AcasăPOLITICĂMinistrul Muncii, despre majorarea pensiilor: „Aceste lucruri se discută în coaliție”

Ministrul Muncii, despre majorarea pensiilor: „Aceste lucruri se discută în coaliție”

spot_img

Marius Budăi a făcut noi precizări privind o nouă majorare a pensiilor în 2022. Ministrul Muncii a dat asigurări că cei din PSD vor avea în vizor, în continuare, binele românilor. 

- Publicitate -

„Aceste lucruri se discută în coaliție, se analizează și se anunță. De-asta suntem prezenți noi PSD la guvernare să ne batem pentru cetățenii români. Asta vom face în continuare. (…) Nu vreau să aduc așteptări pe care să nu le putem îndeplini și atunci când vom avea ceva de comunicat, vom comunica. Nu mă puneți în postura să le promit ceva bunicilor sau chiar copiilor, dacă vorbim de alocații, ceva care ulterior să nu fie adevărat”, a spus Marius Budăi la Antena 3. 

Florin Cîţu a declarat, luni, că nu are nimic împotriva majorării pensiilor, dacă acest lucru este posibil şi sunt resurse.


Liderul PNL a precizat că orice majorare de pensii sau de salarii aduce noi taxe pentru cei din sectorul privat.

”Dacă se poate face şi sunt resurse, din punctul nostru de vedere, susţinem cu cea mai mare tărie. Noi vrem să ajutăm şi pe cei angajaţi în sectorul privat, de aceea venim cu aceste măsuri, nu doar pe pensionari şi pe cei din sectorul bugetar. (..) Să fim foarte atenţi, mărirea de pensii sau de salarii din sistemul bugetar vine din taxele pe care le plătesc cei din sectorul privat, de aceea este datoria noastră să îi ajutăm şi pe ei”, a spus el liderul PNL.

Reamintim, Comisia Europeană a adus clarificări în legătură cu renegocierea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României privind pensiile, un subiect intens dezbătut de PSD şi PNL. Oficialii europeni au precizat că PNRR nu poate fi modificat decât în situaţii excepţionale, precum dezastre naturale de dimensiuni istorice.


Mai mult, o astfel de renegociere ar putea duce la pierderea unor fonduri şi la întârzierea reformelor. În schimb, Marius Budăi, ministrul Muncii, a explicat că nu a adus în discuţie niciodată renegocierea „din temelii” a PNRR, ci doar „optimizarea” unor aspecte prevăzute în acesta, cum ar fi procentul din PIB alocat pensiilor.
- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri