AcasăACTUALPeste 80 milioane de euro prin PNRR pentru secţiile de terapie intensivă...

Peste 80 milioane de euro prin PNRR pentru secţiile de terapie intensivă nou-născuţi. Anunțul Ministerului Sănătății

spot_img
- Publicitate -

Peste 80 de milioane de euro din fondurile Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) sunt destinate secțiilor de terapie intensivă nou-născuți, ghidul fiind publicat marți în consultare publică de Ministerul Sănătății.

Ministerul Sănătății a publicat marți în consultare publică „Ghidul beneficiarului și anexele aferente din cadrul Componentei 12 – Sănătate, Investiția 2. Dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice, Investiția specifică 2.3. Secții de terapie intensivă pentru nou-născuți”.


În Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) sunt prevăzute peste 80.000.000 de euro pentru investiții destinate secțiilor de terapie intensivă pentru nou-născuți și pentru transport pre-spitalicesc neonatal, scrie Mediafax.

Astfel, sunt prevăzute 37.820.000 de euro pentru proiecte care vizează extinderea capacității infrastructurii spitalicești dedicată îngrijirii pacientului critic neonatal cu minim 124 de paturi adiționale (cazuri critice de Nivel III) – inclusiv infrastructura adiacentă si echipamente aferente, în timp ce, pentru dotarea cu echipamente medicale a secțiilor de terapie intensivă nou-născuți și îmbunătățirea programului de screening pot fi accesate 13.500.000 de euro.

CITEȘTE ȘI: DOLJ: 178 de candidați vor susține miercuri proba scrisă a examenului de definitivat


Fonduri în valoare de 21.600.000 de euro sunt puse la dispoziție celor interesați pentru proiecte care vizează construirea/amenajarea și dotarea a 8 centre regionale pentru formarea personalului medical.

Tot în cadrul acestei componente, vor fi derulate achiziții centralizate de către Ministerul Sănătății în valoare de 7.200.000 de euro pentru achiziționarea a 12 unități mobile de terapie intensivă neonatală (Nivel III) care vor fi repartizate pe regiuni.

Data lansării apelului de proiecte este 30 septembrie 2022. Ghidul beneficiarului și anexele aferente pot fi consultate pe site-ul Ministerului Sănătății, www.ms.ro, secțiunea Noutăți.

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri