AcasăACTUALPeste 2.000 de români infectați cu variante ale virusului SARS-CoV-2. Cele mai...

Peste 2.000 de români infectați cu variante ale virusului SARS-CoV-2. Cele mai multe au fost cu varianta Delta

spot_img

2.913 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2  au fost confirmate până la această dată, în România, iar dintre acestea 1.157 de cazuri sunt cu varianta Delta, conform datelor furnizate de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Cazurile confirmate cu varianta Delta din numărul total de variante care determină îngrijorare este în creștere de la o valoare de la 1,5% în săptămâna 21, la 39,7% în săptămâna 36.

Dintre acestea, cu varianta Alpha, au fost înregistrate 1.722 de cazuri și 27 de decese, cu varianta Beta au fost declarate 11 cazuri și 0 decese, iar pentru varianta Gama au fost înregistrate 23 de cazuri și 3 decese.


După ce a fost declarată transmiterea la nivel național a variantei Delta, decesele cauzate de COVID-19 înregistrate începând cu aceea săptămână se consideră a fi cauzate de această variantă, cu excepția situațiilor în care s-au detectat alte VOC (Beta, Gamma sau altele, emergente).

,,Amintim faptul că unul dintre criteriile de selecție a cazurilor de COVID-19 pentru secvențiere este vaccinarea, așa încât proporția de cazuri vaccinate din totalul de cazuri confirmate cu varianta Delta nu reflectă situația din populația generală, ci dintr-un grup selectat”, transmite CNSCBT.

CITEȘTE ȘI: Părinții infectați cu COVID vor putea fi tratați în secțiile de pediatrie unde se află internați și copiii lor


- Publicitate-spot_img
Maria Stefan
Maria Stefan
Încă la început pe drumul jurnalismului, Maria Ştefan a ales să facă primii paşi alături de echipa Reporter 24. În fiecare zi, ne arată cât de departe va merge pe calea ştirilor curate şi la timp date
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri