Connect with us

POLITICĂ

Prefectura Olt a blocat transferul cartierului Aviatorilor de la Caracal către Primăria Deveselu. Prefectul Homorean, lider PNL, acuzat de implicare în campania electorală

Publicat

în

Prefectul Județului Olt Florin Homorean, care este şi prim-vicepreşedinte al filialei judeţene a PNL, este acuzat de implicare în campania electorală de la Deveselu, după ce Prefectura a atacat în instanţă cele două hotărâri emise de consiliile locale din Caracal şi Deveselu, prin care cartierul Aviatorilor era preluat de comuna din Sudul municipiului.

În anul 2000, printr-o ordonanță de guvern, semnată de primul ministru de atunci, Mugur Isărescu, cartierul Aviatorilor din Deveselu trecea la Caracal, deși acesta se afla pe teritoriul administrativ al comunei Deveselu. Pe vremuri, cartierul era dedicat celor care lucrau în fosta unitate militară de aviație care este chiar peste drum de respectivul cartier și în care se află acum amplasat scutul antirachetă al NATO, respectiv baza militarilor americani, bază în care își desfășoară activitatea aproximativ 200 de militari din Armata SUA.

Aflaţi în plină campanie electorală, reprezentanţii PNL susţin că vor rezolva această situaţie iar cartierul va trece în administrarea Primăriei Deveselu, doar dacă la alegerile din 27 iunie este votat candidatul liberalilor,


Faptul că acest cartier rămâne în administrarea Primăriei Caracal, deşi practic se află în Deveselu, generează cheltuieli suplimentare cetățenilor din localitate.

CITEŞTE ŞI: VIDEO | DERAPAJ al preşedintelui PNL Olt, în timpul vizitei lui Cîţu, la Deveselu. Liberalul le spune oamenilor că nu vor fi investiţii în judeţ, atât timp cât votează PSD

Contactat telefonic, prefectul Florin Homorean a declarat că decizia de a ataca în instanţă cele două hotărâri nu are un substrat politic şi că nu au fost respectaţi paşii legali.


„Indiferent de culoarea politică a primarului, sunt nişte lucruri care trebuie respectate, prevederile Codului Administrativ, mai multe legi care reglementează domeniul respectiv. Nu are legătură cu culoarea primarului sau a consiliului local, ci are legătură cu respectarea legii. Acolo este o problemă juridică mai veche pentru că terenul a fost preluat în administrare de la Ministerul Apărării de către Primăria municipiului Caracal, iar trecerea administrării terenului către Primăria comunei Deveselu trebuie să se facă cu respectarea anumitor paşi. A fost adoptată hotărâre de Consiliul Local Deveselu, care nu a respectat acei paşi. Terenul ar trebui să se întoarcă în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, după care, prin hotărâre de guvern, la fel cum a fost acordat în administrare municipiului Caracal, trebuie să fie acordat în administrare comunei Deveselu”, a declarat Florin Homorean.

Reamintim că, din acest an, funcţiile de prefect şi subprefect au fost repolitizate printr-o Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului. Astfel, cei care sunt numiţi în aceste funcţii pot să facă şi politică şi, mai mult, să ocupe funcţii de conducere în partide. În judeţul Olt, prefectul Florin Homorean este prim-vicepreşedinte al PNL, subprefectul Ana Maria Ciauşu este secretar general al filialei, iar subprefectul Fănel Bădici este preşedinte al USR.

Print Friendly, PDF & Email

POLITICĂ

Ciucă, scrisoare trimisă către liderii partidelor politice. Armistiţiu cerut de premierul desemnat

Publicat

în

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a trimis marți o scrisoare liderilor partidelor parlamentare în care le propune un „armistițiu politic” pentru următoarele luni. Ciucă speră să găsească astfel susținere parlamentară la USR și PSD pentru învestirea unui guvern minoritar PNL-UDMR. Premierul desemnat recunoaște în document că se află într-un „blocaj sever”.

„România este astăzi într-o situație grea din punct de vedere medical și politic. (…) De trei săptămâni țara noastră funcționează cu un guvern interimar, iar o primă tentativă de rezolvare a crizei în care ne aflăm a eșuat săptămâna trecută. A doua încercare, a cărei responsabilitate mi-a fost încredințată în urmă cu cinci zile, se lovește, din păcate, de un blocaj sever. Cel mai important lucru pe care îl pot face acum este apelul la conștiința dumneavoastră de cetățeni români, la patriotismul și rațiunea domneavoastră”, scrie acesta, potrivit digi24.ro.

Nicolae Ciucă le cere partidelor un armistițiu pentru a da „șansa României să respire și să se vindece”.


„Vă propun un armistițiu politic. Să dăm șansa României să respire și să se vindece, să-și adune forțele și să-și recâștige încrederea în viitor. Un astfel de armistițiu nu ar însemna abandonarea valorilor și intereselor politice ale partidelor parlamentare, ci prioritizarea unor valori și interese mai înalte, care privesc toți cetățenii și întreaga țară. Cred că un armistițiu este soluția pentru ieșirea României din această criză”, a mai scris premierul desemnat în scrisoarea trimisă liderilor PSD și USR.

CITEŞTE ŞI: Adrian Chesnoiu (PSD Olt), la „Reporter 24”: Ca să vorbim de continuarea negocierilor între PSD şi PNL sau premierul desemnat Ciucă, ele ar trebui să înceapă

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

POLITICĂ

PSD nu va vota pentru introducerea certificatului verde la locul de muncă

Publicat

în

PSD anunță că nu va vota introducerea certificatului verde la locul de muncă. Este asigurarea dată de liderul senatorilor social-democrați, Lucian Romașcanu.

Deocamdată, certificatul verde a fost impus la intrarea în mall-uri, restaurante, instituții publice. PSD susține însă că nu va accepta ca acesta să devină obligatoriu la muncă, scrie stiripesurse.ro.

„ Orice analiză și orice previziune arată că la mijlocul lunii noiembrie va fi vârful cu 4000 de oameni în ATI și peste 200.000 de îmbolnăviri. Vorbim acum despre impactul restricțiilor, dar impactul asupra pandemiei nici vaccinarea nu o să-l aibă mâine. Din păcate nu avem un orizont la aceste măsuri și, repet – orizontul, incoerența, ilegalitatea – sunt niște lucruri care le fac extrem de greu de digerat de către oameni. Sunt foarte multe lucruri. Acesta este doar unul dintre ele, din ce e aberant în acea lege. Atâta timp cât tu îți asumi să cumperi 120 milioane de doze de vaccin, trebuie să îți asumi pentru aceeași cetățeni ai tăi și decontarea costului testării.”, a declarat Lucian Romașcanu.


CITEȘTE ȘI: Peste 520 de decese cauzate de COVID, raportate astăzi. Câte infectări noi au apărut în ultimele 24 de ore

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

POLITICĂ

Liberalii au votat pentru un armistițiu politic. Ce mandat a primit Ciucă

Publicat

în

A fost ședință de urgență la PNL. Premierul desemnat Nicolae Ciucă a purtat, marți, o discuție informală cu liberalii referitoare la identificarea unei majorități parlamentare. Se pare că liberalii au votat pentru un armistițiu politic.

Asta ar însemna ca Nicolae Ciucă să facă un guvern, care să aibă un mandat limitat, iar PSD și USR să-l voteze în numele interesului național. Potrivit unor surse, PSD este de acord cu soluția guvernului temporar.

„Țara are nevoie de Guvern. Vom discuta în partid flexibilizarea mandatului şi leadershipul partidului trebuie să vină cu propunerea de a flexibiliza mandatul”, a spus Nicolae Ciucă, marți, la sediul PNL, potrivit Realitatea Din PNL.


Acesta a spus că va purta discuții cu toată lumea în vederea găsirii unei majorități care să susțină formarea unui guvern cu puteri depline.

CITEȘTE ȘI: PSD nu mai negociază cu PNL sau Ciucă – surse

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.