Connect with us

POLITICĂ

Deputat PSD, acuzaţii dure la Orban și Iohannis: Au furat de la fiecare copil 1.660 de lei, iar de la fiecare pensionar câte 1.440 de lei

Publicat

în

Deputatul PSD Marius Iancu a lansat acuzaţii grave către Guvern şi preşedintele Iohannis pe care îi acuză că fură banii românilor.

Iancu arată că fiecare copil şi fiecare pensionar din România sunt văduviţi de aproape 2.000 lei de persoană.

„Luna septembrie aduce vești proaste pentru români. Pe lângă haosul creat cu începerea școlilor și o pandemie care nu poate fi gestionată de cel mai slab Guvern pe care l-a avut România, în ultimii 30 de ani, premierul Orban și gașca lui de la Palatul Victoria s-au apucat să fure din banii românilor, mai exact de la copii și pensionari, categorii sociale care ar trebui protejate. Guvernul PNL nu a majorat, ci a tăiat din banii acordați, prin lege, pentru pensii și alocații. Orban și Iohannis au furat de la fiecare copil 1.660 de lei, iar de la fiecare pensionar câte 1.440 de lei”, spune Marius Iancu.


Parlamentarul arată că s-a ajuns la sitaţia aceasta deoarece Guvenrul a refuzat creşterea pensiilor şi alocaţiilor, prevăzută în lege.

„Mai exact, dacă alocațiile ar fi crescut cu 100% de la 1 ianuarie, cum prevedea legea, copiii între 2 și 18 ani ar fi avut în plus în buzunar 1.800 de lei (alocația creștea cu 150 de lei x 12 luni). Guvernul Orban, în loc să dubleze de la 1 ianuarie, a majorat doar 20% de la 1 septembrie. Astfel, din cei 1.800 de lei, copii mai primesc doar 140 de lei în cele 4 luni rămase până la finalul anului. Deci Guvernul le-a furat 1.660 de lei. De la copiii mai mici sau cei cu dizabilități, Guvernul Orban a furat și mai mult,  3.324 de lei. Nici pensionarii nu au scăpat! Guvernul a refuzat să pună în aplicare Legea pensiilor care prevedea creșterea punctului de pensie cu 40%. Acum, fiecare pensionar pierde în medie o sumă totală la nivelul anului 2020 de 1.440 de lei.  Adică, dacă punctul de pensie ar fi crescut cu 40% de la 1 septembrie, cum prevăzuse PSD în Legea pensiilor, atunci s-ar fi majorat de la 1.265 lei la 1.775 de lei. Pensia medie netă ar fi crescut astfel de la 1.368 de lei, la 1.920 de lei”, exemplifică Iancu.

El a mai arătat că pensionarii ar fi câștigat, în plus 552 de lei pe lună, adică 2.208 lei în cele 4 luni rămase până la finalul anului.


Pe varianta Guvernului, punctul de pesie crește de la 1.265 de lei la 1.442 de lei; adică 14%. Pensia medie crește astfel doar la 1.560 de lei. Pensionarii primesc în fiecare lună în medie un plus de doar 192 de lei, în loc de 552.

În cele 4 luni din 2020 primesc în plus doar 768 de lei în loc de 2.208 lei.

„Bani ar fi existat dacă acest Guvern de dreapta nu ar fi majorat bugetele serviciilor secrete și ale instituțiilor din justiție, pentru pensiile speciale sau nu ar fi platit la preturi exorbitante materiale sanitare, măști și dezinfectanti, către firmele de casă, în pandemie. Dar știm deja că pentru toate acestea există un singur vinovat,  PSD, așa cum ne-ar spune Iohannis.  Dacă noi nu am fi votat legea dublarii alocațiilor și legea pensiilor pentru că nu era normal ca un copil să aibă o alocație de 85 de lei pe lună, iar un pensionar să nu își poată asigura medicamentele și mâncarea din pensia pentru care a muncit o viață, PNL nu ar fi avut ce fura. Si tot noi, pesedistii, suntem de vină că am făcut calculele și am văzut câți bani pierd copiii, tocmai acum, la început de an școlar, iar pensionarii în prag de iarnă. Guvernul PNL este singurul guvern, din lume, care fură, “pe față”, fără rușine,  banii copiilor și pensionarilor!”, a conchis Marius Iancu.

Print Friendly, PDF & Email

POLITICĂ

Iohannis spune că vaccinarea anti-COVID ar trebui să fie obligatorie pentru anumite categorii

Publicat

în

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că vaccinarea anti-COVID-19 va trebui să devină obligatorie pentru anumite categorii din domenii esenţiale, în condiţiile în care pandemia evoluează şi numărul de infectări creşte, dând ca exemplu personalul medical.

„Nu este normal ca unii medici să dea mesaje anti-vaccin”, a mai spus Iohannis, într-o discuţie cu jurnaliştii care îl însoţesc la New York la Adunarea Generală a ONU.

În ceea ce priveşte restricţiile impuse de pandemia de COVID-19, el a arătat că acestea vor fi diferenţiate între persoanele vaccinate şi cele nevaccinate. În acest context, şeful statului a spus că certificatul de vaccinare este soluţia pentru mai puţine restricţii, potrivit Digi24.


Preşedintele Klaus Iohannis conduce, de marţi până joi, delegaţia României la segmentul la nivel înalt al celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, care are loc la New York.

Premierul Florin Cîţu spunea, săptămâna trecută, că se discută despre posibilitatea testării periodice sau a vaccinării obligatorii pentru anumite categorii, ca personalul medical, personalul din învăţământ, angajaţi din sectorul public și cei din centrele pentru vârstnici, dar că nu a fost luată încă o decizie. Cîțu preciza că preferă varianta testării, din banii proprii, pentru aceste categorii profesionale, în condițiile în care vaccinul este gratuit.

CITEȘTE ȘI: VIDEO. Orban şi zeci de parlamentari PNL i-au cerut demisia lui Cîţu


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

POLITICĂ

DNA, dosar penal în urma scandalului cu Florin Cîțu și fosta sa consilieră în prim plan

Publicat

în

Comunitatea Declic a anunţat, miercuri, că Direcţia Naţională Anticorupţie a început urmărirea penală in rem în urma plângeri depuse pe numele premierului Florin Cîţu şi a fostei sale consiliere Mioara Costin, după apariţia în spaţiul public a unui document cu antetul Guvernului, care conţinea instrucţiuni privind campania pentru şefia PNL.

„Direcţia Naţională Anticorupţie a comunicat oficial, într-un răspuns adresat Comunităţii Declic, faptul că a început urmărirea penală in rem în dosarul înregistrat pe numele premierului Florin Cîţu şi al fostei consiliere de stat Mioara Costin. Infracţiunile anchetate sunt cele de abuz în serviciu şi instigare la abuz în serviciu. Ancheta DNA a pornit în urma unui denunţ înregistrat de Comunitatea Declic”, se arată într-un comunicat al Declic.

În luna iulie, a apărut în spaţiul public un document cu antetul Guvernului care conţinea instrucţiuni privind campania pentru şefia PNL şi era semnat de consilierul de stat Mioara Costin, care ulterior a demisionat.


Semnătura electronică a documentului de tip word aparține Mioarei Costin, consilier de stat la Cancelaria Premierului. Data de creare a documentului este 16 iulie, ora 20.54, potrivit G4Media.

Mioara Costin a fost numită în funcție în 22 aprilie.

De altfel, punctajul pentru partid a fost transmis într-un document care poartă antetul guvernului, cu mențiunea ”Cancelaria Prim-ministrului – Consilier de Stat”. Titlul documentului este ”Linii de comunicare pentru liderii PNL”.


„Acum că procurorii au început cercetările sperăm să aflăm cât mai repede dacă premierul a comis infracţiunea de instigare la abuz în serviciu folosindu-se de resursele statului ca să obţină şefia partidului”, a declarat Cătălina Hopârteanu, reprezentant Declic, citată în comunicat.

Potrivit Declic, procurorii DNA fac cercetări pentru două infracţiuni de abuz în serviciu, prevăzute de art. 13 indice 2 din Legea 78/2000, raportat la art. 297 alin. 1 Cod Penal, şi instigare la abuz în serviciu, prevăzută de art. 47 din Codul Penal, raportat la art. 13 indice 2 din Legea 78/2000, raportat la art. 297 alin 1.

CITEȘTE ȘI: Cîţu cere anchetă la Ministerul Sănătăţii. Vrea să vadă de ce nu suntem pregătiţi pentru valul patru

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

POLITICĂ

Parlamentar PSD prezent la ședința Senatului, cu o sapă. O ironie la adresa lui Iohannis, care promovează golful

Publicat

în

Dezbaterile politice din Parlament necesită recuzită specială: un senator PSD a venit la tribună cu o sapă. Alesul social democrat este și liderul Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale.

Ședința Senatului a început la ora 9 și 30 de minute, iar aleșii au trecut la declarații politice.
Printre cei care au urcat la tribună să vorbească în fața microfonului a fost și senatorul PSD – Călin Gheorghe Matieș. Nu a venit singur, ci cu o sapă, o ironie la adresa președintelui Klaus Iohannis, care a promovat recent golful.

“Înainte să încep declarația politică vreau să vă prezint nou crosă Driver, este de distanță, apropos, vreau să-i prezint și domnului președinte, și domnului Cîțu, că, știți, poziția este cam aceeași, aplecat puțin în față ca la sapă, și la golf“, a explicat Matieș, potrivit europafm.ro.


Senatorul de Alba este și Președintele Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale din România.

“Am adus o sapă de metal, n-am găsit sapă de lemn, dar cred că domnul Iohannis și domnul Cîțu, la situația la care ne-au adus, nu vor trebui crose, vor trebui sape, să ne revenim“, a adăugat senatorul de Alba.

Potrivit regulamentului privind accesul în Palatul Parlamentului, armele albe sunt interzise.


CITEȘTE ȘI: Iohannis anunță că va participa la Congresul PNL și că premierul poate rămâne în funcție până la următoarele alegeri

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.