AcasăACTUALPNS-ul României a fost aprobat de Comisia Europeană. Peste 18 miliarde de...

PNS-ul României a fost aprobat de Comisia Europeană. Peste 18 miliarde de euro pentru fermieri

spot_img

Planul Naţional Strategic (PNS) pentru România a fost aprobat, miercuri, de Comisia Europeană, potrivit ministrului Agriculturii Petre Daea.

15,8 miliarde de euro vor putea fi accesaţi de fermierii din România, datorită acestui document strategic.

„Vă anunț că astăzi, la orele 11.00, s-a aprobat de către Comisia Europeană Planul Național Strategic 2023 – 2027, prin Decizia C(2022) 8783. România are la dispoziție, pentru perioada 2023-2027, 15.8 miliarde euro pe care trebuie să îi folosim pentru agricultură și dezvoltare rurală! Ne dorim succes în accesarea întregii sume disponibile!”, a transmis Petre Dea.

Consilierul ministrului, olteanul Florin Ciobanu, declara la emisiunea „Reporter 24” din 21 noiembrie că PNS-ul va fi aprobat de Comisia Europeană, până la finalul lunii decembrie.

„După aproximativ 11 luni de muncă, muncă începută de ministrul Adrian-Ionuţ Chesnoiu, care timp de 3 luni de zile din Ianuarie pana in Martie, zi de zi, in consultare publica, in grupurile de lucru, cu toți partenerii de dialog (reprezentanții asociațiilor, cooperativelor, fermierilor), muncă continuată de D-l Ministru Petre Daea, PNS -ul României a fost azi aprobat de Comisia Europeană prin decizia C (2022) 8783. România are la dispoziție, 15,8 miliarde euro pentru perioada 2023-2027, pentru agricultura și dezvoltare rurală!”, a spus Florin Ciobanu.

VEZI ŞI: Emisiunea „Reporter 24” din 21 noiembrie | Invitat – Florin Ciobanu, consilier ministrul Agriculturii

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri