AcasăACTUALPeste 3.900 de absolvenți de liceu, din Dolj, prezenți la ultima probă...

Peste 3.900 de absolvenți de liceu, din Dolj, prezenți la ultima probă a examenului de bacalaureat

spot_img

Peste 3.900 de absolvenți de clasa a XII-a au susținut, joi, proba la alegere a a profilului și specializării din cadrul examenul național de bacalaureat, aproape 5% dintre cei înscriși pe listă lipsind.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Dolj, cei de la profil real din filiera teoretică, de la profilul tehnic şi profilul resurse naturale şi protecţia mediului din filiera  tehnologică şi și cei de la profilul militar din filiera vocaţională, au optat pentru fizică, chimie, biologie sau informatică. Cei de la  profilul umanist din filiera teoretică, de la profilul servicii din filiera tehnologică şi de al profilurile şi specializările din filiera vocaţională (mai puțin militar), au ales geografie, filosofie, logică şi argumentare, economie, psihologie şi, după caz, sociologie.

Dintre cei 3.913 candidați prezenți, pentru anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană au optat 958, pentru biologie vegetală și animală – 488, chimie – 36, economie – 24, filosofie –  1, fizică – 255, geografie –  958, informatică – 155, logică, argumentare și comunicare – 951, psihologie – 34, sociologie – 53.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Dolj, Nicoleta Lițoiu a spus că 299 de candidați și-au echivalat proba

Referitor la afișașarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, aceasta este prevăzută pentru data de 8 iulie (ora 12:00). Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00-16:00.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 13 iulie.

„Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obținerea  notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise”, a explicat Lițoiu.

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri