Connect with us

POLITICĂ

Cioloş, dispus să negocieze cu Cîţu “şi în bar”

Publicat

în

Premierul desemnat Dacian Cioloș susține că el va purta discuții doar la nivel instituțional cu PNL și nu vrea să fie prins în războiul dintre Ludovic Orban și Florin Cîțu. El exclude colaborări cu PSD şi AUR.

Dacian Cioloş a început goana după voturi pentru învestirea cabinetului său în Parlament. ”Vom vedea care este și poziția colegilor noștri. Deocamdată poziția este ocupată de Ludovic Orban (…) Voi avea o discuție cu cei din conducerea PNL. Dați-mi voie să nu intru în acest conflict dintre Florin Cîțu și Ludovic Orban.

Dincolo de Florin Cîțu, eu cunosc mulți lideri din PNL, am ținut legătura cu ei în ultimele luni. Și în UDMR, pe lângă Kelemen Hunor, cunosc lideri ai UDMR, oameni alături de care am lucrat și am ținut legătura cu ei.”, a spus Dacian Cioloș, potrivit romaniatv.net.


Dacian Cioloş, premier desemnat să formeze un nou Guvern, susține că în aceste zile singurul său interes este să formeze noul executiv. În acest sens intenționează să discute cu cei din PNL, însă exclude o posibilă alianță cu cei de la AUR, alături de care a și votat moțiunea de demitere a Guvernului Florin Cîțu.

„Într-o primă fază trebuie să vedem dacă vor să-și asume politic un astfel de proiect. Nu pot să vorbesc de ministere, atâta timp cât n-am discutat cu partenerii mei (n. r.: cu referire la PNL). Eu, ca premier desemnat, am intenția să mă duc până la capăt. Pot să mă înțeleg sau nu cu un om, dar pot să discut cu el când avem obiective comune, dincolo de emoții, de ceea ce ne place sau nu.

Nu vreau să intru în speculații. Pentru zilele următoare intenția mea e să formăm Guvernul. Evident că avem discuții în partid”, a spus Dacian Cioloș, președintele USR.


Premierul propus Dacian Cioloş a declarat marți că protocolul de guvernare nu a fost încălcat prin votul de la moțiunea de cenzură.

„Nu, pentru că nu am votat împotriva programului de guvernare”, a spus Cioloș. El a anunțat că nu intenționează să cheme PSD și AUR la discuțiile pentru votul de învestire.

„Am văzut că PSD și AUR vor anticipate sau guvern de tehnocrați. Acum e nevoie de guvern plin, asumat politic, în situația de criză. Responsabilitate înseamnă să-ți asumi guvernarea”, a spus liderul USR.

Întrebat dacă vrea un guvern mai simplu și dacă liderii PNL și UDMR vor rămâne vicepremieri, Dacian Cioloș a spus că „toate discuțiile sunt deschise”.

Informat că liderii PNL au anunțat pe surse că nu vor să vină la discuții, Dacian Cioloș a replicat: „Eu nu sunt sensibil la asemenea simboluri. Ne putem vedea oriunde, chiar și la un bar în oraș, dacă asta ajută”.

CITEȘTE ȘI: Cîţu îl trimite pe Cioloş să facă majoritate cu PSD şi AUR

 

Print Friendly, PDF & Email

POLITICĂ

Florin Cîţu anunţă că nu va face parte din viitorul Guvern. Exclude posibilitatea încheierii unei alianţe cu PSD

Publicat

în

Premierul interimar, preşedintele PNL Florin Cîţu, anunţă că nu va face parte din viitorul Executiv şi exclude posibilitatea încheierii unei alianţe cu PSD.

Întrebat, duminică, dacă va face parte din viitorul Guvern, Florin Cîțu a răspuns: „În niciun caz”.

Premierul interimar a mai spus că între el și PSD sau USR nu există compatibilitate, cele două partide având un rol esențial în căderea Guvernului pe care l-a condus.


„Moțiunea, tot Congresul din 2021 a fost despre lupta mea cu PSD. Faptul că PSD m-a dat jos pe mine și împreună cu USR este clar că aici nu există compatibilitate. În ceea ce privește viitorul, PNL are un mesaj foarte clar: nnoi suntem aici pentru a implementa liberalismul în România. Ceea ce înseamnă că lucrurile nu sunt compatibele cu ceea ce a spus PSD până acum”, a explicat Florin Cîțu

Acesta a mai precizat că el l-a propus pe Nicolae Ciucă pentru a fi premier, că lucrează pentru conturarea unei majorități, iar acum este rolul celorlalte partide să fie responsabile și să voteze Guvernul.

CITEȘTE ȘI: Marcel Ciolacu a discutat la telefon cu premierul desemnat. I-a cerut să includă în programul de guvernare 10 măsuri urgente


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

POLITICĂ

Marcel Ciolacu a discutat la telefon cu premierul desemnat. I-a cerut să includă în programul de guvernare 10 măsuri urgente

Publicat

în

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut, sâmbătă, o convorbire telefonică cu prim-ministrul desemnat, Nicolae Ciucă, căruia i-a solicitat un plan concret de măsuri pe termen scurt pentru gestionarea pandemiei, precum şi includerea în programul de guvernare a celor 10 măsuri urgente propuse de PSD în domeniul sanitar, economic şi social.

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de conducerea PSD, “în cadrul discuţiei, preşedintele Marcel Ciolacu a subliniat că prioritatea absolută a oricărui Guvern trebuie să fie gestionarea eficientă a pandemiei, astfel că i-a solicitat premierului desemnat un plan concret de măsuri pe termen scurt pentru reducerea infectărilor şi a deceselor cauzate de COVID-19″.


“De asemenea, preşedintele PSD i-a transmis prim-ministrului desemnat că aşteaptă programul de guvernare până în februarie 2022, dar şi măsurile pentru stoparea declinului economic. În acest sens, preşedintele Marcel Ciolacu i-a cerut premierului desemnat să includă în programul de guvernare cele 10 măsuri urgente propuse de PSD în domeniul sanitar, economic şi social”, relatează comunicatul social-democraţilor.

O discuţie mai aprofundată pe marginea programului de guvernare, a planului sanitar şi a măsurilor economice urmează să aibă loc în cadrul unei întâlniri care va fi stabilită în zilele următoare, mai menţionează sursa citată.

CITEȘTE ȘI: A fost aprobat programul de iarnă în domeniul energetic


Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

POLITICĂ

A fost aprobat programul de iarnă în domeniul energetic

Publicat

în

Executivul a aprobat vineri, la propunerea Ministerului Energiei, Hotărârea de Guvern pentru aprobarea programului de iarnă în domeniul energetic, informează ministerul print-un comunicat.

Hotărârea vizează măsurile privind nivelul de siguranţă şi securitate în funcţionare a Sistemului Electroenergetic Naţional, precum şi măsurile în legătură cu realizarea stocurilor de siguranţă ale SEN în ceea ce priveşte combustibilii şi volumul de apă din lacurile de acumulare pentru perioada 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022, scrie Agerpres.


“Suntem pregătiţi pentru sezonul rece. Avem suficiente rezerve energetice pentru această iarnă. De aceea am adoptat Programul de Iarnă pentru a avea la dispoziţie toate instrumentele pentru a gestiona eventualele probleme care ar putea apărea”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Energiei.

Programul de iarnă se adresează tuturor producătorilor de energie electrică şi producătorilor de energie electrică şi termică în cogenerare şi se aplică în perioada 1 noiembrie 2020 – 31 martie 2021.

Totodată, prin această hotărâre se constituie Comandamentul energetic de iarnă, care va monitoriza funcţionarea Sistemului Electroenergetic Naţional şi a Sistemului Naţional de Transport al Gazelor Naturale în perioada 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022. Din comandament fac parte reprezentanţi ai instituţiilor şi autorităţilor statului competente în domeniul energiei, precum şi ai operatorilor economici din sectorul energiei electrice şi gazelor naturale.


CITEȘTE ȘI: Unitățile afterschool, școlile și grădinițele private, ÎNCHISE în timpul vacanței de două săptămâni. Creșele rămân deschise

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.