Connect with us

POLITICĂ

Candidatura lui Florin Cîțu la șefia partidului, contestată în justiție de către un membru PNL

Publicat

în

Tribunalul București va judeca reclamația depusă de Alexandru Pânișoară, membru PNL, privitoare la dispensa de vechime acordată lui Florin Cîțu pentru a candida la șefia partidului. Acesta își întemeiază motivarea prin aceea că statutul PNL nu permite acordarea dispensei de vechime în partid pentru candidații la președinție.

Alexandru Pânișoară este un activist cu vechime, care a mai acționat în instanță și alți politicieni celebri, precum Nicușor Dan pe tema suspendării PUZ-urilor de sector ale capitalei și este membru PNL în Sectorul 1.

Acesta a depus reclamația împotriva PNL, fundamentându-și demersul prin aceea că acordarea dispensei de vechime lui Florin Cîțu încalcă prevederile statutare ale partidului, de vreme ce singura dispensă de vechime poate fi acordată doar pentru celelalte funcții din partid și atunci competent este BEX iar nu BPN, adică organul de conducere intern care în fapt i-a acordat lui Cîțu posibilitatea de a candida.


Pânișoară spune că a acționat din convingere și că nici măcar nu-l cunoaște pe Florin Cîțu, singura motivație din spatele demersului său fiind aceea că partidul își încalcă propriile regulamente, potrivit investigatoria.ro.

„Nu-l cunosc pe Florin Cîțu și nici pe Orban, nu are legătură cu ei, cu circul care se petrece, ci cu faptul că PNL cauționează abateri de la legi și regulamente… PNL-ul din care și eu fac parte și nu pot să fiu părtinitor… Poate ar fi gândit și alții acțiunea, dar nimeni n-a făcut nimic în sensul ăsta… păcat, sper să înceapă și restul colegilor să se trezească din amorțirea asta care a condus la derapaje și abuzuri”, a menționat Pânișoară.

Desigur, pentru că dosarul a fost înregistrat destul de târziu, adică pe 9 septembrie 2021, acesta va fi judecat după data desfășurării Congresului PNL. Asta înseamnă că, dacă instanța va da câștig de cauză reclamantului Pânișoară, alegerile din PNL ar fi anulate și, probabil, reluate.


Pânișoară a solicitat și suspendarea executării celor două hotărâri pe cale de urgență, adică prin ordonanță președințială, cerere care, dacă ar fi admisă, ar duce la suspendarea candidaturii contestate.

CITEȘTE ȘI: Ludovic Orban recunoaște că a scăzut în sondaje a PNL. Pe cine acuză

Print Friendly, PDF & Email

POLITICĂ

În plină criză a facturilor de electricitate, Iohannis îi îndeamnă pe români să joace golf

Publicat

în

Golful se poate practica la orice vârstă și încurajez pe cât mai mulți să descopere acest frumos sport, care oferă multe satisfacții, a declarat sâmbătă președintele Klaus Iohannis, prezent la Pianu de Jos, unde se află primul teren de golf amenajat în România după 1989.

„Mă bucur să întâlnesc aici atâția oameni pasionați de golf, un sport care nu este deloc exclusivist și care oferă un foarte bun prilej de a petrece mai mult timp în natură, de a face mișcare, mai ales în acest context pandemic care face dificilă practicarea multor sporturi. Golful se poate practica la orice vârstă și încurajez pe cât mai mulți să descopere acest frumos sport care oferă multe satisfacții”, a adăugat președintele, citat de digi24.ro.


Klaus Iohannis a declarat că performanţa sportivă inspiră şi îi motivează pe oameni să fie mai buni.

CITEŞTE ŞI: Klaus Iohannis, cursă la Palatul Cotroceni pe o bicicletă de aproximativ 2500 de euro

Întrebat când jucat ultima dată golf, Iohannis a spus că în urmă cu câteva săptămâni, tot la Pianu de Jos.


„Terenul acesta este foarte bun şi foarte frumos, este un teren în mijlocul naturii. Foarte multă natură, foarte multe zone lăsate sălbatice. Privelişti foarte frumoase şi un teren foarte bine întreţinut. Este enorm de mult de lucru pentru a întreţine un astfel de teren”, a afirmat şeful statului, citat de Agerpres.

Terenul de golf de la Pianu de Jos este primul de acest gen amenajat în România după 1989, în localitatea natală a lui Paul Tomiţă, cel care l-a învăţat acest joc pe regele Mihai. Clubul de Golf “Profesor Paul Tomiţă” a fost înfiinţat în 1995. Aici a avut loc, în 2001, primul turneu de golf din România de după 1989.

Klaus Iohannis a testat și noul Duster, produs de uzina Dacia.

CITEŞTE ŞI: 5.000 de participanți la Congresul PNL. Va fi folosit certificatul verde COVID

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

POLITICĂ

5.000 de participanți la Congresul PNL. Va fi folosit certificatul verde COVID

Publicat

în

Congresul PNL se va desfășura cu prezență fizică, cu 5.000 de participanți, și va fi folosit certificatul verde, spune Florin Cîțu.

Premierul a declarat, vineri seară, că organizatorii congresului au datoria să ceară clarificări la DSU să vadă exact care sunt condițiile de desfășurare, dacă există nelămuriri, potrivit ardeal24.ro.

„Mie mi se pare normal să folosim certificatul verde: persoane vaccinate, trecute prin boală sau cu testare. Va fi un congres care se va desfășura în condiții legale cu 5000 de participanți”, a spus Cîțu.


Acesta a adăugat că prezența va fi fizică.

Potrivit unor informații apărute în spațiul public, susținătorii lui Florin Cîțu ar urma să ceară, sâmbătă, ca la congres să se voteze online, în contextul creșterii numărului de infecții cu COVID-19 din Capitală.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a spus că nu se poate vota online la congresul PNL din 25 septembrie, pentru că nu poate fi asigurată securitatea votului.


CITEȘTE ȘI: Sesizarea lui Cîţu pe moţiunea de cenzură, dezbătută de CCR după Congresul PNL

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

POLITICĂ

PSD cere schimbări pentru combaterea tăierilor ilegale de păduri

Publicat

în

PSD cere schimbări legislative pentru combaterea tăierilor ilegale de păduri, dar și pentru o mai bună protecție a jurnaliștilor. Decizia vine în urma cazului de la Suceava, unde mai mulți jurnaliști și activiști de mediu au fost bătuți în timp ce documentau tăierile inegale.

”Cazul de la Suceava este semnul escaladării la un nivel fără precedent a acțiunilor de crimă organizată din partea mafiei pădurilor, ceea ce reclamă o schimbare fundamentală de abordare din partea autorităților competente, în sensul unei reacții mai prompte, mai ferme și mai severe pentru combaterea acestui fenomen”, arată PSD într-un comunicat de presă.

PSD anunță că va iniția o dezbatere publică pentru identificarea modificărilor și a completărilor actualului cadru legal, astfel încât să se asigure o protecție mai eficientă a jurnaliștilor și a celor care luptă cu mafia tăierilor ilegale de păduri, potrivit G4Media.


”Necesitatea unei legislații care să ofere o protecție superioară jurnaliștilor este fundamentată și în rapoartele Uniunii Europene care atrag atenția asupra escaladării discursului de ură ce incită la violență împotriva reprezentanților mass-media și ai societății civile”, mai arată PSD.

CITEȘTE ȘI: VIDEO | Doi jurnaliști și un activist de mediu bătuți cu furci și topoare în timp de filmau un documentar despre tăierea ilegală pădurilor

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.