AcasăPOLITICĂDan Vîlceanu, validat de conducerea PNL pentru Ministerul Finanțelor

Dan Vîlceanu, validat de conducerea PNL pentru Ministerul Finanțelor

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Deputatul Dan Vîlceanu a fost validat, marți, de conducerea PNL pentru a prelua portofoliul Finanțelor. 

Biroul Politic Național al PNL a votat, marți, nominalizarea lui Dan Vîlceanu pentru ministerul Finanțelor, potrivit Digi24.

Au fost 42 de voturi pentru și un vot împotrivă, votul președintelui PNL Ludovic Orban. Ședința a fost convocată de tabăra premierului, în timp ce din tabăra lui Orban a participat doar acesta la ședință.

„Votul a fost dat. Sunt 70% dintre președinții de filială care au fost astăzi aici. Astăzi vom înaintea propunerea și sunt convins că astăzi vom depune și jurământul. (…) Am votat o derogare pentru candidatura mea la șefia PNL, a fost vot unanim pentru această derogare”, a declarat Florin Cîțu, la finalul ședinței. „Tot astăzi am cerut votul colegilor pentru programul de investiții Anghel Saligny, a fost un vot unanim. Este un program pentru români”, a mai spus premierul.

„Îi mulțumesc premierului pentru susținere. Este onorant pentru mine că astăzi am primit votul colegilor, este o încerdere pentru care mă simt obligat. Ministerul de Finanțe este unul dintre ministerele foarte importante și nu am niciun fel de dubiu că voi face echipă bună cu prim-ministrul. Am lucrat foarte bine în comisia de finanțe și îmi doresc ca să preiau cât mai repede portofoliul”, a spus acesta.

Președintele PNL Ludovic Orban a declarat că ședința a fost una statutară, însă a fost convocată „intempestiv” motiv pentru care nu au putut participa toți membrii Biroului Politic Național. Acesta a precizat că a votat împotriva nominalizării lui Dan Vîlceanu, iar întreaga răspundere pentru această propunere este a premierului Florin Cîțu.

„Convocarea a fost făcută de 23 de membri, deci a fost îndeplinită proporția de 25%. Convocarea a fost făcută statutar. Doar 48 de membri au fost prezenți pentru că a fost făcută convocarea foarte rapid, de pe o zi pe cealaltă. Subiectul principal a fost validarea de către BPN a propunerii formulate de premirul Cîțu în persoana lui Dan Vîlceanu pentru a prelua portofoliul ministerului Finanțelor. Modul în care s-a derulat toată procedura, faptul că nu am avut o discuție cu premierul pentru această propunere, faptul că BPN a fost convocat intempestiv, mi-am exprimat rezervere față de această candidatură. Din punctul meu de vedere există riscuri cu privire la această desemnare. Răspunderea integrală pentru această desemnare îi aparține premierului Cîțu și susținătorilor săi”, a declarat Ludovic Orban la finalul ședinței.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri