AcasăPOLITICĂCîțu înființează Banca Națională de Dezvoltare, în ciuda opoziției USR PLUS. Planul...

Cîțu înființează Banca Națională de Dezvoltare, în ciuda opoziției USR PLUS. Planul premierului și al PNL

spot_img

Luni, 30 august, de la ora 14.00, are loc o ședință de guvern la Palatul Victoria. Premierul Cîțu și PNL ar putea pune USR PLUS în fața faptului împlinit pe două dintre temele cele mai controversate din coaliție.

- Publicitate -

Potrivit unor surse politice, luni, Guvernul Cîțu ar putea adopta o ordonanță de guvern (în baza legii de abilitare pentru adoptarea ordonanțelor simple pe perioada vacanței parlamentare) pentru înființarea băncii naționale de dezvoltare. Subiectul este unul controversat, mai ales că premierul Cîțu era un opozant vehement al unei asemenea idei pe vremea guvernării PSD. Acum, însă, Cîțu este suspectat că ar vrea să înființeze o asemenea instituție pentru a-l numi în fruntea ei pe prietenul său Lucian Isar, soțul Alinei Gorghiu, potrivit ȘtiripeSurse.

Surse politice susțin că miniștrii liberali au fost anunțați că e posibil ca în ședința de guvern să se adopte și decizia legată de PNDL 3, dacă toate avizele sunt strânse. Potrivit unor surse guvernamentale, avizele ar putea să nu fie gata până la ședința de luni. Nu se știe însă dacă s-a ajuns la un consens cu USR PLUS pe aceste teme, de vreme ce ședința de coaliție nu s-a mai făcut.

Tot luni ar putea să intre în ședința de guvern, în primă lectură, modificările propuse de Dan Vîlceanu la Codul Fiscal și Codul de Procedură Fiscală. Acestora li s-ar putea adăuga și câteva ordonanțe de urgență, în funcție de primirea avizelor de la ministerele avizatoare. Este vorba inclusiv de ordonanța privind acordarea voucherelor pentru vaccinare și chiar de ordonanța privind rectificarea bugetară.


Liderii USR PLUS sunt în grijorați și cer organizarea unei ședințe de coaliție înainte de ședința de guvern, inclusiv pe PNDL 3, potrivit unor surse din partid.

CITEȘTE ȘI: Cîţu despre gafa lui Vîlceanu privind valoarea salariului minim: Era optimist, vedea în viitor

- Publicitate-spot_img
Maria Stefan
Maria Stefan
Încă la început pe drumul jurnalismului, Maria Ştefan a ales să facă primii paşi alături de echipa Reporter 24. În fiecare zi, ne arată cât de departe va merge pe calea ştirilor curate şi la timp date
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri