AcasăPOLITICĂPNRR-ul ar putea fi renegociat în privinţa pensiilor. Ce spune liderul Grupului...

PNRR-ul ar putea fi renegociat în privinţa pensiilor. Ce spune liderul Grupului S&D din PE

spot_img
- Publicitate -

Liderul Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European (S&D), Iratxe Garcia Perez, a declarat luni că a primit o solicitare privind renegocierea procentului pentru pensii din PNRR pe care o va analiza pentru a vedea “dacă există posibilitatea de a adapta planul actual”.

Întrebată, la sediul PSD, dacă PNRR ar trebui renegociat, optimizat, de către România, în sensul creşterii procentului de 9,4% din PIB în care ar trebui să se încadreze ţara noastră pentru plata pensiilor în următorii ani, eurodeputata a arătat că primit o astfel de solicitare.


“Această solicitare ne-a fost transmisă şi de către miniştri, în întâlnirea pe care am avut-o anterior. În lipsă de detalii faţă de această solicitare, ne-am luat angajamentul să analizăm situaţia şi desigur să o transmitem mai departe la nivelul Comisiei Europene şi la nivelul comisarului pentru economie, domnul Gentiloni, tocmai pentru a vedea dacă există posibilitatea de a adapta planul actual şi de a acoperi această nevoie. Noi vă oferim angajamentul de a analiza detaliile acestei solicitări şi de a o dezbate şi a lucra alături de Comisia Europeană pentru a identifica posibilităţile existente”, a precizat preşedintele Grupului S&D, într-o conferinţă de presă comună cu liderul PSD, Marcel Ciolacu, potrivit agerpres.ro.

CITEŞTE ŞI: Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, prezent la Şcoala Politică a TSD

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri