Connect with us

POLITICĂ

Cîţu, după ultima rundă de negocieri cu PSD: Nu putem să mergem mai departe dacă nu ne înţelegem pe programul de guvernare

Publicat

în

Florin Cîţu a afirmat, întrebat dacă ar fi dispuşi liberalii să accepte un premier PSD în persoana lui Marcel Ciolacu sau Sorin Grindeanu, că PNL nu pune astfel de condiţii, ci vorbeşte despre principii. El a mai spus că în prezent singura decizie în partid este de a fi format un guvern în jurul PNL.

„Nu este o idee, este un mandat pe care îl are astăzi echipa de negociere în negocierile cu PSD, o majoritate în jurul PNL. Orice altă modificare trebuie votată în forurile statutare ale partidului. În primul rând, haideţi să ne înţelegem pe programul de guvernare. Nu putem să mergem mai departe dacă nu ne înţelegem pe programul de guvernare. Pentru noi este foarte important să avem acest program de guvernare aprobat, după aceea putem să mergem mai departe. Nu, nu ajungem la premier dacă nu avem programul de guvernare (întrebat dacă a decis ce partid va da premierul – n.r.)”, a explicat Florin Cîţu, marţi la Parlament, potrivit news.ro.

Chestionat dacă premierul ar fi de la PSD, PNL ar avea ceva împotrivă să fie Marcel Ciolacu sau Sorin Grindeanu, Cîţu a răspuns: „Eu sper că v-aţi obişnuit că PNL nu pune astfel de condiţii. Noi vorbim de principii”.


„Noi suntem singurul partid care nu pune astfel de condiţii. Văd că toate celelalte partide au tot felul de condiţii, ceea ce îmi arată mie că de fapt nu vor la guvernare, de fiecare dată când vin cu astfel de condiţii. Eu am văzut că USR îşi propune preşedintele partidului. PSD îşi propune preşedintele partidului. Cumva, când e vorba de PNL, toată lumea trebuie să aibă o opinie despre PNL. În forurile statutare ale PNL nu s-a luat decizia”, a completat liderul liberalilor.

Acesta a mai precizat că Sorin Grindeanu nu este propunerea PNL de premier.

„Sorin Grindeanu nu e propunerea noastră. Dacă este propunerea de la PSD, nu este a noastră. Pentru domnul Nicolae Ciucă a fost un vot dat pentru un guvern minoritar PNL – UDMR. Acela a fost votul. Eu am făcut propunerea şi votul a fost pentru a forma un guvern minoritar PNL – UDMR. Acea propunere nu a trecut. Poate să fie o altă propunere, dacă sunt şi alte propuneri în PNL. Până la urmă vom vedea care sunt discuţiile. În acest moment, avem doar o decizie de a forma un guvern în jurul PNL”, a conchis Cîţu.


Una dintre variantele luate în discuţie în acest moment în interiorul PNL este că Florin Cîţu rămâne propunerea de prim-ministru, iar în eventualitatea în care PSD va fi partidul care va da primul premierul, atunci liberalii nu vor fi de acord ca funcţia să fie ocupată de Marcel Ciolacu sau Sorin Grindeanu, au declarat pentru News.ro surse din conducerea PNL.

CITEŞTE ŞI: Adrian Chesnoiu (PSD Olt): Deblocăm activitatea fermierilor! Construcțiile cu destinație agricolă, fără PUZ de trecere în intravilan

Marţi seară, liberalii se vor reuni în şedinţa Biroului Executiv, prin videoconferinţă, pentru a analiza evoluţia negocierilor şi pentru a pune pe agendă această variantă de rotaţie a premierilor.

Surse liberale au precizat că va fi greu ca o astfel de propunere să fie acceptată de liderii PNL din teritoriu care au acceptat cu greu faptul că partidul a început negocierile cu PSD, iar impunerea unui premier de la PSD ar fi de neconceput.

Până când cele trei formaţiuni nu se înţeleg în privinţa premierului, nu poare fi negociată nici structura şi componenţa noului Guvern, asta deşi cele trei partide îşi propuseseră ca la începutul săptămânii viitoare să fie dat votul în Parlament pe noul Executiv.

CITEŞTE ŞI: Ce spune Marcel Ciolacu despre stadiul negocierilor cu PNL

Print Friendly, PDF & Email

POLITICĂ

FOTO. Senatoarea Diana Șoșoacă și-a pus o botniță în plen

Publicat

în

Circ în Parlament, unde deputații și senatorii s-au reunit într-o ședință de plen dedicată aniversării Constituției. Înainte de ședință, cei de la AUR au pus în fața plenului mai multe ghete pe care au scris numele politicienilor și în care au băgat nuiele. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a luat-o pe cea cu numele său. La discursurile din plen, Diana Șoșoacă și-a pus o botniță și a strigat „Trăiască România liberă”.

AUR a dus, luni, în Parlament nuiele pentru Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă şi liderii partidelor, de Moş Nicolae. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a luat-o pe cea cu numele său, înainte de a intra în plen.

„Am luat-o, gata. E a mea”, le-a spus Ciolacu jurnaliștilor, potrivit digi24.ro.


Un alt moment ilar a avut loc în timpul ședinței de plen, atunci când senatoarea Diana Șoșoacă și-a pus o botniță la gură.

„I-am cerut Sfântului Nicolae să îmi dea un cadou pentru aniversarea Constituției României. Asta mi-a lăsat. Este o botniță prin care Constituția, drepturile fundamentale au fost anulate de Parlament și președinte. Trăiască România liberă! Jos botnița!”, a strigat Șoșoacă de la tribuna Parlamentului.

sursa foto: INQUAM Photos/George Călin


CITEŞTE ŞI: SONDAJ | PSD ar câştiga la pas alegerile, dacă scrutinul ar fi duminica viitoare

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

POLITICĂ

SONDAJ | PSD ar câştiga la pas alegerile, dacă scrutinul ar fi duminica viitoare

Publicat

în

Dacă weekend-ul viitor ar avea loc alegeri, PSD ar obține 40%, PNL 17%, AUR 15%, iar USR 11%, potrivit ultimului sondaj Avangarde pe luna noiembrie, efectuat la comanda PSD.

Față de sondajul anterior, efectuat în luna octombrie, AUR a crescut de la 14% la 15%, USR a scăzut de la 13% la 11%, iar PNL a scăzut un procent de la 18% la 17%. PSD și UDMR au staționat, relatează g4media.ro.

La întrebarea „Ce părere aveți despre următoarele personalități politice?”, respondenții au declarat că au o părere bună despre: Alexandru Rafila (37%), Marcel Ciolacu (30%), Gabriela Firea (28%), Mircea Geoană (27%), Emil Boc (27%), Raed Arafat (26%), Nicolae Ciucă (19%), George Simion (19%), Klaus Iohannis (17%), Ludovic Orban (12%), Dacian Cioloș (7%), Florin Cîțu (5%) și Nicușor Dan (4%).


Întrebați dacă ar trebui să aibă loc alegeri anticipate, 58% dintre respondenți au spus că „nu”. De asemenea, 82% dintre români consideră că lucrurile în România se îndreaptă către o direcție greșită, iar 50% cred că este nevoie de o reformă administrativ teritorială reală.

Sondajul a fost realizat în perioada 16-24 noiembrie pe 906 subiecți prin metoda interviuri telefonice cu o marjă de eroare de 3,2%.

CITEŞTE ŞI: În această săptămână, partidele din alianţă îşi împart funcţiile de prefect şi subprefect. Ce scenarii sunt luate în calcul


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

POLITICĂ

De la 1 ianuarie cresc pensiile și salariile din învățământ și sănătate. Marcel Ciolacu dă asigurări că se vor găsi soluții pentru majorări

Publicat

în

De la 1 ianuarie, pensiile vor crește cu 10%, iar angajații din sănătate și învățământ vor avea parte de majorări salariale, anunță Marcel Ciolacu. Președintele PSD dă asigurări că se vor găsi soluții pentru majorările anunțate.

„80 la sută dintre români trăiesc cu o pensie până în 2.000 de lei. Întotdeauna cineva a apărut şi ne-a învrăjbit, că uite ce face PSD-ul, dă pensii. Asta e realitatea, 80 la sută dintre români trăiesc, pensionarii, cu până în 2.000 de lei”, a declarat Marcel Ciolacu.

Întrebat de unde sunt banii, președintele PSD a răspuns: „Nu e nicio problemă. Vom găsi soluții, veți vedea în bugetul de stat. Pentru companiile care au cifră de afaceri peste 100 de milioane, indiferent care este capitalul, românesc, multinaţional, să vină o taxă de 1 la sută, găsită destinaţie clară pentru sănătate şi învăţământ”.


CITEȘTE ȘI: Ionuţ Stroe, noul purtător de cuvânt al Partidului Naţional Liberal-surse

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.