Connect with us

POLITICĂ

Adrian Chesnoiu, atac DUR la Guvern: Parcă sunteți toți făcuți de-o MUMĂ, fără suflet, fără empatie, fără grija de semeni! Doar VOI, pentru VOI

Publicat

în

Deputatul PSD de Olt, Adrian Chesnoiu, a sancţionat în termeni duri modul în care arată bugetul pentru 2020 şi felul în care a fost dezbătut şi aprobat.

Preşedinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor, Chesnoiu a iniţiat un amendament la Legea bugetului pentru plata către femieri a despăgubirilor de secetă. Amendamentul a fost, însă, respins de majoritatea PNL-USR-UDMR, chiar ministrul Adrian Oros votând „împotrivă.

Redăm, integral, discursul parlamentarului Adrian Chesnoiu, presărat cu critici și acuzații extrem de dure la adresa Puterii:


„Ați rămas doar niște HOȚI de voturi!

Domnule OROS, domnilor liberali, useriști sau plusiști, DUMNEZEU nu ne cere să facem minuni, ci doar să fim oameni!

V-am rugat ca, azi, să fiți OAMENI și să facem o minune, pentru că realitatea în agricultura României nu arată cum VISA domnul Cîțu la tribuna aceasta, ASEARĂ, ci arată cam așa:


Fermierii își strigă disperarea în stradă, sunt executați de bănci și furnizorii de in-puturi, cu banii din subvenții și-au plătit arendele, nu au bani să înființeze culturile noi de primăvară iar pentru a trece iarna și a pune hrană pe masa copiilor, au început să-și vândă din utilajele agricole!

Dacă banii pentru despăgubirile de secetă nu sunt plătiți IMEDIAT, mulți dintre ei vor închide fermele și vor lua calea exilului în DIASPORA!

I-am spus Premierului CHIULANGIU că țara are nevoie de hrană, iar fermierii au nevoie de susținere în momente de criză! Și fermierii sunt tot privați și plătitori de taxe la bugetul pe care l-ați măcelărit pentru interesele de grup!

Munca în agricultură, domnule OROS și domnilor parlamentari ai Puterii, nu e la 4 ace, cu batistuța galbenă apretată la piept!!! E cu sudoare, cu neliniști, cu griji, cu mâini crăpate, cu lacrimi uscate pe obrajii triști, dar mai ales cu sufletul legat de glia strămoșească!

Sau poate chiar asta urmăriți? Să falimenteze cât mai mulți, pentru a le prelua sponsorii dumneavoastră fermele pe nimic?!

Nu m-ar mira deloc, cunoscându-vă rapacitatea și dorința de-a acapara totul, de a vă îmbogăți peste noapte și de a-i transforma pe toți în sclavii voștri! Ne-a dovedit-o domnul BARNA mai alaltăieri de la balconul acela!

Parcă sunteți toți făcuți de-o MUMĂ, fără suflet, fără empatie, fără grija de semeni! Doar VOI, pentru VOI!

Dacă o țineți tot așa, veți deveni într-adevăr, peste noapte, CEI MAI BOGAȚI, dar doar din cimitir! Pentru că, sub guvernarea dumneavoastră, asta va deveni țărișoara noastră – un cimitir presărat cu crucile puse peste afacerile din HORECA, din Agricultură, din gospodăriile țărănești!

Le-ați închis țăranilor târgurile, le-ați închis piețele și i-ați trimis să-și vândă amarul de produse pe trotuare în plină iarnă, îi interziceți bietului țăran român să-și crească animalele în gospodărie pentru a vă ascunde incapacitatea dovedită de peste 15 luni de când guvernați catastrofal țara, le-ați tăiat programele de sprijin promițându-le, pentru a nu știu câta oară, luna de pe cer!

I-ați jignit constant, făcându-i ”vânători de subvenții”, ”hoți” sau ”profitori”, punându-le astfel o ștampilă nemeritată pe fețele lor brăzdate de soare, de secetă și nevoi, când dumneavoastră domnule OROS, nu ați fost altceva decât un ”HOȚ” de voturi, bazându-vă doar pe gogoși electorale, pe care le vom demasca rând pe rând!

Domnule senator Adrian OROS, veți rămâne în istorie ca singurul ministru al Agriculturii care a votat împotriva fermierilor și va trebui să duceți acest stigmat până la sfârșitul carierei dumneavoastră politice care se apropie cu pași repezi, după acest vot josnic!

Poate azi vă salvați scaunul, domnule OROS, urmând linia de partid și a Monstruoasei Coaliții de Austeritate din care faceți parte, dar veți pierde iremediabil FUNCȚIA de MINISTRU al AGRICULTURII, în fața fermierilor!!!

