Connect with us

POLITICĂ

Prefectul demis al județul Gorj revine la activitatea de arhitect. Ce spune Morega despre acțiunile derulate în mandatul de șase luni

Publicat

în

Prefectul județul Gorj, Corneliu Răducan-Morega, demis de către premierul Florin Cîțu, întrucât era din partea USR PLUS, a spus, vineri, când a prezentat un bilanț al acțiunilor sale, că va reveni la activitatea sa de bază, cea de arhitect.   

Pentru Morega, prioritar a fost, să rezolve problema depozitului de deșeuri.

„Una dintre priorități, chiar de la instalarea în funcție, a fost poluarea generată de depozitul de deșeuri. Ceea ce puțini credeau că se va întâmpla, respectarea legii, s-a înfăptuit: activitatea depozitului de deșeuri a fost suspendată, investiția necesară s-a realizat, iar depozitul a putut să funcționeze din nou. Situația s-a schimbat mult în direcția favorabilă și, chiar daca mai sunt semnale că în unele momente se mai simte miros, cred că nu se poate compara cu situația anterioară”, a precizat Morega.


Acesta a intervenit și în localitatea Runcurel, acolo unde localnicii sunt afectați de lucrările CEO.

Luni, a spus Morega, vor începe negocierile cu fiecare localnic în parte pentru acordarea de despăgubiri.

„Viața localnicilor din Runcurel este grav afectată de lucrările miniere și m-am implicat pentru ca lucrurile să se schimbe în folosul cetățenilor. În urma mai multor întâlniri la fața locului și ședințe la care au participat reprezentanți ai Complexului Energetic Oltenia, ai Primăriei Mătăsari și ai localnicilor, lucrurile au început să se schimbe. De luni, 13 septembrie, vor începe negocierile cu fiecare localnic în parte pentru acordarea de despăgubiri”, a mai spus fostul prefect de Gorj.


Acesta a punctat, cu privire la lucrările făcute la varianta de ocolire a municipiului Târgu Jiu, că autoritățile vor trebui să urmărească atent întregul proces.

„O altă lucrarea extrem de importantă este construcția variantei de ocolire a municipiului Târgu Jiu. Am semnalat în mai multe rânduri ritmul lent de execuție, personalul insuficient și lipsa utilajelor. Situația s-a îmbunătățit, dar ritmul lucrărilor tot nu este la un nivel acceptabil și necesită in continuarea o urmărire atentă și asumarea unor termene de către constructor pe faze de lucrări”, a menționat fostul prefect al județului Gorj.

O altă preocupare a fostului prefect a fost situația din Rânca, cea mai importanta zonă turistică din județul Gorj.

„Circulația pe Transalpina s-a deschis cu două săptămâni mai devreme față de termenul obișnuit, astfel încât turiștii au avut posibilitatea să viziteze frumusețile județului Gorj, iar proprietarii de spatii de cazare și restaurante au început mai devreme activitatea. De asemenea, pe Transalpina, pe tronsonul care străbate zona Rânca s-a așternut un nou covor asfaltic, după iarna grea”, a completat Morega.

Morega nu va renunța la politică, menționând că va candida pentru Senatul României.

CITEȘTE ȘI: PNL Dolj îl susține pe Florin Cîțu. Câte voturi a primit moțiunea premierului și câte cea a lui Ludovic Orban

Print Friendly, PDF & Email

POLITICĂ

În plină criză a facturilor de electricitate, Iohannis îi îndeamnă pe români să joace golf

Publicat

în

Golful se poate practica la orice vârstă și încurajez pe cât mai mulți să descopere acest frumos sport, care oferă multe satisfacții, a declarat sâmbătă președintele Klaus Iohannis, prezent la Pianu de Jos, unde se află primul teren de golf amenajat în România după 1989.

„Mă bucur să întâlnesc aici atâția oameni pasionați de golf, un sport care nu este deloc exclusivist și care oferă un foarte bun prilej de a petrece mai mult timp în natură, de a face mișcare, mai ales în acest context pandemic care face dificilă practicarea multor sporturi. Golful se poate practica la orice vârstă și încurajez pe cât mai mulți să descopere acest frumos sport care oferă multe satisfacții”, a adăugat președintele, citat de digi24.ro.


Klaus Iohannis a declarat că performanţa sportivă inspiră şi îi motivează pe oameni să fie mai buni.

CITEŞTE ŞI: Klaus Iohannis, cursă la Palatul Cotroceni pe o bicicletă de aproximativ 2500 de euro

Întrebat când jucat ultima dată golf, Iohannis a spus că în urmă cu câteva săptămâni, tot la Pianu de Jos.


„Terenul acesta este foarte bun şi foarte frumos, este un teren în mijlocul naturii. Foarte multă natură, foarte multe zone lăsate sălbatice. Privelişti foarte frumoase şi un teren foarte bine întreţinut. Este enorm de mult de lucru pentru a întreţine un astfel de teren”, a afirmat şeful statului, citat de Agerpres.

Terenul de golf de la Pianu de Jos este primul de acest gen amenajat în România după 1989, în localitatea natală a lui Paul Tomiţă, cel care l-a învăţat acest joc pe regele Mihai. Clubul de Golf “Profesor Paul Tomiţă” a fost înfiinţat în 1995. Aici a avut loc, în 2001, primul turneu de golf din România de după 1989.

Klaus Iohannis a testat și noul Duster, produs de uzina Dacia.

CITEŞTE ŞI: 5.000 de participanți la Congresul PNL. Va fi folosit certificatul verde COVID

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

POLITICĂ

5.000 de participanți la Congresul PNL. Va fi folosit certificatul verde COVID

Publicat

în

Congresul PNL se va desfășura cu prezență fizică, cu 5.000 de participanți, și va fi folosit certificatul verde, spune Florin Cîțu.

Premierul a declarat, vineri seară, că organizatorii congresului au datoria să ceară clarificări la DSU să vadă exact care sunt condițiile de desfășurare, dacă există nelămuriri, potrivit ardeal24.ro.

„Mie mi se pare normal să folosim certificatul verde: persoane vaccinate, trecute prin boală sau cu testare. Va fi un congres care se va desfășura în condiții legale cu 5000 de participanți”, a spus Cîțu.


Acesta a adăugat că prezența va fi fizică.

Potrivit unor informații apărute în spațiul public, susținătorii lui Florin Cîțu ar urma să ceară, sâmbătă, ca la congres să se voteze online, în contextul creșterii numărului de infecții cu COVID-19 din Capitală.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a spus că nu se poate vota online la congresul PNL din 25 septembrie, pentru că nu poate fi asigurată securitatea votului.


CITEȘTE ȘI: Sesizarea lui Cîţu pe moţiunea de cenzură, dezbătută de CCR după Congresul PNL

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

POLITICĂ

PSD cere schimbări pentru combaterea tăierilor ilegale de păduri

Publicat

în

PSD cere schimbări legislative pentru combaterea tăierilor ilegale de păduri, dar și pentru o mai bună protecție a jurnaliștilor. Decizia vine în urma cazului de la Suceava, unde mai mulți jurnaliști și activiști de mediu au fost bătuți în timp ce documentau tăierile inegale.

”Cazul de la Suceava este semnul escaladării la un nivel fără precedent a acțiunilor de crimă organizată din partea mafiei pădurilor, ceea ce reclamă o schimbare fundamentală de abordare din partea autorităților competente, în sensul unei reacții mai prompte, mai ferme și mai severe pentru combaterea acestui fenomen”, arată PSD într-un comunicat de presă.

PSD anunță că va iniția o dezbatere publică pentru identificarea modificărilor și a completărilor actualului cadru legal, astfel încât să se asigure o protecție mai eficientă a jurnaliștilor și a celor care luptă cu mafia tăierilor ilegale de păduri, potrivit G4Media.


”Necesitatea unei legislații care să ofere o protecție superioară jurnaliștilor este fundamentată și în rapoartele Uniunii Europene care atrag atenția asupra escaladării discursului de ură ce incită la violență împotriva reprezentanților mass-media și ai societății civile”, mai arată PSD.

CITEȘTE ȘI: VIDEO | Doi jurnaliști și un activist de mediu bătuți cu furci și topoare în timp de filmau un documentar despre tăierea ilegală pădurilor

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.