AcasăPOLITICĂBugetul ar urma să fie votat joi. Până când pot fi depuse...

Bugetul ar urma să fie votat joi. Până când pot fi depuse amendamente, în Parlament

Birourile reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au stabilit, luni seara, calendarul de dezbatere în comisiile parlamentare şi votul în în plenul reunit al Parlamentului a proiectului de buget pe anul 2022. Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a anunţat, după şedinţa BPR, că până marţi la ora 12.00 vor fi depuse amendamentele la proiect, iar dezbaterea şi votul vor avea loc într-un plen reunit joi, de la ora 11.00.

„Am decis în BPR calendarul şi comisiilor şi faptul că se va desfăşura cu prezenţa fizică a parlamentarilor, având clar în regulament dreptul de înlocuire a colegilor care nu sunt. Este până mâine la ora 12.00 perioada depunerii amendamentelor şi joi încep dezbaterile, urmând să mai facem un birou permament pe data de 23 decembrie. Joi în plen dezbateri şi supunere la vot, urmând să facem timpii de dezbatere în funcţie de câte amendamente sunt”, a afirmat Marcel Ciolacu, luni la Parlament, potrivit news.ro.

Chestionat dacă PSD va avea amendamente la proiect, liderul PSD a răspuns: „În principiul, cutumiar, nu există amendamente de influenţare a bugetelor din partea celor care l-au propus. Eu mă bucur că, după mult timp, este primul an când avem buget conform legii în anul anterior anului 2022”.


Guvernul a aprobat, luni, în şedinţă, proiectul bugetului de stat pe 2022 şi proiectul bugetului asigurărilor de stat pe 2022. Ministrul Finanţelor a afirmat că Executivul îşi propune atingerea ţintei de deficit până în 2024, iar deficitul bugetar pe cash se menţine în termenele agreate cu Comisia Europeană în procedura de deficit excesiv, respectiv 5,84% din PIB.

Adrian Câciu a mai declarat că proiectul de buget pentru anul 2022 aprobat luni de Guvern a avut toate avizele necesare în prealabil, inclusiv avizul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. El a adăugat că avizul CES este unul negativ, însă este unul consultativ, iar Consiliul Fiscal a avut o opinie pe proiect pe care o consideră pertinentă. Administraţia Prezidenţială a precizat că propunerile de buget pentru anul 2022 ale instituţiilor din domeniul apărării ţării şi securităţii naţionale au fost avizate cu acordul individual al membrilor CSAT.

CITEŞTE ŞI: Cine este noul subprefect de Olt susţinut de PSD


- Advertisement -spot_img
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Advertisement -spot_img
spot_img
5,026FaniÎmi place
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri