Connect with us

ADMINISTRAŢIE

CJ Olt, buget mai mic cu 61 de milioane. Vor fi afectate Direcţia Copilului şi viitoarele investiţii

Publicat

în

Preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, a declarat, joi, că potrivit noului buget naţional forul judeţean pierde aproximativ 61 de milioane de lei. Din acest motiv va fi afectat bugetul de funcţionare al Direcţiei Copilului, în special în partea a doua a anului, dar şi demararea de noi investiţii.

Oprescu a arătat că Guvernul a alocat aproximativ 20% din suma necesară pentru funcţionarea Direcţiei General de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC). CJ Olt va încerca să acopere „gaura” creată de guvern.

„În urmă cu o lună, atunci când am văzut proiectul de buget, am spus că pierdem în jur de 50 de milioane de lei. Din păcate, pierderea este mai mare, sunt aproximativ 61 de milioane de lei pe care CJ Olt îi pierde. Cea mai mare sumă pe care CJ o pierde e legată de DGASPC Olt, unde anul trecut am avut execuţia bugetară de aproximativ 93 de milioane. Din păcate, guvernul României, ne-a dat doar 16 milioane de lei, adică undeva la 20% din totalul, buget de cheltuială. CJ Olt o să pună o mare parte din sumă pentru acoperirea acestei găuri pe care guvernul a creat-o în bugetul DGASPC, dar din păcate, n-o să reuşim încă de la început de an să acoperim necesarul de finanţare al direcţiei, până la finalul anului”, a declarat Marius Oprescu.


Întrebat dacă ar putea fi afectate şi salariile personalului DGASPC, Marius Oprescu a spus că această variantă este posibilă, în condiţiile în care salariile au crescut prin grila Ministerului Muncii.

„Bineînţeles (că pot fi afectate şi salariile – n.red.). Vă daţi seama, că după diferenţa între execuţia de anul trecut de 93 de milioane lei şi 16 milioane lei, suma care s-a dat anul acesta, diferenţa este foarte mare, e 20% din bugetul de funcţionare, asta în condiţiile în care la Direcţia Copilului există o creştere a salariilor prin grila ministerului, independentă de noi, CJ Olt, grilă pe care doar o aprobăm. Deci guvernul acordă creşteri salariale la angajaţi, dar în acelaşi timp nu asigură şi bugetul pentru acest lucru”, a mai spus Oprescu.

Şi investiţiile vor fi afectate, preşedintele CJ Olt precizând că se vor face eforturi pentru finalizarea celor aflate în curs de derulare.


„Pe lângă DGASPC, bineînţeles că vor fi afectate şi investiţiile, noi în fiecare an am încercat să avem un excedent bugetar astfel încât să asigurăm astfel de goluri, atunci când  avem bugete mai slabe. Anul acesta acoperim o mare parte din investiţii, dar, din păcate, sunt investiţii noi pe care nu ne permitem să le deschidem şi investiţii în continuare pe care nu reuşim să le finalizăm deoarece bugetul este mai mic. La Spitalul Judeţean de Urgenţă, chiar dacă sunt şi unele investiţii cărora nu le-am asigurat integral finanţarea, şi anul acesta SJU are o sumă în jur de 20 de milioane de lei, aşa cum a avut şi în anii trecuţi, pentru investiţii”, a declarat preşedintele Marius Oprescu.

Consilul Judeţean ia în calcul inclusiv blocarea angajărilor la DGASPC.

„Bineînţeles că vom încerca să limităm şi să aprobăm concursuri de personal la DGASPC, doar în măsura în care este absolut necesar, astfel încât să reuşim să asigurăm toate turele. Aşa cum ştiţi, DGASPC este o instituţie care lucrează «la foc continuu», copii nu poţi să-i laşi nesupravegheaţi noaptea sau, inclusiv, sâmbăta şi duminica şi de Sărbători. Deci vom face aceste angajări doar în măsura în care va fi absolut necesar. Altfel, deficitul probabil va fi acoperit prin muncă mai multă din partea actualilor angajaţi”, a mai spus preşedintel CJ.

El a conchis arătând că structura noului buget a fost gândită pentru a avantaja marile localităţi, unde PNL are cei mai mulţi primari. Consiile judeţene sunte cele care pierd.

„Guvernul a mărit bugetele marilor localităţi pentru că ei aveau foarte mulţi primari de mari municipii. În timp ce bugetele localităţilor foarte mari au crescut, consiliile judeţene au pierdut enorm din aceşti bani. Din păcate, sunt 61 milioane lei pe care CJ Olt i-a pierdut faţă de bugetul anului anterior. E o sumă enormă. Vom vedea ce vom face, bineînţeles că am făcut deja adrese către Ministerul Muncii, către Guvern, către Ministerul Administraţiei, astfel încât să le aducem la cunoştinţă situaţia gravă în care se va afla DGASCP Olt, în a doua parte a anului. Nu suntem singurul judeţ în această situaţie, toate judeţele din jurul nostru au probleme. Am vorbit cu colegii mei la telefon şi pierd sume importante şi în general, pe lângă partea de investiţii, pe care, să zicem, nu ţi-o mai asiguri, sumele importante sunt pierdute pe DGASPC”, a conchis Marius Oprescu.

Print Friendly, PDF & Email

ADMINISTRAŢIE

Cum arată sediul IML Craiova, instituție aflată în proces de reabilitare și modernizare

Publicat

în

Lucrările de reparații au avansat și fațadele au prins contur la Institutul de Medicină Legală din Craiova, anunță marți președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile. 

Corpul de clădire care va servi drept registratură și casierie a fost deja finalizat.

Au fost refăcute tencuielile, au fost schimbate elementele de tâmplărie și s-a reparat acoperișul.


În interior, au fost înlocuite instalațiile sanitare și electrice, au fost refăcute tencuielile și podelele.

„O parte din fațada clădirii principale a fost deja reparată, iar în perioada următoare vor începe și lucrările la acoperiș. Tâmplăria nouă a fost deja montată în tot acest corp de clădire, iar lucrările se concentrează acum in interior. Instalațiile sanitare și electrice sunt înlocuite, pereții și tavanele sunt reparate, iar pardoselile sunt refăcute”, a scris Cosmin Vasile pe Facebook.

Clădirile în care funcționează Institutul de Medicină Legală Craiova se aflau într-o stare deplorabilă. Au intrat în reabilitare la începutul acestui an, investiția fiind de aproximativ 500.000 de euro.


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ADMINISTRAŢIE

Râmnicu Vâlcea: Traficul pietonal pe podul de cale ferată de peste râul Olăneşti a fost reluat

Publicat

în

Traficul pietonal pe podul de cale ferată de peste râul Olăneşti a fost reluat, anunță reprezentanții Primăriei Râmnicu Vâlcea. 

Traficul pietonal pe această structură a fost redeschis începând de marți.

„Ca urmare a finalizării lucrărilor de reabilitare a căii pedestre de pe podul de cale ferată de peste râul Olăneşti, traficul pietonal pe această structură a fost redeschis începând de marţi, 21 septembrie, în zilele ce urmează fiind programată şi montarea covorului fonoabsorbant”, informează Primăria Râmnicu Vâlcea.

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

ACTUAL

A fost prelungit termenul pentru depunerea ofertelor pentru secțiunea a doua a autostrăzii Sibiu-Pitești

Publicat

în

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat luni că a prelungit termenul de depunere a ofertelor pentru contractul de proiectare și execuție a secțiunii a doua a autostrăzii Sibiu-Pitești, până la sfârșitul lunii septembrie. 

Potrivit unui comunicat al CNAIR, este vorba de procedura de achiziție publică pentru proiectarea și execuția autostrăzii Sibiu – Pitești, secțiunea 2: Boița – Cornetu.

Această prelungire ca urmare a solicitărilor primite cu privire la decalarea termenului pentru depunerea ofertelor, astfel încât aceasta să fie proporţională cu volumul de informaţii suplimentare aduse deja la cunoștintă operatorilor economici prin clarificările publicate, informează reprezentanții CNAIR.


Aceștia mai psun că se are în vedere asigurarea unei competitivități și a unei maturități a ofertelor.

Noul termen pentru depunerea ofertelor este 30 septembrie 2021, ora 15.00.

CITEȘTE ȘI: Funcţionar din cadrul Primăriei Râmnicu Vâlcea, găsit incompatibil de ANI


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.