Connect with us

POLITICĂ

Preşedintele CJ Olt n-are aşteptări de la bugetul pregătit de Cîţu: „Nu ştim dacă ne vom descurca”

Publicat

în

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, spune că bugetul pe care îl pregăteşte Guvernul Cîţu va fi unul de austeritate, iar administraţiile publice locale se vor descurca foarte greu.

Marius Oprescu susţine că perioada de austeritate pe care urmează să o propună Guvernul de dreapta este cauzată de faptul că Alianţa PNL-USR PLUS-UDMR nu promovează proiecte de investiţii.

„Încă n-am văzut bugetul pe acest an, n-au apărut niciun fel de informaţii despre bugetul pregătit de guvern. Dar, din cum îşi pregătesc lucrurile şi ieşirile zilnice ale miniştrilor şi premierului, se pare că va fi un buget de austeritate. Cu siguranţă, bugetul prezentat de noi este unul mai bun. Ca de fiecare dată, PSD a avut măsuri și proiecte care au vizat marea majoritate a populaţiei. Eu cred că, în primul rând, perioada de austeritate pe care mai mult ca sigur ne-o va propune Guvernul Cîţu, este cauzată de faptul că de când sunt la guvernare n-au venit cu niciun proiect de investiţii. Este o regulă în economie, atât timp cât nu faci investiţii în infrastructură, nu există un motor să porneşti economia după o perioadă grea. Arătaţi-mi dumneavoastră un program început în ultima perioada de un an şi patru luni, de când PNL şi dreapta au venit la guvernare”, a afirmat Marius Oprescu.

Preşedintele CJ Olt a semnalat faptul că bugetul trebuie împărţit echitabil tuturor judeţelor, nu doar acolo unde există fiefuri de dreapta.

„Susţin de foarte multă vreme că orice comună din Olt face parte, ca şi Clujul, ca şi Constanţa, din Uniunea Europeană. Copiii, bătrânii, cetăţenii din acea localitate trebuie să aibă şanse egale de a avea acces la condiţii decente de viaţă. Asta înseamnă să avem apă, canal, drumuri, şcoli puse la punct, grădiniţe încălzite, cu toalete moderne. Toate aceste lucruri trebuie să le aibă orice localitate din România. Din păcate, se va vedea şi prin proiectul de buget pe care ni-l va propune dreapta, aceste lucruri nu se vor regăsi”, a mai spus Oprescu.

Acesta a reclamat şi lipsa de transparenţă a Guvernului Cîţu privind proiectul de buget.

„Nu ştim dacă ne vom descurca, pentru că nu ştim exact cu ce va veni Guvernul şi ce va propune în ceea ce priveşte administraţiile publice locale. Întâlnirile cu structurile asociative – asociaţiile comunelor, oraşelor şi consiliilor judeţene, au fost făcute doar pentru a fi bifate. Să nu credeţi că au fost întâlniri practice şi că s-a ţinut cont de solicitările asociaţiilor. Ei au fost obligaţi să le facă, pentru a le bifa, să arate că au avut loc consultări”, a conchis Marius Oprescu.

 

Print Friendly, PDF & Email

POLITICĂ

Social-democraţii din Slatina au oferit flori doamnelor şi domnişoarelor

Publicat

în

Social-democraţii slătineni au fost din nou în stradă, luni, când au oferit flori doamnelor şi domnişoarelor din municipiu, cu ocazia zilei de 8 martie.

Alături de primarul Emil Moţ, la eveniment au fost prezenţi deputaţii Marius Iancu, Florin Barbu şi Emil Albotă, dar şi vicepreşedinţii CJ Olt, Virgil Delureanu şi Ionuţ Ivan.

„Şi în acest an, PSD păstrează tradiţia de 8 martie. Dar, în acest an, sunt foarte bucuros pentru că avem alături de noi trei deputaţi. Sunt trei oameni extrordinari, care provin din Slatina şi nu pot decât să mă bucur că au plecat la Bucureşti, dar nu au uitat oamenii care i-au votat. Le mulţumesc din suflet că sunt alături de noi, de slătineni, şi sperăm că vor face lucruri bune. Doamnelor, mamelor, soţiilor, prietenelor, vă urez din suflet o primăvară frumoasă! La mulţi ani! Să aveţi grijă de noi, să fiţi lângă noi, să ne ghidaţi în continuare! Noi, PSD Slatina, vom fi alături de dumneavoastră în fiecare an!”, a declarat primarul Emil Moţ.

La rândul său, deputatul Marius Iancu, le-a transmis un mesaj doamnelor şi domnişoarelor.

„Astăzi, de 8 martie, pătrăm tradiţia PSD, aceea de a oferi flori slătinencelor! Purtăm mască, respectăm regulile din perioada pandemiei. Noi zâmbim, chiar dacă avem mască şi ne dorim ca şi doamnele şi domnişoarele să zâmbească, să fie fericite, să fie iubite. La mulţi ani”, a declarat Iancu.

Şi Emil Albotă a avut un mesaj cu ocazia zilei de 8 martie.

„Ca în fiecare an, PSD Olt ţin să mulţumească prin această acţiune femeilor, mamelor şi fiicelor noastre. De asemenea, şi noi, parlamentarii de Olt, suntem alături de organizaţia care ne-a trimis la Bucureşti şi ţinem să mulţumim doamnelor din viaţa noastră, să le urăm un an de împliniri şi sperăm ca acţiunea noastră de astăzi să le aducă zâmbetul pe buze”, a spus acesta.

Florin Barbu şi-a exprimat admiraţia pentru doamne şi domnişoare.

„Mă bucur că, astăzi, alături de colegii mei, putem să le urăm doamnelor şi domnişoarelor din Slatina o primăvară frumoastă şi să le aducem un zâmbet, alături de o floare. La mulţi ani!”, a conchis deputatul.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

POLITICĂ

Marius Oprescu, preşedintele CJ Olt, spune că PSD nu va contesta bugetul la CCR

Publicat

în

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat luni că partidul pe care îl reprezintă nu va contesta la Curtea Constituţională Legea bugetului, în forma adoptată de majoritatea PNL-USR-UDMR.

Marius Oprescu a explicat că administraţiile publice locale au nevoie cât mai repede de un buget.

„Partidul Social Democrat nu va contesta la CCR acest buget. Chiar dacă noi nu suntem de acord cu modul de împărţire a banilor, pe capitole, la nivel de ţară, cred că este important să trecem peste această etapă şi România să aibă un buget funcţional, astfel încât instituţiile să poată să funcţioneze cum trebuie şi să ne apucăm de treabă în acest an. Şi aşa, timpul a trecut foarte mult. Gândiţi-vă că, după aprobarea bugetului şi publicarea lui în Monitorul Oficial, urmează 15 zile de transparenţă. Apoi, în alte 45 de zile, toate instituţiile, UAT-urile trebuie să îşi aprobe bugetul”, a declarat Marius Oprescu.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

POLITICĂ

Un nou proces PIERDUT de Darius Vâlcov. Decizia e DEFINITIVĂ

Publicat

în

Forumul Democrat la Germanilor din România (FDGR) anunţă că a câştigat definitiv procesul cu Darius Vâlcov care a sugerat, într-o postare pe Facebook, că formaţiunea este o organizaţie nazistă. Vâlcov trebuie să plătească FDGR 20.000 de lei, relatează News.ro.

”FDGR a câştigat procesul cu Darius Vâlcov. Soluţia este definitivă. Recursul lui Darius Vâlcov a fost respins ca nefondat de Curtea de Apel Craiova. Acesta contestase soluţia Tribunalului Olt prin care fusese obligat la plata de daune în valoare de 20.000 RON pentru postări defăimătoare la adresa FDGR şi a minorităţii germane”, a anunţat FDGR.

La rândul său, deputatul FDGR Ovidiu Ganţ a afirmat că ”încă un reprezentant al «regimului Dragnea-Dăncilă» a primit din partea justiţiei ce a meritat, pentru calomniile proferate”.

În 2018, pe vremea când era consilier al premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov a postat pe Facebook un clip video care sugera că #rezist şi Forumul Democrat al Germanilor din România sunt organizaţii naziste.

În montaj apărea şi o fotografie cu preşedintele Iohannis, pe care îl asemăna cu Hitler.

Pentru postarea respectivă, Vâlcov a fost amendat şi de către Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării cu 2.000 de lei.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.