AcasăACTUALPiedone, condamnat în Dosarul Colectiv. Ce pedeapsă au primit patronii clubului

Piedone, condamnat în Dosarul Colectiv. Ce pedeapsă au primit patronii clubului

spot_img

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, a fost condamnat joi la 4 ani de închisoare în Dosarul Colectiv pentru abuz în serviciu, potrivit sentinței. În același dosar au fost condamnați la închisoare patronii clubului.

- Publicitate -

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au pronunţat, joi, sentinţa în Dosarul Colectiv, după mai multe amânări.

Instanţa l-a condamnat pe Cristian Victor Piedone Popescu la 4 ani de închisoare pentru abuz în serviciu (autorizaţia SC C Club SRL), dar l-a achitat pentru o altă acuzaţie, tot de abuz în serviciu.

Astfel, George Alin Anastasescu urmează să execute în total 11 ani si 8 luni de închisoare, Costin Mincu – 8 ani de închisoare, Paul Cătălin Gancea – 6 ani şi 4 luni de închisoare, Viorel Zaharia – 6 ani şi 10 luni de închisoare, Moise Marian – 6 ani şi 10 luni închisoare, Radu Antonina –  8 ani şi 8 luni închisoare, Matei George Petrică – 8 ani şi 8 luni închisoare.

De asemenea, Niţă Cristian Mihai a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare pentru sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri.

La rândul său, inculpata S.C. COLECTIV CLUB S.R.L a primit o pedeaspă de 47.000 lei – amendă penală, precum şi pedeapsa complementară a suspendării activităţii pe o perioadă de 3 ani. Aceeaşi amendă penală şi suspendare a activităţii pentru 3 ani a primit-o şi inculpata S.C. GOlDEN IDEAS FIREWORKS ARTISTS S.R.L.

Instanţa a decis încetarea procesului penal pornit faţă de Daniela Ioana Niţă, pentru neluare a măsurilor legale de sănătate, ca urmare a decesului inculpatei. Este vorba despre şefa firmei pirotehnice care a fost găsită moartă în august 2021.

Totodată, au fost achitate Iofciu Aurelia, Ganea Luminita Larisa – sub aspectul comiterii infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu şi Moţoc Sandra Ramona sub aspectul comiterii infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu.

 

surse: news.ro, g4media.ro şi Răzvan Luţac

CITEŞTE ŞI: Legea care prevedere creşterea vitezei maxime pe drumurile expres, promulgată de Iohannis


- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri