AcasăPOLITICĂDosarul accidentului lui Bode, clasat. Evenimentul s-a petrecut când ministrul de Interne...

Dosarul accidentului lui Bode, clasat. Evenimentul s-a petrecut când ministrul de Interne era la Transporturi

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Dosarul accidentului din august 2020 în care a fost implicată mașina SPP în care se afla ministrul Lucian Bode a fost clasat de Secția Parchetelor Militare din Parchetul General.

Parchetul General a transmis care sunt motivele pentru care dosarul a fost clasat și precizează că, în privința infracțiunii de vătămare corporală din culpă, fapta nu este prevăzută de legea penală, potrivit Mediafax citat de spotmedia.ro.

În privința cercetării privind accidentul de muncă, urmat cu incapacitate temporară de muncă, nu au fost întrunite elementele de tipicitate ale acestei infracţiuni. Nu au fost întrunite nici elementele de tipicitate ale infracţiunii de omisiune a sesizării.

Totodată, s-a dispus clasarea și în privința infracțiunii de încălcarea consemnului, întrucât nu au existat acțiuni sau inacțiuni dintre cele prevăzute în normele de incriminare a acestei infracțiuni.

CITEŞTE ŞI: Marius Iancu, la “Reporter 24”: Partidul Social Democrat nu o să voteze niciodată un Guvern al lui Dacian Cioloş

Accidentul a avut loc în vara anului trecut, pe DN7, în zona localităţii Drăganul din judeţul Argeş. O filmare a unui motociclist aflat în trafic arăta cum o maşină în care se afla fostul ministru al Transporturilor (actual ministru de Interne şi interimar la Justiţie) a circulat pe contrasens pentru a depăşi o porţiune aglomerată, deşi depăşirea nu este permisă în zona respectivă.

Ulterior, a lovit frontal un autoturism care a venit din sens opus.

Maşina în care se afla Lucian Bode, ministru al Transporturilor la acea vreme, era condusă de un angajat SPP şi aparţine Serviciului de Protecţie şi Pază.

Potrivit poliţiştilor, Bode era pasager în maşină şi nu a avut nevoie de îngrijirile medicilor, deşi s-a lovit la nas.

Doi cetăţeni polonezi au fost răniţi uşor, aşa că nimeni nu a mers la spital.

Dosarul viza posibile infracţiuni de vătămare corporală din culpă şi de nerespectare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Iniţial, dosarul a fost deschis de procurorii din Piteşti, care l-au trimis apoi la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, după care a fost preluat de Secţia Parchetelor Militare, din dispoziţia procurorului general Gabriela Scutea, aminteşte Agerpres.

Procurorii militari s-au ocupat de acest caz deoarece şoferul este angajat al Serviciului de Protecţie şi Pază.

Vestea despre dosar vine în contextul în care, după demiterea Guvernului Cîţu, se vorbea despre o posibilă desemnare a lui Bode ca premier. A fost însă desemnat Dacian Cioloş. Dacă acesta nu reuşeşte să treacă un guvern prin Parlament, varianta Bode revine pe masă.

CITEŞTE ŞI: Accident cu două victime pe DN6, în județul Dolj

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

- Publicitate-spot_img

Ziaristi.ro

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri