Connect with us

POLITICĂ

Deputat PSD, despre PNRR-ul propus de PNL, USR şi UDMR: Guvernul se face de râs atât în țară, cât și la Bruxelles

Publicat

în

Deputatul PSD Olt, Marius Iancu, spune că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, conceput de Guvernul Cîţu, reprezintă un eşec.

Parlamentarul social-democrată arată că documentul strategic nu ţine cont de principalele obiective de investiţii şi nu are o listă de priorităţi.

„Făcut ca să fie, așa este Planul Național de Redresare și Rezilienta elaborat de miniștrii habarnişti ai Guvernului Cîțu. Fără să țină cont de problemele din societatea românească aflată în plină pandemie si criză economică, fără să țină cont de principalele obiective de investiții, fără să stabilească o listă de prioritati, Guvernul PNL-USR se face de râs atât în țară, cât și la Bruxelles și blochează, din nou, banii europeni care pot contribui la dezvoltarea comunităților locale”, a afirmat Marius Iancu.


PSD a construit un Program paralel care ar urma să genereze dezvoltare locală şi cere o dezbatere pentru PNRR.

„Pentru PSD prioritățile sunt cetățeanul, familia și generațiile viitoare, copiii, elevii și studenții de azi. Pornind de la aceste priorități am construit noi  PNRR, pentru că fondurile trebuie să ajungă în cât mai multe comunități. 8% din acești bani trebuie să fie alocați pentru crearea Fondului Național de Dezvoltare Locală, pentru Programe adresate consiliilor județene și asociațiilor de dezvoltare intercomunitara pentru reducerea decalajelor de dezvoltare. Propunem demararea Programului Restart Rural prin care să se acorde granturi de la 10.000 la 30.000 euro pentru înființarea de întreprinderi sociale și de inserție, cu 30% din angajați provenind din grupuri vulnerabile. Prin aceste programe de dezvoltare locală putem reduce cu 35% decalajele de dezvoltare dintre regiunile României, iar până în 2026, numărul persoanelor aflate în deprivare materială severă va fi redus cu 2 milioane. PSD propune o dezbatere în Parlament pentru PNRR pentru cas acest plan să nu devină un nou eșec al lui Cîțu”, a mai spus Iancu.

Acesta adaugă că deja s-a pornit de la o minciună a președintelui Iohannis. Nu este vorba de 80 de miliarde euro, ci de numai 14,6 miliarde euro granturi, la care se adaugă împrumuturi de 13 miliarde.


„Chiar și aceste fonduri sunt incerte, dacă până la finalul anului viitor nu se angajează cheltuieli pe proiecte eligibile, în valoare de 70% din suma alocată României. Nu are nimeni nicio speranță că acest Guvern  PNL-USR, cu un premier și niște miniștrii fără experiență, simple marionete, care bajbaie prin ministere,  vor putea începe un asemenea plan  vital pentru români  care poate însemna SALVAREA ROMÂNIEI. De aceea, este nevoie de o dezbatere națională, de consens și dialog politic, de implicarea patronatelor, sindicatelor și ONG-urilor și de parteneriat cu autoritățile locale pentru că acest Plan de Salvare sau de Redresare și  Rezilienta este al și pentru români, nu pentru un grup de politruci fără experiență!”, a conchis Marius Iancu.

Print Friendly, PDF & Email

POLITICĂ

Tudy, angajat la Banca Naţională. Va fi coleg cu Viorica Dăncilă

Publicat

în

Tudor Tim Ionescu, finul lui Călin Popescu-Tăriceanu, cunoscut sub numele de Tudy în presa tabloidă, a fost angajat consultant la Banca Națională a României (BNR), potrivit mai multor surse convergente consultate de Economedia, fiind coleg cu Viorica Dăncilă. Tudy a ținut ani la rândul prima pagină a ziarelor de can-can, grație relației amoroase cu Oana Zăvoranu.

Tudor Tim Ionescu a fost angajat la Cancelaria BNR, în departamentul sustenabilitate și economie verde, având funcția de „consultant strategie”, potrivit informațiilor obținute de Economedia. El a fost angajat în urmă cu o lună.

Reamintim că Viorica Dăncilă, fost premier al României în guvernul PSD-ALDE și fostă candidată la prezidențiale a PSD în 2019, a fost numită de asemenea consultant al guvernatorului BNR. Fostul premier PSD ocupă funcţia de consultant pe Strategia de Sustenabilitate şi Energie Verde la Banca Naţională Română. Dăncilă a fost angajată în 15 mai, iar salariul său net va fi de circa 10.000 de lei lunar, potrivit informațiilor G4Media.ro. Viorica Dăncilă „este foarte disciplinată” și „studiază” economia verde, a spus guvernatorul Mugur Isărescu despre munca la Banca Națională a fostului premier PSD, răspunzând la întrebările Economedia.ro.


CITEŞTE ŞI: Viorica Dăncilă, noul consilier de strategie al lui Mugur Isărescu, la BNR

Cine este Tudy Ionescu?

Tudor Tim Ionescu (36 de ani) a fost viceprimar al Bucureștiului din partea ALDE, dându-și demisia după numai patru zile. El a mai fost consilier general în Primăria Capitalei, în perioada 2016-2020. După alegerile locale de anul trecut, el nu a mai prins un post în Primărie.


Tudor Ionescu se recomandă drept activist de mediu, prima sa acțiune în acest sens având loc în decembrie 2020, când a lipit abţibilduri pe sacii cu gunoaie.

„Hei! Da, dragii mei, suntem la Romană, în mijlocul Bucureştiului, unde ieri – după cum ştiţi – am zis să o ajutăm pe doamna Clotilde Armand şi Primăria Sectorului 1 să vină să ridice gunoaiele astea pe care le vedeţi, pe care anunţa că astăzi le ridică. Ieri am pus aceste stickere…pentru a ajuta…să le identifice mai bine. Ştiţi ce au făcut? Deci au avut timp să vină -şi au fost trimişi de azi-noapte – să ia stickerele de pe aceşti saci de gunoi, dar nu să ia şi gunoaiele”, spunea atunci Tudor Ionescu.

De menționat că nașul lui Tudy Ionescu, conform articolelor de presă, ar fi Călin Popescu Tăriceanu, care ar fi fost coleg de facultate cu tatăl său, iar cei doi chiar ar fi făcut afaceri împreună, potrivit profilului făcut de HotNews.ro.

Continuarea pe economedia.ro

CITEŞTE ŞI: Viorica Dăncilă îl face praf pe liderul PSD Teleorman, Adrian Gâdea: Nu-l voi ierta pentru gestul lui

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

Preşedintele PSD Olt: Mi se pare imposibil şi incredibil ca nişte oameni care încearcă să guverneze România să fie aşa de incapabili

Publicat

în

Preşedintele CJ şi PSD Olt, Marius Oprescu, a vorbit, joi, despre rectificarea bugetară pregătită de Guvernul României.

Liderul social-democraţilor din Olt reclamă faptul că guvernanţii sunt în continuare nepregătiţi şi iau decizii care afectează negativ.

„Nu am date despre rectificare, în momentul de faţă. Din informaţiile pe care le avem din interior, nici ei nu au date. Este o campanie electorală internă în care şi Cîţu, şi Orban se luptă să facă promisiuni electorale interne, din păcate pe spinarea bugetului României”, a afirmat Marius Oprescu.


Preşedintele CJ Olt a explicat modalitatea prin care Guvernul Cîţu dă bani doar unor primării, folosind acest avantaj în lupta internă cu Ludovic Orban.

CITEŞTE ŞI: Vicepreşedintele CJ Olt, Ionuţ Ivan: MFE întârzie nejustificat tot ce înseamnă proiecte pentru accesarea de fonduri europene

„La fel cum au făcut şi anul trecut, singura metodă prin care pot da bani cu dedicaţie doar către localităţile PNL şi nu către toţi nu este printr-o rectificare bugetară ci prin alimentarea Fondului de Rezervă, iar de acolo fondurile să fie distribuite doar către oamenii lor. Altfel, în momentul în care se face alocarea bugetară şi se alocă bani către unităţile administrativ teritoriale din România, acest lucru se face după formula de calcul a bugetului şi nu se poate da doar la unii. Formula este deja aprobată, iar ei nu pot decât să aloce suplimentarea fondurilor în anumite direcţii”, a arătat Oprescu.


Marius Oprescu mai spune că cei aflaţi la Putere sunt concentraţi pe lupta internă din PNL şi nu pe nevoile ţării.

„Din păcate, nu-mi dau seama dacă sunt rău-intenţionaţi sau sunt de-a dreptul proşti cei care fac aceste lucruri pentru că nu ţin cont de nimic. Mi se pare imposibil şi incredibil ca nişte oameni care încearcă să guverneze România să fie aşa de incapabili. Nu-mi dau seama dacă este reavoinţă sau doar prostie”, a conchis preşedintele CJ Olt.

sursa foto: captură emisiunea “Reporter 24”

CITEŞTE ŞI: Deputat PSD: Pentru a produce 1 leu România s-a împrumutat 2 lei și 14 bani

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

POLITICĂ

Vicepreşedintele CJ Olt, Ionuţ Ivan: MFE întârzie nejustificat tot ce înseamnă proiecte pentru accesarea de fonduri europene

Publicat

în

Vicepreşedintele CJ Olt, Ionuţ Ivan, a semnalat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că Ministerul Fondurilor Europene întârzie tocmai accesarea de fonduri structurale.

Ivan a arătat că eşecul PNRR este doar „vârful aisbergului” în ceea ce înseamnă dezastrul accesării de fonduri europene, în România.

„Trag un semnal de alarmă în ceea ce priveşte activitatea Ministerului Fondurilor Europene, care se pare că întârzie nejustificat tot ce înseamnă proiecte pentru accesarea de fonduri europene. Am văzut cu toţii, cu dezamăgire eşecul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, a declarat Ionuţ Ivan.


sursa foto: captură emisiunea “Reporter 24”

CITEŞTE ŞI: Este aproape de final proiectul cu fonduri europene prin care ISU şi Jandarmeria Olt au fost dotate de CJ cu echipamente moderne de intervenţie în situaţii de urgenţă

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.