AcasăADMINISTRAŢIEPlângere penală pentru reabilitarea termică a Spitalului Balş

Plângere penală pentru reabilitarea termică a Spitalului Balş

spot_img

Proiectul privind reabilitarea termică pentru îmbunătăţirea eficienţei energetice la Spitalul Balş ar putea ajunge pe masa procurorilor, după ce firma executantă a încasat mai multe sume de bani pentru lucrări pe care nu le-a făcut.

Recent, primarul oraşului Balş, Cătălin Rotea, a declarat că inclusiv constructorul admite că a încasat fonduri pentru lucrări neexecutate, potrivit documentelor depuse. Plăţile au fost făcute pe vremea fostului primar.

El a adăugat că deja există o plângere penală.

„La Spitalul Balş, ne chinuim, tragem ca de o pisică moartă de un proiect finanţat cu fonduri europene de creştere a eficienţei energetice. Nu s-a făcut recepţia nici acum. Se va face în următoarea săptămână, dar din ce am înţeles de la dirigintele de şantier, presupun că se va respinge recepţia pentru că lucrările sunt neconforme. Chiar şi constructorul recunoaşte că a încasat sume de bani pentru lucrări pe care nu le-a executat, prin hârtiile pe care le-a făcut. Acum, nu ştiu dacă şi-a dat seama că recunoaşte treaba asta, dar este o altă discuţie. Ideea este că fiecare greşeală, fiecare aspect care dă senzaţia că a depăşit limita subţire între legal şi ilegal va fi adus la cunoştinţă organelor abilitate, mai ales că vorbim de fonduri europene. Există deja şi o plângere penală”, a declarat Rotea.

Proiectul Reabilitare termică pentru îmbunătăţirea eficienţei energetice este finanţat prin POR 2014-2020. Lucrările au început în anul 2017, când primar era liberalul Mădălin Teodosescu, valoarea proiectului ridicându-se la peste 3,3 milioane lei.

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri