Connect with us

POLITICĂ

El este primul candidat lansat oficial pentru Primăria Balş

Publicat

în

Cristian Vasile este candidatul partidului Alternativa Dreaptă la Primăria Balş, potrivit unui comunicat remis de formaţiunea politică.

Potrivit paginii sale de pe un site de socializare, Vasile locuieşte în Craiova, unde a şi participat la o serie de proteste.

,,Mă consider o persoană cu convingeri profunde de dreapta; cred că un stat cât mai mic, debirocratizarea instituţiilor statului, libertatea individuală şi proprietatea privată sunt fundamente ale unei vieţi împlinite. Nu sunt protestatar de profesie, dar mă consider un activist civic determinat, care a ajuns la concluzia fermă că doar implicarea în politică, în alegerile locale este esenţială pentru schimbarea clasei politice. Balşul, ca multe alte oraşe româneşti, a fost sistematic ocolit de investiţii serioase şi de investitori responsabili (..)”, spune candidatul Cristian Vasile.


Print Friendly, PDF & Email

POLITICĂ

DNA a clasat dosarul de fraudă cu fonduri europene a lui Dan Barna

Publicat

în

Dan Barna a scăpat de dosarul de fraudă cu fonduri europene. DNA spune că, nici din constatarea tehnico-științifică, nici din controlul Departamentului pentru lupta antifraudă (DLAF) nu au rezultat indicii că au fost săvârșite fapte de natură penală.

DNA a clasat dosarul de fraudă cu fonduri europene al fostului vicepremier USR, Dan Barna, pe 14 iunie 2021, pe motiv că “fapta nu există”, se arată într-un răspuns al DNA din data de 22 septembrie 2021.

„Nici din constatarea tehnico-științifică, nici din controlul DLAF nu au rezultat indicii privind nerespectarea prevederilor legale în vigoare referitoare la procedurile de atribuire a contractelor de achiziție publică și nici cu privire la săvârșirea unor fapte de natură penală care să afecteze interesele financiare ale Uniunii Europene. În consecință, după epuizarea cercetărilor, la data de 14 iunie 2021, a fost dispusă soluția clasării în conformitate cu prevederile art. 16 alin. 1 lit. a („fapta nu există”) din Codul de Procedură Penală.


Considerentele pe care s-a întemeiat această soluție au avut la bază faptul că, în urma cercetărilor efectuate, fiind epuizate toate mijloacele probatorii, nu au rezultat probe certe și suficiente pentru a dovedi dincolo de orice îndoială rezonabilă că faptele pretins a fi săvârșite întrunesc condițiile de tipicitate ale infracțiunilor investigate”, arată DNA.

Dosarul lui Dan Barna a mai fost clasat o dată, pe 18 martie 2019, de către procurorii DNA Alba Iulia, dar pe 28 octombrie 2019, în plină campanie prezidenţială, adjunctul de atunci al şefului DNA a infirmat soluţia de clasare şi a dispus redeschiderea cazului, potrivit G4Media.

Tot în octombrie 2019, ca urmare a unor articole de presă din riseproject.ro, procurorii DNA s-au autosesizat şi au deschis un dosar penal care îl viza pe Dan Barna, competitor la acea vreme în cursa prezidenţială. Ulterior, cele două dosare – cel de la Alba, redeschis, şi cel deschis ca urmare a articolelor riseproject.ro – au fost conexate, s-au efectuat cercetări şi pe 14 iunie 2021 s-a dispus clasare pe „fapta nu există”.


CITEȘTE ȘI: Iohannis spune că vaccinarea anti-COVID ar trebui să fie obligatorie pentru anumite categorii

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

POLITICĂ

Dan Vîlceanu încurcat în legislația RCA. Ce a spus ministrul

Publicat

în

​Ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu, s-a încurcat miercuri în legislația RCA întrebat fiind dacă în cazul vătămărilor corporale un păgubit City Insurance, societate în curs de faliment, poate primi mai mult de 500.000 de lei de la Fondul de Garantare a Asiguraților, plafon care tocmai ce a fost decis de Guvern prin ordonanță de Urgență. Deși legal acest lucru este imposibil, Vîlceanu a spus că Ordonanța are prevederi și pentru vătămări corporale, evitând un răspuns.

Ministrul Finanțelor a fost întrebat, miercuri, în briefingul care a urmat ședinței de Guvern în care s-au adus modificări la Legea privind Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA), dacă în cazul vătămărilor corporale FGA va putea plăti mai mult de 500.000 de lei. Ministrul a arătat că nu știe nici legislația RCA și nici ce a adoptat de fapt Guvernul în ședința la care a participat.

Mai exact, prin Ordonanța adoptată miercuri de Guvern , Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) va putea plăti despăgubirile către asigurați în 60 de zile de la publicarea în Monitorul oficial a deciziei ASF de retragere a autorizației de funcționare a asigurătorului, fără să se mai aștepte ca falimentul să fie declarat prin decizia definitivă în instanță, cum era până acum în legislație.


O altă modificare importantă este că păgubiții care au de recuperat despăgubiri de la o firmă de asigurări intrată în faliment vor putea primi cel mult 500.000 de lei pe fiecare contract pe care îl au la o astfel de firmă în faliment. Acum, suma maximă este de 450.000 de lei și se acordă de către Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) per creditor, și nu pe fiecare contract de asigurare, potrivit hotnews.

CITEȘTE ȘI: PSD, campanie de semnături pentru plafonarea preţurilor la gaze şi curent electric

Ministrul Finanțelor a fost întrebat ce se întâmplă cu despăgubirile pentru vătămări corporale severe, mai ales că două asociații au cerut azi Guvernului să crească plafonul de maxim 500.000 de lei, în condițiile în care plafonul de despăgubire minim garantat pentru o victimă este de 1.220.000 euro în legislatia UE aferentă RCA.


,,Există și o altă prevedere în această OUG chiar privind stabilirea cuantumului daunelor morale cu respectarea principiului echității și prin raportare la consecințele negative suferite în plan fizic și psihic fără a se ajunge la o îmbogățire fără just temei. Există un mod de calcul. Sunt prevăzute și asemenea situații în această modificare”, a răspuns Vîlceanu.

Reporterul l-a întrebat, mai apoi dacă FGA va putea plăti mai mult decât 500.000 de lei.

,,Nu..de fapt majorarea de la 450.000 de lei la 500.000 de lei reprezintă suma pentru o poliță încheiată, dar există și alte prevederi privind cuantumul daunelor și modul de calculare”, a răspuns Ministrul.

Reporterul Hotnews l-a corectat pe Ministru spunând că ,,pentru vătămările corporale severe in legislația UE este plafon de 1,22 milioane de euro. Dumneavoastră acum prin OUG impuneți un plafon de maxim 500.000 lei”.

,,În legătură cu aceste daune la care faceți referire sunt alte prevederi și tocmai v-am spus că se stabilește cuantumul cu respectarea principiului echității și prin raportare la consecințele negative suferite în plan fizic și psihic fără a se ajunge la o îmbogățire fără just temei. Și vă mai pot da încă o modificare pentru că are legătură – sunt informații pe care, prin aceste modificări, FGA și le poate lua de la Poliție, Jandarmi si așa mai departe astfel încât toate informațiile pe care Fondul le are nevoie pentru a face despăgubirea să fie corecte. Deci una e dauna pentru o poliță de asigurare în legătură cu o creanță de asigurare și alta este dauna pentru eu știu..afec..”, a răspuns Vîlceanu.

Potrivit legislației din România , orice asigurare RCA validă, indiferent de cât de puțin costă , permite despăgubiri pentru vătămări corporale și deces în limita a 6,07 milioane de euro , în timp ce pentru daunele materiale, limita de despăgubiri este în prezent de 1,22 milioane de euro.

Deci o asigurare RCA, în afara șoferului vinovat, despăgubește pe oricine suportă o daună inclusiv pe membrii de familie ai șoferului vinovat aflați cu acesta în autovehicul în momentul accidentului.

Altfel spus, în cazul unui accident, de care tu, client City Insurance, te faci vinovat, asigurarea RCA poate suporta plata acestor despăgubiri maxime. În situația tragică în care apar victime în mașina ta ori a celui pe care l-ai lovit, cheltuielile cu spitalizarea ți-ar fi greu de suportat, dacă nu ai avea o asigurare RCA.

Pe de altă parte, în actualul context în care City Insurance este în curs de faliment , toate cererile de deschidere de dosare de daună și toate cererile de plată se vor face strict de către Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA). Și, așa cum se arată și în Ordonanța de urgență adoptată azi, FGA nu poate plăti mai mult de 500.000 de lei (maxim 100.000 de euro).

CITEȘTE ȘI: Facturi mari în toată Europa. Uniunea Europeană analizează scumpirea energiei electrice și a gazelor naturale

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

POLITICĂ

Cine conduce în cursa pentru şefia USR PLUS. Votarea online se închide diseară

Publicat

în

Peste 30.000 de membri USR PLUS au votat online, până miercuri la prânz, viitorul lider al formațiunii. Votul se închide joi seară și rezultatul va fi validat de un Congres care are loc în weekendul 2-3 octombrie, la Romexpo, în București.

Surse din partid au declarat pentru STIRIPESURSE.RO că au votat deja 31.182 de membri USR PLUS, reprezentând 70.7% din totalul de 44.114 de membri.

Momentan, Dan Barna ar avea un avans de peste 5.500 de voturi în fața lui Dacian Cioloș, potrivit surselor citate.


În cursa pentru şefia partidului s-au înscris trei candidaţi: Dan Barna, Dacian Cioloş şi Irineu Darău. Se intră în turul doi dacă niciunul dintre candidaţi nu reuşeşte să obţină peste 50% din voturi în primul tur.

CITEŞTE ŞI: Un bărbat din Olt, amendat de poliţie pentru că nu avea buletinul la el, a obţinut în instanţă înlocuirea amenzii cu avertisment

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.