AcasăACTUALPercheziţii într-un dsoar de evaziune fiscală şi spălarea banilor. Prejudiciu de aproape...

Percheziţii într-un dsoar de evaziune fiscală şi spălarea banilor. Prejudiciu de aproape 400.000 lei

spot_img

Poliţiştii din Prahova fac, miercuri, cinci percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare a banilor. Prejudiciul cauzat este estimat la peste aproape 400.000 de lei.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova fac, miercuri, cinci percheziţii într-o cauză ce priveşte săvârşirea de infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare a banilor. Trei descinderi au loc la sediile unor societăţi comerciale şi două la domiciliile unor persoane, conform News.ro.

Trei percheziţii sunt făcute în judeţul Prahova (două în municipiul Ploieşti şi una în comuna Poienarii Burchii), iar alte două în Capitală.

”Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2013-2014, persoanele bănuite ar fi înregistrat în contabilitatea societăţii facturi pentru operaţiuni care nu au avut la bază activităţi reale. Facturile, în valoare totală de 387.674 lei, erau emise de trei societăţi comerciale cu comportament de tip ”fantomă”, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale. De asemenea, în aceeaşi perioadă, persoanele bănuite ar fi creat un circuit financiar fictiv, în vederea disimulării provenienţei reale a sumei rulate”, a transmis, miercuri, IPJ Prahova.

Prejudiciul cauzat este estimat la aproape 400.000 de lei.

În urma operaţiunii, două mandate de aducere vor fi puse în aplicare.

stiripesurse.ro

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri