AcasăPOLITICĂPonta: ”Nu vom vota guvernul Orban”

Ponta: ”Nu vom vota guvernul Orban”

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Victor Ponta a anunțat miercuri că parlamentarii Pro România nu vor vota guvernul lui Ludovic Orban. ”Nu cred că era o surpriză pentru PNL”, a spus Ponta la finalul întâlnirii cu premierul desemnat. Întrebat dacă e deschis unui guvern cu mai multe partide, Ponta a spus ”evident”. Pro România are în acest moment peste 30 de parlamentari.

”Vom susține un guvern doar când vom fi convinși că proiectele de competență și profesionalism sunt garantate pentru electoratul nostru”, a spus Ponta.

Întrebat dacă parlamentarii Pro România vor fi prezenți la ședința Parlamentului în care va fi dat votul guvernului propus, Ponta a spus că acest lucru va fi stabilit ulterior de conducerea partidului.

Întrebat de ziariști dacă refuzul de a vota guvernul Orban nu înseamnă menținerea guvernului Dăncilă, Ponta a spus: ”E un sofism cu care încercați să ne obligați. Am votat moțiunea pentru că guvernul Dăncilă era unul incompetent. Asta nu înseamnă că o sa votam un alt guvern. O sa votam unul care corespunde așteptărilor noastre. Acum e o grupare infracțională care mai stă la Palatul Victoria”.

”Din păcate, domnul Barna într-o zi zice una, apoi alta. Nu este un om serios. Eu văd anticipatele în felul următor: de la 1 februarie făcută procedura prevăzută de Constituție, apoi sunt 90 de zile în care trebuie să organizezi alegerile. Cei de la PNL dacă își obțin voturile și dacă își legalizează povestea de iubire cu USR, ALDE, UDMR și PMP, probabil vor fi. Noi nu vom vota”, a mai spus Ponta.

Întrebat dacă Pro România poate fi considerat complice la perpetuarea crizei politice, Ponta a spus: ”Nu puteți pune presiune pe mine. M-a acuzat Dragnea, acum mă acuzați dvs. pentru electoratul de centru stânga pe care doar Pro România îl reprezintă, noul guvern să țină cont de doleanțele lor. Nu avem niciun fel de acord sau de înțelegere sau de obligație. Nu am avut nici cu PSD. Vom vota împotrivă”.

”Tot ce face USR mi se pare neprofesionist. Ei doar vorbesc la televizor despre tărierea pensiilor speciale, nu au venit cu un proiect. Sunt ei de acord să taie pensiile la magistrați? Noi nu suntem de acord. Sunt ei de acord să taie pensiile la personalul navigant, piloți, copiloți? Noi nu suntem de acxord. Toate propunerile USR sunt gargară. De exemplu ”fără penali în funcții publice” – eu am fost penal conform definiției lor, acum nu mai sunt. Dl Barna e pena, nu?”, a mai spus Ponta.

Sunteți deschiși la susținerea unui guvern din mai multe partide? ”Evident”, a spus Ponta. g4media.ro

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri