AcasăPOLITICĂDecizie importantă a Înaltei Curți, astăzi, pentru Darius Vâlcov

Decizie importantă a Înaltei Curți, astăzi, pentru Darius Vâlcov

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Completul de 5 judecatori de la Inalta Curte, care soluționează apelul lui Darius Vâlcov împotriva sentinței de 8 ani de închisoare pentru corupție, pune, astăzi, în discuție sesizarea Curții de Justiție a Uniunii Europene în cazul deciziei CCR privind completurile de 3 judecători specializate. Acest demers a fost ridicat din oficiu de instanță, relatează Ziare.com.

Completul vrea să trimită patru întrebări la CJUE (Curții de Justiție a Uniunii Europene) privind deciziile CCR și dreptul european. Mai exact, dacă aplicarea dreptului UE permite unei instanțe naționale să înlăture aplicarea unei decizii CCR.

Instanța a amânat discuția până pe 17 octombrie, pentru ca avocații și DNA să-și spună punctele de vedere.

Procesul lui Darius Vâlcov se reia de la zero

Magistraţii de la ICCJ au luat act de motivarea deciziei CCR privind lipsa completurilor de trei judecători specializate în fapte de corupţie de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Fostul consilier al premierului demis Viorica Dăncilă fusese condamnat în primă instanţă la opt ani de închisoare pentru trafic de influenţă. Cum în cazul lui Darius Vâlcov nu a fost dată o sentinţă defintivă dată de completurile de 5 judecători de la ÎCCJ, procesul se va rejudeca.

Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina şi ministru al Finanţelor, a fost condamnat, în 8 februarie 2018, de un complet de trei judecători la opt ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, în legătură cu mai multe licitaţii de lucrări pentru apă şi canalizare. realitatea.net

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri