AcasăPOLITICĂMarcel Ciolacu, premier din 2023: „Există decizia în PSD ca eu sa...

Marcel Ciolacu, premier din 2023: „Există decizia în PSD ca eu sa fiu premierul la rotativă”

spot_img

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță în premieră că Nicolae Ciucă nu va mai fi premierul României, „în mod cert”, dacă va prelua șefia PNL. Oricum, în coaliție exista o înțelegere ca PNL și PSD să-și împartă mandatul de premier pe perioada de guvernare, dar acum cu atât mai mult nu va exista îndoiala că începând din mai, 2023, Nicolae Ciucă va pierde funcția de premier, dacă va fi numit președintele liberalilor.

- Publicitate -

„În acest moment, cu certitudine vă spun, dacă Ciuca devine președinte PNL, cu certitudine de 100% postul de prim-ministru, din mai, 2023, va fi preluat de PSD. Rămâne de văzut pe cine va desemna PSD premier. În acest moment eu sunt nominalizat să preiau funcția de premier la rotativă, dar mai este un an de zile până atunci. Ce este sigur e că Ciucă nu va mai fi premier, Acum nu mai e nicio crăpătură că acest lucru se va întâmpla”, a spus Marcel Ciolacu în emisiune la RTV, potrivit g4media.ro.

Liderul PSD a mai admis că e posibil ca liberalii să-l pregătească pe Ciucă pentru a candida la președinția României, după ce va prelua șefia partidului. „E dreptul lor să-l desemneze candidat”, a spus Ciolacu, completând că și PSD va avea un candidat potrivit la șefia țării.


„Cine candidează la președinția țării, când, cum, nu cred că interesează pe romani. Eu am anunțat că la noi în PSD s-a terminat cutuma că președintele de partid trebuie să fie neapărat și candidatul la președinția țării. S-a terminat cu asta, pentru că a făcut mult rău partidului. La noi vor avea loc alegeri interne în fiecare județ astfel ca fiecare primar, viceprimar și ales local să se poată exprima prin în privința celui mai bun candidat”, a comentat Ciolacu. El a adăugat că în afara lui Alexandru Rafila, PSD mai poate veni și cu alte nume puternice care să aibă credibilitate în fața electoratului. „O personalitate va putea să vină să candiedeze pentru PSD, dar va exista o competiție deschisă în partid”, a spus Ciolacu.

CITEŞTE ŞI: De ce angajaţii Complexului Energetic Oltenia mor din cauza bolilor de inimă, cu ani înainte de pensie. Legătura directă dintre decese şi condiţiile de muncă, confirmată de specialişti

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri