AcasăACTUALPersoanele aflate în carantină pot ieși din casă pentru a participa la...

Persoanele aflate în carantină pot ieși din casă pentru a participa la evenimente familiale sau pentru probleme urgente

spot_img

Autoritățile au adoptat, luni, noi reguli privind participarea persoanelor aflate în carantină la unele evenimente de familie și deplasarea pentru rezolvarea unor probleme urgente.

- Publicitate -

Astfel, conform unui document CNSU, pentru situațiile deosebite care vizează participarea la evenimente familiale legate de naștere, căsătorie sau deces, deplasări pentru intervenții/tratamente medicale în cazuri care nu suportă amânare, preschimbare documente de identitate, părăsirea țării, prezentarea la centrul de vaccinare conform programării în vederea vaccinării, poate fi analizată suspendarea temporară a măsurii de carantină, pe baza documentelor justificative.

„Analiza este realizată la centrele județene de coordonare și conducere a intervenției iar, cazurile considerate justificate, pot face obiectul suspendării temporare a măsurii de carantină, prin decizie cu caracter individual, emisă de Direcția de Sănătate Publică.


În decizia de suspendare se vor menționa, în mod obligatoriu, intervalul de timp pentru care aceasta se aplică și măsurile de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2”, arată CNSU.

CITEȘTE ȘI: Carantină timp de 5 zile pentru cei care intră în România fără certificat verde de vaccinat

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri