AcasăPOLITICĂIohannis: Cineva trebuie să guverneze. Acesta este calculul politic, și este calculul...

Iohannis: Cineva trebuie să guverneze. Acesta este calculul politic, și este calculul pe care l-am făcut pentru România și pentru români. Și așa se va întâmpla

spot_img

Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri, 22 octombrie, că viitorul guvern condus de Nicolae Ciucă nu se va baza pe o majoritate cu cei din USR pentru că aceștia sunt vinovați, în opinia sa, de declanșarea crizei politice. Șeful statului susține că nu se poate guverna cu cei care doar au promis reforme, dar au livrat o criză politică.

- Publicitate -

El a subliniat că e hotărât să se implice total în reforma din Justiție, potrivit ziare.com.

„Trebuie să vedem lucrurile așa cum le văd și românii. Trebuie să termine criza politică, care nu este despre România, nu este despre problemele românilor. Este o criză creată de unii care au vrut să arate cât de importanți sunt și nu au reușit să arate decât cât de neimportanți sunt, ca s-o spun foarte franc.


Pe de altă parte, acum am desemnat pe domnul Ciucă să desemneze un guvern ca să ne apucăm, să se apuce guvernul să rezolve probleme românilor: pandemia, criza energetică, venirea iernii.

Și reformele. Eu mi-am asumat aceste reforme din 2014.

Sunt în continuare hotărât să mă implic total ca să avem o reformă finalizată cu bine în Justiție. Avem absolută nevoie de o justiție independentă, corectă, dreaptă.


Legile Justiției sunt cele de pe vremea lui Dragnea, și nu putem să rămânem așa. Avem nevoie de reformă în administrație, în domeniul pensiilor. Toate aceste lucruri au rămas în nelucrare.

Coaliția care a lucrat până acum nu a reușit să rezolve aceste probleme. Nu are rost să vă explic eu acum de ce nu au reușit.

Zilele trecute au cam arătat care au fost crizatorii.

Cei care în loc să facă reforme au produs crize. Asta e situația. Acum trebuie să ne apucăm de treabă. Și trebuie să ne apucăm de treabă cu cei care vor să fie cu noi. Unde să căutăm majorități decât în Parlamentul României. Cineva trebuie să guverneze. Acesta este calculul politic, și este calculul pe care l-am făcut pentru România și pentru români. Și așa se va întâmpla.

Dacă guvernul va fi în această componență un an sau doi sau trei trebuie să vedem. Dar cineva trebuie să guverneze”, a declarat șeful statului.

CITEȘTE ȘI: Iulian Dumitrescu, în cărţi ca viitor ministru al Transporturilor, vizat de DNA

- Publicitate-spot_img
Maria Stefan
Maria Stefan
Încă la început pe drumul jurnalismului, Maria Ştefan a ales să facă primii paşi alături de echipa Reporter 24. În fiecare zi, ne arată cât de departe va merge pe calea ştirilor curate şi la timp date
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri