Connect with us

POLITICĂ

Astăzi ar urma să fie demişi secretarii de stat, prefecţii şi subprefecţii USR PLUS

Publicat

în

Deputatul de Alba, Florin Roman, vicepreședintele Camerei Deputaților și membru al echipei lui Florin Cîțu, a anunțat luni la Antena 3 că marți vor fi demiși toți secretarii de stat și prefecții USR PLUS, după ce Dan Barna a anunțat demisia miniștrilor.

”Mâine vor fi demiși toți cei veniți politic pe structura USR PLUS. Am cel puțin 12 mesaje de secretari de stat și prefecți USR care sunt revoltați de decizia partidului”, a declarat Roman.

Întrebat dacă PNL va racola dintre aceștia, Roman a spus ”după caz, dacă sunt specialiști buni”


Ce se întâmplă după ce miniștri USR PLUS își dau demisia

Florin Cîțu poate să propună noi titulari de portofolii sau să instaleze interimari pe o perioadă de 45 de zile.

Augustin Zegrean fost președinte al CCR a explicat la B1 TV care este procedura pentru instalarea unor noi miniștri și despre cea de depunere a moțiunii de cenzură


„Florin Cîțu poate să propună miniștrii interimari, care pot să stea 45 de zile acolo, sau propune miniștrii, dar dacă propune miniștrii trebuie să meargă cu ei în Parlament să ia un vot, dar numai pentru aceia, nu pentru tot Guvernul, numai pentru miniștrii care vin în locul celor demisionari pentru că intrăm în procedura de remaniere”, a declarat Augustin Zegrean, luni seară, pe B1 TV.

CITEŞTE ŞI: Ordonanță de Urgență pentru condițiile de muncă ale angajaților Complexului Energetic Oltenia

Întrebat dacă USR PLUS poate grăbi venirea premierului Florin Cîțu în Parlament e legitimă sau mai degrabă va trebui să treacă termenul de 45 de zile, fostul președinte al CCR a spus:

„Păi pot să aștepte cele 45 de zile, este la mâna primului-ministru acum dacă propune alți oameni în Guvern, alți miniștri în locul celor plecați, sau pune interimari.

A mai fost o situație, cred că în 2009, când au mai rămas numai vreo cinci miniștri în Guvern și Guvernul a stat încă vreo lună, două acolo până la alegerile prezidențiale”.
Cine ar putea fi interimarii care vor înlocui demisionarii din Guvernul Cîțu

Cei șapte miniștri ai USR PLUS și-au anunțat luni seara demisia din Guvernul Cîțu. Demisiile vor fi depuse oficial marți, 7 septembrie.

Primul pas pentru Guvern este numirea, prin decret prezidențial, a unor miniștri interimari. Potrivit unor surse politice, în cazul în care se va alege această variantă PNL a stabilit deja cine vor fi interimarii.

Premierul Florin Cîțu preia interimar Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în locul lui Cristian Ghinea.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, va prelua interimar Ministerul Sănătății, în locul Ioanei Mihăilă.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, va fi interimar la Ministerul Economiei, în locul lui Claudiu Năsui.

Ministrul de Finanțe, Dan Vîlceanu, va prelua Ministerul Transporturilor, în locul lui Cătălin Drulă.

Sorin Cimpeanu, ministrul educației, preia Ministerul Cercetării.

Ministerul Justiției este deja condus interimar de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

În locul vicepremierului Dan Barna nu este nevoie de numirea unui interimar, acesta neavând un portofoliu.

surse: Digi24, B1 Tv, Antena 3

CITEŞTE ŞI: Un şofer băut a intrat cu maşina într-un parapet de beton, în Dolj, iar autoturismul a luat foc. Trei persoane la spital

Print Friendly, PDF & Email

POLITICĂ

5.000 de participanți la Congresul PNL. Va fi folosit certificatul verde COVID

Publicat

în

Congresul PNL se va desfășura cu prezență fizică, cu 5.000 de participanți, și va fi folosit certificatul verde, spune Florin Cîțu.

Premierul a declarat, vineri seară, că organizatorii congresului au datoria să ceară clarificări la DSU să vadă exact care sunt condițiile de desfășurare, dacă există nelămuriri, potrivit ardeal24.ro.

„Mie mi se pare normal să folosim certificatul verde: persoane vaccinate, trecute prin boală sau cu testare. Va fi un congres care se va desfășura în condiții legale cu 5000 de participanți”, a spus Cîțu.


Acesta a adăugat că prezența va fi fizică.

Potrivit unor informații apărute în spațiul public, susținătorii lui Florin Cîțu ar urma să ceară, sâmbătă, ca la congres să se voteze online, în contextul creșterii numărului de infecții cu COVID-19 din Capitală.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a spus că nu se poate vota online la congresul PNL din 25 septembrie, pentru că nu poate fi asigurată securitatea votului.


CITEȘTE ȘI: Sesizarea lui Cîţu pe moţiunea de cenzură, dezbătută de CCR după Congresul PNL

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

POLITICĂ

PSD cere schimbări pentru combaterea tăierilor ilegale de păduri

Publicat

în

PSD cere schimbări legislative pentru combaterea tăierilor ilegale de păduri, dar și pentru o mai bună protecție a jurnaliștilor. Decizia vine în urma cazului de la Suceava, unde mai mulți jurnaliști și activiști de mediu au fost bătuți în timp ce documentau tăierile inegale.

”Cazul de la Suceava este semnul escaladării la un nivel fără precedent a acțiunilor de crimă organizată din partea mafiei pădurilor, ceea ce reclamă o schimbare fundamentală de abordare din partea autorităților competente, în sensul unei reacții mai prompte, mai ferme și mai severe pentru combaterea acestui fenomen”, arată PSD într-un comunicat de presă.

PSD anunță că va iniția o dezbatere publică pentru identificarea modificărilor și a completărilor actualului cadru legal, astfel încât să se asigure o protecție mai eficientă a jurnaliștilor și a celor care luptă cu mafia tăierilor ilegale de păduri, potrivit G4Media.


”Necesitatea unei legislații care să ofere o protecție superioară jurnaliștilor este fundamentată și în rapoartele Uniunii Europene care atrag atenția asupra escaladării discursului de ură ce incită la violență împotriva reprezentanților mass-media și ai societății civile”, mai arată PSD.

CITEȘTE ȘI: VIDEO | Doi jurnaliști și un activist de mediu bătuți cu furci și topoare în timp de filmau un documentar despre tăierea ilegală pădurilor

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

POLITICĂ

Paul Stănescu, atac DUR la Guvern: Scandalul dintre USR și PNL este un conflict între găști, între interesele lor

Publicat

în

Secretarul general al PSD, senatorul de Olt Paul Stănescu, susţine că partidul din care face parte continuă să-şi îndrepte atenţia către agenda cetăţeanului, în ciuda crizei guvernamentale dintre PNL și USR PLUS. Stănescu a declarat că PSD depune în Parlament un proiect de lege prin care preţurile la energie şi gaze vor fi plafonate.

Senatorul de Olt, Paul Stănescu, atacă în termeni duri ceea ce se întâmplă pe scena politică, şi susţine că „PSD nu va fi niciodată folosit ca să rezolve reglările de conturi ale găștilor de dreapta”.

„Și-au dat arama pe față! Cîțu a recunoscut aseară că sunt mai mari șansele ca USR PLUS să revină în Guvernul pe care îl conduce, decât ca PNL şi UDMR să formeze un guvern cu susținere minoritară în Parlament. Adăugăm la această afirmație, cât se poate de clară, și ceea ce a zis președintele Iohannis: ”Chestiunea guvernamentală nu este absolut deloc îngrijorătoare”. Este dovada cea mai bună a faptului că PSD a acționat corect și înțelept și nu a căzut în capcana de a arbitra haosul guvernării de dreapta.


Să fie foarte clar, PSD nu va fi niciodată folosit ca să rezolve reglările de conturi ale găștilor de dreapta.

Cu excepția celor care ne tot dau lecții că trebuie să scoatem coaliția dreptei ratate din noroiul în care s-a afundat, sunt foarte mulți oameni care au înțeles bine cum stă înșelătoria. Aceștia sunt membrii și simpatizanții PSD. Au înțeles că scandalul dintre USR și PNL este un conflict între găști, între interesele lor. Au înțeles foarte bine de ce PSD a luat această decizie de a sta departe de acest conflict”, transmite Paul Stănescu.

Paul Stănescu spune că PSD „se concentrează pe agenda cetățenilor și nu pe cea a conflictelor”, iar în acest sens Partidul Social Democrat vine cu un proiect de lege de plafonare a preţurilor la energie şi gaze.


„Ceea ce ne îngrijorează pe noi cu adevărat este creșterea prețurilor la energie. Cum guvernarea de dreapta, preocupată doar de ciolan, e paralizată, PSD se concentrează pe agenda cetățenilor și nu pe cea a conflictelor. Ne luptăm pentru toți românii, chiar și din opoziție.

Am venit cu un proiect care plafonează prețurile la energie și gaze, reduce costul facturilor cu 50% din scumpirea existentă și impozitează profiturile producătorilor de energie și gaze. Și vom continua cu presiuni pentru creșterea pensiilor și a salariului minim. Dar și alte măsuri sociale și pentru mediul de afaceri.

Toată lumea trebuie să înțeleagă că misiunea noastră politică nu se rezumă nici în a favoriza gașca lui Cîțu sau a lui Orban, nici cea a lui Barna. Ei se ceartă pe ciolan, ei se împacă. Pe noi ne interesează ce măsuri putem lua rapid pentru a îmbunătăți viața românilor, care s-a înrăutățit cumplit în această scandaloasă guvernare a dreptei. Cu asta ne batem capul. Nu cu cearta lor”, susţine Paul Stănescu.

CITEŞTE ŞI: Sesizarea lui Cîţu pe moţiunea de cenzură, dezbătută de CCR după Congresul PNL

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.