohtonă, vor intra într-un risc major de faliment”, a declarat Adrian Chesnoiu.


Deputatul spune că situaţia este o problemă de siguranţă naţională şi că preşedintele şi actualii guvernanţi ar trebui să intervină.

„Domnul Iohannis, preşedintele ţării, cei de la guvernare, dacă ar fi ţinut la România, ar fi putut să înţeleagă pe baza rapoartelor pe care le primesc şi ar fi declarat o problemă de natură a siguranţei naţionale şi ar fi declanşat imediat o echipă de analiză care să ia măsurile rapide. Când ai un om ca Oros la Agricultură, care nu înţeleg nimic, risci ca în doi ani să pun totul pe butuci, chiar şi ceea ce s-a făcut înainte”, a conchis Adrian Chesnoiu.

Preţul îngrăşămintelor în Europa urmează să crească şi mai mult, o nouă sursă de îngrijorare că majorarea costurilor cu producţia în lanțul alimentar ar putea stimula şi mai mult inflaţia, scrie Bloomberg.


Un indicator de referinţă în Europa Occidentală pentru preţul amoniacului, din care se produce îngrăşământul pe bază de azot, a urcat până la 910 de dolari pe tonă, cel mai ridicat nivel din ultimii 13 ani.

CITEŞTE ŞI: Fermierii pot construi în extravilanul localităţii. Iniţiativa deputatului Adrian Chesnoiu ajunge la vot

Print Friendly, PDF & Email

POLITICĂ

Ministrul Agriculturii, prezent în judeţul Olt, de Ziua Naţională

Publicat

în

Recent instalat în funcţia de Ministru al Agriculturii, deputatul oltean Adrian Chesnoiu, a fost alături de autorităţile locale şi judeţene, la manifestările organizate de Ziua Naţională, la Slatina şi Caracal.

Ministrul a fost însoţit şi de ceilalţi deputaţi PSD, Marius Iancu, Florin Barbu şi Emil Albotă, dar şi de preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, vicepreşedinţii Ionuţ Ivan şi Virgil Delureanu şi cei doi primari ai celor două municipii din Olt, Emil Moţ şi Ion Doldurea.

Fost şef al Agenţiei de Finanţare a Investiţiilor Rurale (AFIR) din subordinea Ministerului Agriculturii, Adrian Chesnoiu a fost pe rând administrator public şi viceprimar al municipiului Caracal. În 2020 a candidat cu succes la Camera Deputaţilor, pe lista PSD Olt.


CITEŞTE ŞI: FOTO REPORTAJ. Cum a fost marcată Ziua Naţională, la Slatina, în condiţii de pandemie

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

POLITICĂ

Primarul din Gorj care l-a omagiat pe Ceauşescu, fotografie cu o cană imprimată cu chipul dictatorului

Publicat

în

Robert Ionuţ Păiuşi, primarul comunei gorjene Stejari, care pe 26 ianuarie îl omagia pe contul său de socializare pe Nicolae Ceauşescu, a postat luni dimineaţa o fotografie în care a vrut să etaleze faptul că bea dintr-o cană imprimată cu chipul fostului dictator.

Fotografia este însoţită de o urare pentru urmăritorii săi. Edilul din Stejari, care are peste 30 de ani, este un fan declarat al fostului șef al statului și are chiar și tablouri cu acesta.

Periodic merge și la locul unde este înmormântat Nicolae Ceaușescu.


Pe 26 ianuarie 2021, Robert Ionuţ Păiuşi posta:

„Azi de ziua dumneavoastră, vreau să vă mulțumesc pentru țara pe care ați construit-o și pentru puterea economică pe care ne-ați lăsat-o.

Păcat că proștii de după dumneavoastră, ne-au vândut miei de Paște, iar ei s-au vândut mai rău decât femeile ușoare…, nici măcar ca cele de lux, ca ultimele cârpe. Țara de azi mai este doar umbra țării pe care ați lăsat-o…


Nu știu dacă ultimele cuvinte ale tovarășului se vor adeveri: „Istoria mă va răzbuna ! ” deoarece nu mai avem, școală azi, nu mai avem istorici, avem Vulpița și Viorel, nu mai avem multe lucruri, nici conducătorii care să își iubească țara,poporul, acum mimează de 1 Decembrie, pe 24 Ianuarie în iubitori de țară iar majoritatea din ei sunt habarniști ai Istoriei Române…!!!”.

sursa foto: Facebook/Robert Ionuţ Păiuşi

CITEŞTE ŞI: Bani europeni pentru modernizarea instituțiilor de învățământ din Piatra-Olt

 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Şedinţă de urgenţă a Guvernului României, în contextul apariţiei variantei Omicron a COVID

Publicat

în

Premierul Nicolae Ciucă a convocat duminică o şedinţă de Guvern în contextul apariţiei variantei Omicron a coronavirusului. De asemenea, 36 de români sunt blocaţi în Africa de Sud după ce mai multe curse aeriene au fost anulate. Un proiect de hotărâre pentru modificarea hotărârii care prelungeşte starea de alertă începând de la 9 noiembrie, figurează pe ordinea de zi a reuniunii de duminică a Executivului.

„Proiect de hotărâre pentru pentru modificarea şi completarea anexei nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1183/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 noiembrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, arată ordinea de zi transmisă de către Guvern.

Şedinţa, programată pentru ora 11:15, are loc după ce sâmbătă, premierul a discutat pe aceeaşi temă cu ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila, cu şeful DSU Raed Arafat şi cu şefa Centrului de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile Adriana Pistol.


Totodată, este deja în desfăşurare o şedinţă a CNSU, pentru actualizarea listei statelor de risc epidemiologic.

Ca şi alte state UE, România a impus restricţii pentru persoanele care vin din Africa de Sud, unde a fost detectată noua tulpină a coronavirusului. Aceste restricţii includ carantina de 14 zile, indiferent dacă persoana vizată este sau nu vaccinată.

În condiţiile în care cursele aeriene către Europa au fost anulate, 36 de români au rămas blocaţi în Africa de Sud, MAE făcând demersuri pentru a facilita întoarcerea în ţară a acestora.


Cazuri de infectare cu varianta sud-africană a coronavirusului au apărut în mai mult state europene.

CITEŞTE ŞI: Testele antigen care au ajuns în şcoli sunt dezasamblate. Arafat: Aşa se livrează ele

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.