AcasăPOLITICĂLudovic Orban își face partid politic. Cum se va numi acesta

Ludovic Orban își face partid politic. Cum se va numi acesta

Surse politice spun că Ludovic Orban se gândește să își facă un nou partid politic. Acesta se va numi „Forța Liberală”.

Conform unor surse politice, Ludovic Orban ar fi luat decizia de a ieși din PNL și a-și înființa un nou partid, numit „Forța Liberală”. Această decizie a fost luată după ce relațiile dintre el și PNL au început să se strice, începând cu alegerea lui Florin Cîțu pe funcția de președinte al PNL, la Congresul din 25 octombrie 2021, potrivit bzi.ro.

Alături de acesta ar fi încă 50 de parlamentari care l-au susținut în deciziile pe care Orban le-a luat în ultimul timp dar și în alegerile de la Congres. Referitor la plecarea sa, acesta a declarat că începe să se simtă străin de partidul liberal actual.


„Mă simt din ce în ce mai străin de deciziile luate care nu au legătură cu interesul guvernamental al României. Când voi lua decizii, le voi anunța public”, a declarat Ludovic Orban.

În data de 7 octombrie 2021, au apărut informații referitoare la o alianță între PNL și Partidul Mișcarea Populară (PMP), formaţiune cu reprezentare la nivel local în mai toate consiliile locale şi judeţene din întreaga ţară.

Liberalii cred că împreună cu PMP s-ar putea forma un nou partid de dreapta care are șanse de a crește foarte repede în preferințele cetățenilor actuali nemulțumiți. Se crede că în acest context, Ludovic Orban, împreună cu PMP, ar avea șasa de a crea un grup parlamentar serios.


CITEȘTE ȘI: Ludovic Orban și-a anunțat demisia de la Camera Deputaților. „Desemnarea lui Dacian Cioloș, o cacealma”

- Advertisement -spot_img
Maria Stefan
Încă la început pe drumul jurnalismului, Maria Ştefan a ales să facă primii paşi alături de echipa Reporter 24. În fiecare zi, ne arată cât de departe va merge pe calea ştirilor curate şi la timp date
- Advertisement -spot_img
spot_img
5,026FaniÎmi place
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri