AcasăACTUALPlăcuțele clasice de promovare turistică, înlocuite cu unele cu cod QR

Plăcuțele clasice de promovare turistică, înlocuite cu unele cu cod QR

spot_img

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT) anunță că plăcuțele clasice de promovare turistică vor fi înlocuite cu unele noi, care conțin cod QR.

Potrivit MAT, plăcuțele clasice sunt înlocuite în baza unei colaborări între minister și asociația „Călător în România”.

Prin acest proiect de digitalizare „turistul poate deveni propriul său ghid”, susțin reprezentanții ministerului.

CITEȘTE ȘI: FOTO. Un drum judeţean din Vâlcea s-a surpat, în zona Mănăstirii Frăsinei

„Mai există un element de noutate! Fiecare plăcuță este însoțită de brandul turistic național <Explorați Grădina Carpaților>. Acțiunea se datorează protocolului încheiat între instituția noastră și Asociația Călător în România, pe o durată de 3 ani”, mai arată ministerul.

Scopul protocolului semnat între cele două instituții constă în îmbunătățirea imaginii și creșterea notorietății României ca destinație turistică, astfel că vizitatorii străini vor putea, prin utilizarea aplicației, să citească informațiile puse la dispoziție în peste 32 de limbi.

„În acest fel, obiectivele turistice şi monumentele istorice vor fi semnalizate corespunzător şi cu tehnologie din prezent, oferind, totodată, și posibilitatea de a realiza o bază de date care să conțină tot capitalul cultural al ţării noastre”, transmite MAT.

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri