AcasăACTUALPlățile efectuate de CAS Dolj, pentru concediile medicale de anul acesta, mai...

Plățile efectuate de CAS Dolj, pentru concediile medicale de anul acesta, mai mari cu peste 200% decât cele efectuate anul trecut

spot_img

În județul Dolj, cel mai mare număr de concedii medicale acordate, anul acesta, a fost înregistrat în luna februarie, suma achitată angajatorilor, anul acesta, pentru astfel de sevicii, fiind cu 218,98 % mai mare decât cea înregistrată anul trecut, informează reprezentanții CAS Dolj. 

Conform informării, în februarie s-a eliberat cel mai mare număr de concedii medicale, respectiv 15.519. Dintre acestea, un număr de 2.434 (16%) a fost pentru carantină-covid 19 și alte 6.388 (41%) au fost eliberate pentru izolare-covid 19.

Până la această dată, pentru indemnizațiile de concediu medical (asistență socială) solicitate de către angajatori, CAS Dolj a realizat plăți în sumă de 97.283,81 mii lei, acestea fiind cu 218,98 % mai mari decât cele realizate în aceeași perioadă a anului trecut, care au fost în sumă de 44.425,34 mii lei.

„Am recuperat astfel intarzierile la plata acestor indemnizatii, fiind la acest moment cu platile la termenele legale”, informează reprezentanții CAS Dolj.

Începând cu data de 16 aprilie,a nul acesta, au intrat in vigoare prevederile Legii 24/2022 care reglementează acordarea concediului și a indemnizației pentru îngrijirea pacientului cu afecțiuni oncologice în vârstă de peste 18 ani.

CITEȘTE ȘI: GORJ: Serviciul de ridicări auto din Târgu Jiu va funcționa din luna octombrie

„Durata de acordare a concediului şi a indemnizaţiei pentru îngrijirea pacientului cu afecţiuni oncologice este de cel mult 45 de zile calendaristice în interval de un an pentru un pacient. În fiecare an în care primeşte concedii pentru îngrijirea pacientului cu afecţiuni oncologice, beneficiarul are dreptul la minimum o şedinţă de evaluare psihologică clinică şi minimum cinci şedinţe de consiliere psihologică clinică. De aceleaşi drepturi beneficiază şi pacientul cu afecţiuni oncologice”, informează CAS Dolj.

Concediul şi indemnizaţia pentru îngrijirea pacientului cu afecţiuni oncologice, precum şi şedinţele de evaluare psihologică clinică, respectiv de consiliere psihologică clinică se acordă pe baza certificatului de concediu medical eliberat de medicul specialist.

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri