AcasăACTUALPeste 350 kilometri de piste pentru biciclete, pe malul Dunării, din Olt...

Peste 350 kilometri de piste pentru biciclete, pe malul Dunării, din Olt până în Mehedinţi. Contractul de finanţare a fost semnat

spot_img

Vicepreședintele Consiliului Județean Olt, Ionuţ Ivan, a semnat joi, alături de ceilalți parteneri, contractul de finanțare pentru proiectul  „Traseu Eurovelo 6  Mehedinți-Dolj-Olt”. Proiectul este finanțat în cadrul PNRR și are o valoare de peste 29,3 milioane euro.

Potrivit CJ Olt, în cadrul acestui obiectiv de dezvoltare se urmărește amenajarea, pe o distanță de 356 de km a unui traseu cicloturistic sigur pentru bicicliști, traseu care pornește din Drobeta-Turnu Severin și ajunge la limita dintre Olt și Teleorman, desfășurându-se de-a lungul Dunării.

Din cei 356 de km, 52 de km de piste de biciclete, pe malu Dunării, vor fi realizați în județul Olt, localitățile străbătute de acest traseu fiind: Corabia, Ianca, Grojdibodu, Gura Padinii, Orlea și Gârcov.

Realizat în parteneriat cu Consiliul Județean Dolj, în calitate de lider, şi Consiliul Județean Mehedinți, proiectul a fost aprobat în cadrul PNRR, Componenta C11 – TURISM ȘI CULTURĂ, Investiția I.4 – Implementarea a 3.000 km de trasee cicloturistice.

Proiectul „Traseu EuroVelo 6 Mehedinți – Dolj – Olt” a primit al doilea cel mai mare punctaj, în urma evaluării de către experții Ministerului Dezvoltării a propunerilor înaintate de 27 de consilii județene și parteneri ai acestora.

Obiectivul general al Componentei 11 – Turism și cultură, din cadrul PNRR, îl reprezintă creșterea coeziunii sociale, economice și teritoriale și creare de noi locuri de muncă în special în mediu rural, prin:

1) Promovarea transformării socio-economice durabile în zonele rurale și defavorizate prin dezvoltarea unei rețele de Organizații Regionale de Management al Destinațiilor (OMD) și sprijinirea investițiilor locale în turism;

2) Sprijinirea mobilității durabile prin crearea unei rețele naționale velo, care să includă rute EuroVelo;

3) Reducerea decalajului de acces la cultură între zonele rurale și cele urbane mari.

 

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri