Connect with us

POLITICĂ

Europarlamentarul Gheorghe Falcă şi-a cumpărat apartament de lux în Bruxelles

Publicat

în

Europarlamentarul Gheorghe Falcă, fostul primar liberal al Aradului, și-a cumpărat un apartament de lux în Bruxelles. O parte din valoarea apartamentului a fost achitată cu un credit ipotecar de 256.500 de euro, scadent în 2029.

În declarația de avere menționează că liberalii Iustin Cionca și Decebal Ciprian Fordon i-au restituit împrumuturi de 220.000 de lei. Cei doi liberali nu au menționat în declarațiile de avere că au împrumutat bani de la Gheorghe Falcă, relatează gazetabucureştilor.ro.

Proprietar în Bruxelles

Europarlamentarul Gheorghe Falcă este unul dintre noii proprietari din Bruxelles, capitala Belgiei. El și-a cumpărat un apartament de lux de 90 de metri pătrați pentru care a fost nevoit să își facă un credit ipotecar de 256.500 de euro. Pentru acest apartament a concesionat trei boxe și două locuri de parcare. Creditul a fost contractat în anul 2021 și este scadent în 2029.


CITEŞTE ŞI: Caravana Vaccinării: Un medic din Sudan, care lucrează într-o comună din Dolj, a convins sute de persoane să se vaccineze

Tot în acest an a mai primit în baza unui contract de donație un teren extravilan de 1.400 de mp în localitatea arădeană Mâsca. Fostul primar al Aradului, europarlamentarul Gheorghe Falcă, mai deține în coproprietate cu Ela Falcă, soția sa, o vilă de 169 metri pătrați în Arad. Separat, Ela Falcă, are tot în Arad un apartament de 206,5 mp. Cu toate acestea, Gheorghe Falcă are pe numele său doar o Mazda fabricată în anul 2006. În perioada 1979 -2016 a strâns bijuterii estimate la 30.000 de euro.

Câți bani are oficial Gheorghe Falcă?

Fostul primar al Aradului, deși duce o viață luxoasă, are într-un cont și un depozit bancar în jur de 406.000 de lei. În contul de euro are 34.858 de euro declarați. La Banca Transilvania, sucursala Arad, are două conturi deschise în 2019 în care se află 100 de lei și 394 euro. Iar la ING Bank are două conturi curente în care se află aproximativ 10.000 de euro.


Europarlamentarul Gheorghe Falcă împreună cu soția sa au creditat mai multe societăți la care dețin părți sociale. De exemplu, el a împrumutat firma Pro Arhitectura cu suma de 91.000 lei. O altă firmă la care europarlamentarul Gheorghe Falcă este unic asociat, F&G Intelligent Company, a fost împrumutată cu 60.543, 95 lei. De administrarea firmei se ocupă un anume Adrian Valentin Florea. Ela Falcă a creditat firmele Guinot Center și Atodis Serv cu 54.025 lei, respectiv 72.000 lei.

Liberalul Gheorghe Falcă mai deține părți sociale sau acțiuni la Marmosim SA Simeri, Future Solutions și la cele cinci SIF.

Cionca și Fordon nu au menționat împrumuturile

Decebal Ciprian Fordon, consilier municipal la Arad, a fost unul dintre cei care au luat bani cu împrumut de la Gheorghe Falcă. Fostul primar i-a dat împrumut 30.000 lei. Dar în anul 2021 și-a restituit datoria. Dar în declarațiile de avere depuse în anul 2020 și 2021 de Decebal Ciprian Fordon nu sunt menționați banii primiți și returnați lui Gheorghe Falcă.

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a împrumutat 190.000 de lei de la fostul primar liberal. Europarlamentarul Gheorghe Falcă susține că și-a primit banii în anul 2020. Dar din declarațiile de avere ale lui Iustin Cionca nu rezultă că s-ar fi împrumutat și ar fi returnat banii în anul 2020.

„Am luat 190.000 de lei de la Gheorghe Falcă. Banii i-am împrumutat partidului pentru campania electorală. Când am primit banii de la AEP i-am dat banii înapoi lui Falcă”, a declarat Iustin Cioancă pentru Newsweek România.

Câți bani plătește Parlamentul European?

Conform propriei declarații de avere, în anul 2020 Gheorghe Falcă a primit un salariu anual de 83.860 de euro. Adică, în jur de 6.988 euro în fiecare lună. Paramentul European i-a mai plătit o diurnă de 28.101 euro, cheltuieli cu transport 44.429 euro, diverse cheltuieli 181 euro. Indemnizația pentru durata călătoriei a fost de 6.932 euro, indemnizația de distanță a fost de 5.174 euro, iar pentru cabinet a primit 50.400 de euro. În total 218.817 euro.

Europarlamentarul Gheorhe Falcă are șapte persoane angajate ca asistenți locali. Rebeka Camelia Bene, Cătălin Florin Filea, Cătălin Adrian Lăzurcă, Speranța Sofia Milancovici, Andreea Anca Pintea, Lucian Marius Șerban și Mihaela Parmena Țibrea.

Până pe 20 iulie 2021, Mihaela Parmena Țibrea a fost plasată ca membru în Consiliul de Administrație al IPROCHIM SA și la Societatea Națională a Apelor Minerale. Conform declarației ei de interese din iulie 2021, de la cabinetul lui Gheorghe Falcă a primit un salariu de 16.956 de lei pentru funcția de consilier. De la CA al IPROCHIM a primit 23.364 lei, iar de la SNAM SA 8.136 de lei.

CITEŞTE ŞI: INEDIT. Carlos Şacalul a ajuns în judeţul Dolj, după Revoluţie, şi a dormit la o familie din Amărăştii de Jos

Print Friendly, PDF & Email

POLITICĂ

Ministrul Agriculturii, prezent în judeţul Olt, de Ziua Naţională

Publicat

în

Recent instalat în funcţia de Ministru al Agriculturii, deputatul oltean Adrian Chesnoiu, a fost alături de autorităţile locale şi judeţene, la manifestările organizate de Ziua Naţională, la Slatina şi Caracal.

Ministrul a fost însoţit şi de ceilalţi deputaţi PSD, Marius Iancu, Florin Barbu şi Emil Albotă, dar şi de preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, vicepreşedinţii Ionuţ Ivan şi Virgil Delureanu şi cei doi primari ai celor două municipii din Olt, Emil Moţ şi Ion Doldurea.

Fost şef al Agenţiei de Finanţare a Investiţiilor Rurale (AFIR) din subordinea Ministerului Agriculturii, Adrian Chesnoiu a fost pe rând administrator public şi viceprimar al municipiului Caracal. În 2020 a candidat cu succes la Camera Deputaţilor, pe lista PSD Olt.


CITEŞTE ŞI: FOTO REPORTAJ. Cum a fost marcată Ziua Naţională, la Slatina, în condiţii de pandemie

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

POLITICĂ

Primarul din Gorj care l-a omagiat pe Ceauşescu, fotografie cu o cană imprimată cu chipul dictatorului

Publicat

în

Robert Ionuţ Păiuşi, primarul comunei gorjene Stejari, care pe 26 ianuarie îl omagia pe contul său de socializare pe Nicolae Ceauşescu, a postat luni dimineaţa o fotografie în care a vrut să etaleze faptul că bea dintr-o cană imprimată cu chipul fostului dictator.

Fotografia este însoţită de o urare pentru urmăritorii săi. Edilul din Stejari, care are peste 30 de ani, este un fan declarat al fostului șef al statului și are chiar și tablouri cu acesta.

Periodic merge și la locul unde este înmormântat Nicolae Ceaușescu.


Pe 26 ianuarie 2021, Robert Ionuţ Păiuşi posta:

„Azi de ziua dumneavoastră, vreau să vă mulțumesc pentru țara pe care ați construit-o și pentru puterea economică pe care ne-ați lăsat-o.

Păcat că proștii de după dumneavoastră, ne-au vândut miei de Paște, iar ei s-au vândut mai rău decât femeile ușoare…, nici măcar ca cele de lux, ca ultimele cârpe. Țara de azi mai este doar umbra țării pe care ați lăsat-o…


Nu știu dacă ultimele cuvinte ale tovarășului se vor adeveri: „Istoria mă va răzbuna ! ” deoarece nu mai avem, școală azi, nu mai avem istorici, avem Vulpița și Viorel, nu mai avem multe lucruri, nici conducătorii care să își iubească țara,poporul, acum mimează de 1 Decembrie, pe 24 Ianuarie în iubitori de țară iar majoritatea din ei sunt habarniști ai Istoriei Române…!!!”.

sursa foto: Facebook/Robert Ionuţ Păiuşi

CITEŞTE ŞI: Bani europeni pentru modernizarea instituțiilor de învățământ din Piatra-Olt

 

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Şedinţă de urgenţă a Guvernului României, în contextul apariţiei variantei Omicron a COVID

Publicat

în

Premierul Nicolae Ciucă a convocat duminică o şedinţă de Guvern în contextul apariţiei variantei Omicron a coronavirusului. De asemenea, 36 de români sunt blocaţi în Africa de Sud după ce mai multe curse aeriene au fost anulate. Un proiect de hotărâre pentru modificarea hotărârii care prelungeşte starea de alertă începând de la 9 noiembrie, figurează pe ordinea de zi a reuniunii de duminică a Executivului.

„Proiect de hotărâre pentru pentru modificarea şi completarea anexei nr. 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1183/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 noiembrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, arată ordinea de zi transmisă de către Guvern.

Şedinţa, programată pentru ora 11:15, are loc după ce sâmbătă, premierul a discutat pe aceeaşi temă cu ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila, cu şeful DSU Raed Arafat şi cu şefa Centrului de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile Adriana Pistol.


Totodată, este deja în desfăşurare o şedinţă a CNSU, pentru actualizarea listei statelor de risc epidemiologic.

Ca şi alte state UE, România a impus restricţii pentru persoanele care vin din Africa de Sud, unde a fost detectată noua tulpină a coronavirusului. Aceste restricţii includ carantina de 14 zile, indiferent dacă persoana vizată este sau nu vaccinată.

În condiţiile în care cursele aeriene către Europa au fost anulate, 36 de români au rămas blocaţi în Africa de Sud, MAE făcând demersuri pentru a facilita întoarcerea în ţară a acestora.


Cazuri de infectare cu varianta sud-africană a coronavirusului au apărut în mai mult state europene.

CITEŞTE ŞI: Testele antigen care au ajuns în şcoli sunt dezasamblate. Arafat: Aşa se livrează ele

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.