Connect with us

POLITICĂ

FOTO: Diana Şoşoacă, implicată activ în campania candidatului PSD la Primăria Filiaşi

Publicat

în

Senatoarea Diana Ivanovici Șoșoacă (fostă membră AUR) se implică activ în campania PSD pentru Primăria Filiași, din județul Dolj, unde vor avea loc alegeri anticipate.

Aceasta a fost prezentă într-o acțiune electorală alături de echipa de campanie a candidatului PSD, Gheorghe Marin, prin satele aparținătoare orașului Filiași, relatează G4Media.

Consilierul local PSD din Filiași, Ionuț-Răzvan Enache a postat un mesaj de apreciere, mulțumindu-i senatoarei Șoșoacă pentru prezență:


„Mulțumim doamnei senator, Diana Iovanovici-Șoșoacă, pentru prezență și susținere! Noi, cetățenii din localitatea Răcarii de Sus, suntem alături de domnul Gheorghe Marin și echipa PSD. Domnul Gheorghe Marin are soluții durabile și răspunsuri credibile la greutățile vieții de fiecare zi, la nevoile și așteptările noastre. Împreună pentru dezvoltarea orașului Filiași și a satelor aparținătoare!”, a scris reprezentantul PSD pe contul său de facebook, postând mai multe imagini cu Șoșoacă alături de membrii PSD implicați în campanie.

G4Media i-a solicitat Dianei Șoșoacă să răspundă în ca calitate participă la campania candidatului PSD și dacă se pregătește să adere la PSD. Aceasta a răspuns că „nici vorbă”, și că ar fi vorba doar de un simplu gest prietenesc.

„(…) Eram in trecere prin Filiași, unde am petrecut un eveniment de familie și, cunoscand injustețea la care a fost supus fostul primar, Costeluș Gheorghe (amic de-al meu, dealtfel) am hotărât să îl ajut să o depășească aducând în locul său la primărie pe dl Marin Gheorghe, însuși tatăl lui Costeluș.


In această acțiune a mea nu am ținut cont de o culoare politică anume, ci am incercat să repar această injustețe, lucru normal având în vedere ca la bază sunt un om al justiției”, a răspuns Șoșoacă pentru G4Media.

Aceasta a adăgat că dacă gestul ei pare deplasat, reamintește că lucrează la înființarea unui nou partid, motiv pentru care are nevoie de mulți aliați.

„Din punct de vedere politic – dacă i se pare cuiva a fi un gest deplasat (…) – vă aduc aminte că lucrez la inființarea unui nou partid și de aceea am nevoie de aliați mulți, harnici și puternici în toate regiunile țăriii, și, așa cum o parte dintre ei nu au făcut niciodată politică, alții se află, poate, inrolați (astăzi) în alte partide. Oricum, înainte de toate, ceea ce am făcut duminică, a fost un simplu gest prietenesc”, a spus Șoșoacă.

Candidatul PSD la Primăria orașului Filiași, Marin Gheorghe (în prezent consilier local, tatăl fostului primar Costeluș Ilie), se bucură de un amplu sprijin din partea liderilor de partid. În weekend, incluisv Marcel Cioalcu și Olguța Vasilescu au fost la pas prin Filiași pentru a-și sprijini candidatul (foto jos).

Reamintim că fostul primar din Filiași, Costeluș Ilie Gheorghe a fost reales în fruntea orașului în 27 septembrie 2020 cu 90% din voturile exprimate. El a rămas fără mandat după ce a pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate, care l-a găsit incompatibil pentru că a deținut simultan funcțiile de viceprimar și membru în Consiliul de Administrație al Liceului Tehnologic „Dimitrie Filișanu”, în perioada 16 iulie 2012 – 27 septembrie 2013.

În Filiași vor avea loc alegeri anticipate, iar în locul lui Costeluș Ilie Gheorghe a intrat să candideze tatăl său, Gheorghe Marin, care în prezent are un mandat de consilier local din partea PSD.

Print Friendly, PDF & Email

POLITICĂ

Chesnoiu (PSD Olt), după aprobarea Legii pentru plafonarea preţului la energie şi gaze: PSD, chiar și din Opoziție, a reușit atât plafonarea, cât și includerea instituțiilor publice şi IMM-urilor în schema de plafonare

Publicat

în

Deputatul PSD Olt Adrian Chesnoiu a explicat ce beneficii aduce Legea pentru plafonarea preţului la energie şi gaze naturale, iniţiată de social-democraţi, şi votată miercuri de Parlament.

„Am reușit să plafonăm prețul la energie și gaze la nivelul lunii decembrie 2020! Mulțumim celor 500.000 de români care au susținut campania de strângere de semnături pentru inițiativa PSD de introducere în Parlament a proiectului de lege privind plafonarea prețului acestor utilități. Este o dublă victorie a PSD, care, chiar și din Opoziție, a reușit să impună cu succes atât plafonarea, ca soluție de blocare a scumpirilor energiei, cât și includerea în mecanismul de plafonare și compensare a instituțiilor publice – spitale, școli, așezăminte sociale dar și a IMM-urilor. Cu sprijinul românilor am  forțat reprezentanții puterii să nu arunce în infern sute de mii de familii nevoiașe!”, a explicat Chesnoiu.

La rândul său, deputatul PSD Olt Marius Iancu a explicat că, după aprobarea Legii pentru plafonarea preţurilor la energie electrică şi gaze, românii vor plăti cu până la 79% mai puţin pentru utilităţi.


Iancu a explicat că legea intră în vigoare de la 1 noiembrie.

„Nu mai avem demult siguranța unui trai mai bun, dar împreună, noi social-democrații și românii am învins marile interese de pe piața energetică. Am votat, azi, Legea pentru Plafonarea Prețurilor la energie electrică și gaze, cu toate amendamentele depuse de PSD. De la 1 noiembrie, peste 15 milioane de români vor plăti, timp de 6 luni, la energie electrică și gaze prețul din octombrie-noiembrie 2020, adică cu 74% mai puțin la energie și cu 79% mai puțin la gaze”, a declarat Marius Iancu.

În plus, PSD a introdus în schema de plafonare și compensare și instituțiile publice – școli, spitale, centre sociale, CET-uri, dar și IMM-urile.


„Le mulțumesc tuturor oltenilor care s-au alăturat campaniei PSD de strângere de semnături. Cele peste 500.000 de semnături strânse la nivel național în numai 2 -3 săptămâni sunt o dovada clară că românii își vor înapoi traiul și au nevoie, acum, poate mai mult ca niciodată, de siguranță!”, a conchis deputatul oltean.

CITEŞTE ŞI: Eroare la examenul de admitere la Jandarmerie. 11 candidați au luat nota 10 după contestații, deși inițial au primit 2 și 3

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

POLITICĂ

VIDEO. Scandal la Înmatriculări făcut de o deputată AUR, fără certificat verde

Publicat

în

Parlamentarul Anamaria Gavrilă (AUR) a fost, miercuri dimineaţa, protagonistul unui circ, în faţa sediului din Deva al Serviciului Public Comunitar de Înmatriculări şi Permise de Conducere.

Dialogul pe care l-a purtat cu angajaţii instituţiei, cu poliţistul din faţa acesteia şi cu câţiva dintre hunedorenii care îşi aşteptau rândul la ghişeu a fost transmis în direct de către deputată, pe Facebook, şi a stârnit un val de reacţii, pe pagina ei de socializare, potrivit adevărul.ro.

În filmarea care a durat peste 40 de minute, Anamaria Gavrilă s-a plâns de faptul că este ignorată de autorităţi şi că niciunul dintre salariaţii din instituţie nu i-a oferit informaţii cu privire la situaţia documentelor pe care le-a depus, la începutul săptămânii, pentru a-şi înmatricula o maşină cu numere preferenţiale.


Deputatul nu avea „certificat verde” şi nici test de diagnosticare a virusului Sars-CoV-2, astfel că a fost nevoită să rămână în faţa sediului şi să poarte de la distanţă dialogul cu funcţionarii de la Serviciul Regim Permise şi Înmatriculări. A cerut ajutorul poliţistului de la intrare, pe care l-a întrebat în repetate rânduri ce se întâmplă cu documentele ei.

„Când am venit aici, luni, mi s-a condiţionat depunerea documentelor de a avea un certificat verde sau un test. Am refuzat acest lucru şi, aşa cum mi-au indicat doamnele de la ghişee, am lăsat documentele împreună cu suma de bani pentru numere preferenţiale şi am plecat acasă. Azi am venit, din nou, cu programare, pentru a întreba despre documentele mele. Aşa că stau şi întreb dacă documentele sunt aici, dacă sunt procesate şi când pot să le ridic. Au chemat poliţia locală să mă legitimeze”, spune Anamaria Gavrilă, în filmare.

Poliţistul aflat la intrarea în sediu i-a răspuns deputatului că angajaţii Serviciului Regim Permise şi Înmatriculări i-au transmis aceste informaţii şi că aceasta le-ar fi abandonat. „Trebuie să faceţi circ pentru a rezolva o problemă?”, i-a spus poliţistul, cerându-i, totodată, să nu îl mai filmeze.


Anamaria Gavrilă (38 de ani) se află la primul mandat în Parlamentul României, fiind aleasă în judeţul Hunedoara, după ce a candidat pe listele AUR. În luna august ea a anunţat că a demisionat din partid.

CITEȘTE ȘI: ,,Vaccinații la chiuvetă” trebuie să se autodenunțe dacă vor să se imunizeze cu adevărat

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

POLITICĂ

PSD ia opt ministere în Guvernul Ciucă. Marcel Ciolacu, preşedinte la Cameră

Publicat

în

Premierul Nicolae Ciucă a cedat în fața PSD. PNL a bătut palma cu PSD și a oferit 8 ministere. Negocierile s-au purtat fără Florin Cîțu. Marcel Ciolacu ar urma să fie șeful Camerei Deputaților.

PSD ia Finanțele, Transporturile, Sănătatea și alte 5 ministere. Potrivit unor surse, la Finanțe ar urma să fie numit Eugen Teodorovici, la Sănătate – Alexandru Rafila, Florian Bodog sau Adrian Streinu Cercel, la Transporturi – Sorin Grindeanu, Dezvoltare – Vasile Dâncu, iar la Interne – Gabriela Firea, scrie realitatea.net.

Klaus Iohannis a vrut 3 ministere pentru el: Este vorba despre Educație, Apărare și Externe.


CITEȘTE ȘI: Cîţu şi Ciucă, întâlnire cu Ciolacu şi Grindeanu. Concluziile discuţiilor

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.