Fermierii nu au nevoie de politicieni ca dumneavoastră ci au nevoie doar de încredere, stabilitate și predictibilitate, iar dacă nu vă pricepeți să îi ajutați, măcar să NU îi mai încurcați!

Dacă le luați fermierilor români și ultima urmă de încredere și speranță, cu minciunile și înșelătoriile dumneavoastră electorale, dragi liberali, useriști sau plusiști, atunci să stiți că aveți sângele lor, pe mâinile voastre!

Nici acum, în al 12-lea ceas, nu v-ați folosit mintea și sufletul pentru un vot benefic fermierilor români. Al LOR este dreptul dumneavoastră de vot, pentru că ei v-au trimis să le reprezentați interesele în Parlament, nu să votați pentru interesele de partid și de gașcă!!!

Nu ați votat amendamentul pe care vi l-am propus și puteam spune că împreună azi am fost oameni și am salvat fermierii ajunși pe marginea prăpastiei!

Ați rămas doar niște HOȚI de voturi!”

Print Friendly, PDF & Email

ACTUAL

Oana Mizil îl acuză pe Marian Vanghelie că a agresat-o

Publicat

în

Oana Mizil îl acuză pe iubitul ei, Marian Vanghelie, fostul primar al Sectorului 5, că a agresat-o fizic. Aceasta a fost internată sâmbătă noaptea la un spital din București, pentru îngrijiri medicale. Surse ale Antena 3 spun că împotriva fostului primar de la sectorul cinci a fost emis un ordin de protecție provizoriu.

Se pare că doctorii de la spitalul Elias, acolo unde a ajuns Oana Mizil, sâmbătă seară, sunt cei care au alertat poliția. Aceasta ar fi fost lovită în zona feței, dar și pe unul dintre brațe.

Surse din spital au declarat, pentru Antena 3, că iubita fostului primar a fost externată în cursul zilei de duminică și a plecat la fratele ei.


CITEŞTE ŞI: Persoane din Vâlcea, agresate în trafic în judeţul Olt. Reacţia poliţiştilor

Potrivit acelorași surse, Doamna Mizil a ajuns la Elias cu cefalee și a spus că a fost agresată. Medicii i-au făcut un CT iar rezultatele au fost bune. Se pare că aceasta își dorea foarte mult un certificat medico-legal, medicii de la Elias i-au spus că ei nu îi pot elibera acest certificat. Atunci i-au dat toate actele medicale și a plecat.

Cei doi încă nu au fost audiați de polițiști, dar ordinul provizoriu va fi prezentat instanței pentru a fi prelungit pentru o perioadă de 30 de zile.


“La data de 24 iulie a.c., în jurul orei 02:08, polițiștii Stațiunii Snagov au fost sesizați, prin apel 112, de către un spital din București, cu privire la faptul că, la unitatea de primiri urgențe, a fost transportată cu un echipaj medical, în vederea acordării de îngrijiri medicale, o pacientă, în vârstă de 45 de ani, din comuna Snagov, care a afirmat la internare, că a fost agresată fizic de către concubinul său.”, se arată în comunicatul poliției.

“Polițiștii din Snagov s-au deplasat la respectiva unitate spitalicească, iar, în urma activităților specifice desfășurate, s-au sesizat din oficiu, cu privire la săvârșirea infracțiunii de violență în familie.

De asemenea, polițiștii Stațiunii Snagov au aplicat formularul de evaluare a riscului, privind modalitatea de gestionare a cazurilor de violență domestică și rezultând existența riscului iminent, au emis Ordin de Protecție Provizoriu, împotriva concubinul persoanei vătămate.” se mai precizează în comunicat.

CITEŞTE ŞI: FOTO&VIDEO. GRAV accident în judeţul Olt. Trei persoane au murit, după impactul dintre un TIR şi un autoturism

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

POLITICĂ

Deputat PSD: Pentru a produce 1 leu România s-a împrumutat 2 lei și 14 bani

Publicat

în

Deputatul PSD Olt, Marius Iancu, susţine că realitatea economică este opusul a ceea ce Guvernul şi premierul Cîţu arată.

Social-democratul spune că România este la un pas de faliment.

„În “țara românilor fericiți” a lui Cîțu este și creștere economică datorată investițiilor! Halucinante nu sunt numai declarațiile de acest fel, aproape zilnice ale premierului Cîțu, ci și realitățile economice care arată că România este la un pas de faliment!”, a declarat Iancu.


CITEŞTE ŞI: Situl arheologic de la Reşca ar urma să fie preluat în administrarea CJ Olt. Iniţiativă a senatorilor şi deputaţilor PSD Olt

El mai arată că, pentru a produce 1 leu, România s-a împrumutat 2 lei și 14 bani”.

„Aceasta este realitatea, susținută de cifre! În ultimii doi ani, împrumuturile au ajuns la 280 miliarde lei. Din acest total, 182 de miliarde ( 65%) a finanțat deficitul bugetar și 98 de miliarde de lei (35%) a mers la rambursarea datoriei din trecut. Deci, cu cele 182 de miliarde de lei împrumuturi care au finanțat deficitul s-a realizat o creștere a PIB de 84,7 mld lei. Un calcul simplu arată că pentru fiecare leu produs, România, sub conducerea liberală, s-a împrumutat 2,14 lei ( 182/84,7)”, a mai arată Marius Iancu.


Adică, potrivit deputatului oltean, randamentul împrumuturilor consumate este subunitar, respectiv 0,46, în timp ce, în perioada guvernării PSD raportul dintre împrumurile consumate și creșterea PIB a fost supraunitar.

„Soluții există și rezultate au fost! Între 2017 și 2019, la 34 de bani împrumutați, România a produs 1 leu, cu salarii, pensii și alocații mărite! Acum, în timpul Guvernării PNL – USR nu există nici investiții, nici creștere economică, doar împrumuturi peste împrumuturi, salarii, pensii și alocații înghețate și români tot mai săraci, și în mod clar, și nefericiți!”, conchide deputatul PSD.

CITEŞTE ŞI: FOTO: Trafic rutier închis, la ieşirea din Slatina spre Craiova, pentru lucrări la reţeaua de apă şi canal. Rute ocolitoare

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri

POLITICĂ

Primarul Sectorului 1 al Capitalei a semnat un contract pentru colectarea deşeurilor cu o firmă cu trecut controversat, care ar fi avut legături cu mafia italiană

Publicat

în

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al Capitalei, a semnat un contract pentru colectarea deşeurilor cu o firmă cu trecut controversat, despre care se ştie că ar avea legături cu mafia italiană şi cu un român reţinut pentru o evaziune de 23 milioane de euro, conform unor informaţii dezvăluite de Gândul.

Conform unor informaţii obţinute de publicaţia Gândul, Clotilde Armand ar fi semnat deja un contract cu firma BRAI-CATA pentru colectarea gunoielor. Compania are un trecut controversat, în anii 2000, acţionarii italieni ai aesteia fiind suspectaţi că ar fi avut legături cu mafia siciliană. După 2008, când italienii au ieşit din firmă, societatea a fost controlată timp de zece ani de un controversat afacerist român, Doru Florescu, reţinut în 2015 după o investigaţie a Parchetului Curţii de apel Bucureşti pentru evaziune fiscală de peste 23 de milioane de euro, conform G4Media.

CITEŞTE ŞI: Anchetă Rise Project: Achiziții anonimizate, în proiectele fostei firme a lui Dan Barna


BRAI-CATA a fost fondată de sicilienii acuzaţi de legături cu Cosa Nostra, şi începând cu 27 februarie 2008, compania Urban a lui Doru Florescu a preluat pachetul majoritar de acţiuni la firma BRAI-CATA din Brăila de la cetăţenii italieni Rosario Raneri din Bagheria, Esposito Raffaele şi Nudo Ernesto din Siracusa, Sicilia. Administrator la BRAI-CATA a fost numită Clara Florescu, soţia lui Doru Florescu. Sediul social al firmei se mută în Bucureşti – în 2017 – ”în vederea eficientizării şi extinderii activităţii”.

BRAI-CATA are ca obiect de activitate ”colectarea deşeurilor nepericuloase” şi a avut o cifră de afaceri, în 2020, de 104.034.359 RON, respectiv un profit de 316.537 RON.

Contractul încheiat de Primăria Sectorului 1 cu BRAI-CATA – nefinanţat prin fonduri comunitare – este în valoare de aproximativ 13.000 de euro, dar acesta nu ar fi decât o parte infimă din potenţialele câştiguri.


sursa: adevarul.ro

CITEŞTE ŞI: Barna propune ca, în weekend, să poată merge la mall doar cei vaccinaţi

Print Friendly, PDF & Email
Mai multe știri
Advertisement

Toate ştirile pe Facebook

Arhiva articole

Trending

Proiect co-finanțat din Programul Operațional Capital Uman 2014-2020
Finanțat prin Proiectul „Dezvoltare antreprenorială în sprijinul comunității din regiunea Sud-Vest Oltenia" (POCU/82/3/7/107279)
Copyright © 2021 JFK Media&More.