AcasăPOLITICĂPaul Stănescu (PSD), despre proteste: „Avem o clasă de privilegiați și una...

Paul Stănescu (PSD), despre proteste: „Avem o clasă de privilegiați și una care suportă consecințele. Nu e drept”

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Secretarul general al PSD, senatorul de Olt Paul Stănescu, a declarat că protestele sunt expresia firească a frustrării românilor față de incapacitea Guvernului PNL-USR de a gestiona pandemia.

Parlamentarul oltean arată că oamenii şi-au dat seama de incapacitatea liberalilor și useriștilor de a guverna și în interesul românilor.

„Acest guvern penelist-userist devine din ce în ce mai penibil. Se scaldă în ridicol. Cât de ipocriți să fie să le ceară românilor să nu protesteze? Frustrarea cetățenilor este întemeiată. Le-a ajuns cuțitul la os și nu este normal ca nimeni să nu-i asculte. Trebuie discutat cu ei. Oamenii s-au săturat de calculele, interesele și jocurile politice ale liberalilor și useriștilor. Vor să vadă că ceva se îmbunătățește în viața lor. După mai mult de un an de restricții, reguli, sacrificii și-au dat seama de incapacitatea liberalilor și useriștilor de a guverna și în interesul românilor”, a afirmat Paul Stănescu.

Senatorul social-democrat s-a referit şi la dubla măsură în ceea ce priveşte aplicarea restricţiilor, mai mulţi miniştri printre care Raluca Turcan şi Vlad Voiculescu fiind surprinşi fără mască, în spaţii publice deschise sau închise.

„Cum să nu fie nemulțumiți când pe timpul pandemiei s-a format o castă privilegiată a oficialilor PNL și USR care impun reguli stricte, dar nu le respectă? L-ați văzut recent și pe ministrul USR – Voiculescu cum jongla cu diverse scuze penibile după ce a fost pozat fără mască? Sau pe Raluca Turcan care apărea într-un grup de prieteni, toți fără mască?

Nici măcar nu s-au oferit să-și plătească amenzile, că de sesizat, nu s-a sesizat nimeni. Doar nu putea ministrul de interne, Lucian Bode, să-și sancționeze colegii de guvernare. Ar fi creat un haos și mai mare decât este cel din prezent. PNL și USR îi amendează pe români, dar ei sunt de neatins. Aceștia sunt privilegiații pandemiei. Avem o clasă de privilegiați și una care suportă consecințele. Nu e drept. Se poate întâmpla să uiți să-ți pui masca. Oricine poate uita. Cred că toți ne-am săturat de ea, deși știm că e mai bine să o avem. Dar dacă ești cetățean, ești amendat, dacă ești cel care impune reguli nu. Nu e de mirare ce se întâmplă în stradă”, a mai declarat Stănescu.

Paul Stănescu a mai afirmat că PSD caută sprijin în parlament pentru a combate Guvernul PNL-USRPLUS-UDMR.

„Oamenii nu mai pot. Și-au pierdut afacerile, veniturile, libertatea de mișcare. Cred că toți încercăm să înțelegem regulile, dar să nu fie absurde și lipsite de ineficiență. Noi nu vom instiga niciodată, dar nici nu-i vom condamna vreodată pe cei care protestează și nici nu-i vom face teroriști. PNL și USR au devenit două partide penibile, care se luptă doar pentru putere. Din păcate, nu mai putem să stăm la masă nici cu unii, nici cu alții după ce le-am întins mâna și au refuzat, arătându-se atotștiutori. Dar ei sunt liberi să preia orice măsură din programul nostru de guvernare și din măsurile de combatere a pandemiei pe care le-am propus. Cred că e clar pentru oricine că nu mai poți să vorbești cu cineva care te înjură. Acum ne concentrăm ca să găsim sprijin parlamentar să combatem cât mai repede Pandemia Liberalo-Useristă. Pentru că România riscă să intre în colaps social. E nevoie de o nouă legitimitate politică. România nu este țara liberalilor și nici a useriștilor. Este țara românilor”, a conchis senatorul PSD.

 

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri