AcasăECONOMIEContre în Coaliţie pe plafonarea facturilor. Cum s-ar putea schimba legea

Contre în Coaliţie pe plafonarea facturilor. Cum s-ar putea schimba legea

  • Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a afirmat, miercuri seară, că PSD a votat, atât legea privind consumatorul vulnerabil, cât şi legea referitoare la compensarea facturilor. ”Împreună am făcut această lege”, a afirmat ministrul, care a precizat că se vor opera modificări, dacă este cazul.
  • PNL a transmis, printr-un comunicat de presă, că a avut printre priorităţi măsurile de protejare a populaţiei în faţa valului de scumpiri a facturilor la energie. ”Vom vedea daca există propuneri din partea celorlalte partide din coaliţie şi vor fi luate în considerare atunci când îmbunătăţesc cadrul legislativ actual”, au transmis liberalii.
  • La rândul său, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a recunoscut că a votat legea alături de parlamentarii PSD, dar s-a constatat ulterior că soluţia nu poate fi aplicată. ”Intenţia a fost bună, …pacientul e mort”, a afirmat Ciolacu.

Virgil Popescu a fost întrebat, miercuri seară, la Digi 24, ce părere are despre faptul că Marcel Ciolacu consideră necesare modificări la legea referitoare la compensarea facturilor şi a răspuns: ”Ei au votat alături de noi, şi alături de USR, şi alături de UDMR, atât legea consumatorului vulnerabil şi legea plafonării. A fost aproape unanimitate, iar eu am stat ore în şir înainte de comisii, în timpul comisiilor, discutând cu colegii de la toate partidele (…) Au depus amendamente, le-am discutat împreună şi le-am adoptat împreună. Deci, împreună am făcut această lege şi, împreună, dacă este cazul, vom modifica această lege”.

Ministrul se declară deschis la orice discuţie, relatează news.ro.


”Dacă sunt propuneri de îmbunătăţire suntem deschişi, să vedem cum putem îmbunătăţi, să le vedem întâi”, a mai declarat ministrul.

CITEŞTE ŞI: PSD susține că legea plafonării prețurilor la energie, promovată de Virgil Popescu, nu oferă protecție reală

Acesta a explicat de ce a propus acest mod de compensare a facturilor: ”Eu nu am vrut ca la nivelul compensării să punem oamenii pe drumuri, să facă solicitări, adeverinţe de venit, de aceea am mers pe o plajă de consum (…) birocraţia se mută de furnizori”.


Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, susţine că trebuie făcută o şedinţă a coaliţiei cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, şi găsită o altă modalitate de compensare a facturilor la energie, care să fie mai uşoară şi mai accesibilă, atât companiilor, cât şi populaţiei.

CITEŞTE ŞI: Un nou protest la Alro Slatina. Angajaţii Uzinei pichetează Prefectura Olt

- Advertisement -spot_img
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
spot_img
5,026FaniÎmi place
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri