AcasăACTUALPeste 5.000 de candidați la proba scrisă a admiterii în școlile postliceale...

Peste 5.000 de candidați la proba scrisă a admiterii în școlile postliceale de Poliție

spot_img
- Ştirea ta -spot_img

5.182 de tineri candidați au trecut de primele două probe eliminatorii ale concursului de admitere în școlile postliceale ale MAI și astăzi susțin proba scrisă, anunță ministrul Lucian Bode. 

„Pentru ei, este o zi încărcată de emoții, o zi pentru care, cu siguranță, s-au pregătit temeinic și de la care au așteptări foarte mari. Începând din acest an, admiterea în școlile postliceale a suferit modificări importante.

Astfel, proba sportivă este notată și contribuie la media finală de admitere, iar proba scrisă cuprinde un set de întrebări mult mai complexe din legislația specifică domeniului afacerilor interne, exerciții de evaluare a capacității de analiză și sinteză, dar și probe care vizează testarea raționamentului logic al candidatului”, scrie Bode pe pagina de Facebook.

Acesta mai spune că noua abordare trebuie să responsabilizeze tinerii care aleg o carieră în MAI.

„Acest nou tip de abordare nu trebuie să îi sperie sau să îi descurajeze pe tinerii candidați, ci din contră trebuie să îi responsabilizeze. O carieră în structurile MAI se construiește cu multă muncă, determinare și pregătire riguroasă”, conchide ministrul Lucian Bode.

CITEȘTE ȘI: SUA pregătește noi sancțiuni împotriva Rusiei

 

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri