AcasăACTUALPercheziții la persoane bănuite de înșelăciune, falsificare de instrumente de autentificare străine

Percheziții la persoane bănuite de înșelăciune, falsificare de instrumente de autentificare străine

spot_img

14 percheziții domiciliare au fost efectuate, luni, în municipiul București și județele Ilfov și Maramureș, la persoane bănuite de înșelăciune, falsificare de instrumente de autentificare străine și uz de fals, anunță IGPR.

Din cercetări a reieșit că, din anul 2020 și până în prezent, persoanele bănuite ar fi achiziționat sau ar fi facilitat achiziționarea a opt autoturisme, accesând credite la instituții financiare din Germania.

Ulterior, ar fi înmatriculat și vândut autoturismele pe teritoriul României, folosind documente falsificate, fără a mai plăti ratele creditelor obținute, cauzând un prejudiciu total de 1.500.000 de lei.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate înscrisuri, 2 ștampile ale unor societăți comerciale, 5 telefoane mobile, 2 memory stick-uri, 3.790 de euro, o cartelă SIM, un pistol cu gaz, pentru care nu s-a putut prezenta permis de port-armă și 2 autoturisme.

Șase persoane bănuite au fost conduse la sediul BCCO București, în vederea audierii și dispunerii măsurilor legale. Astfel, 5 persoane au fost reținute, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentate Judecătoriei Sectorului 2, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

CITEȘTE ȘI: VIDEO | Pensiune din Mehedinți, cuprinsă de flăcări. Persoanele cazate s-au autoevacuat

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri