AcasăACTUALPercheziții în Râmnicu Vâlcea. Bărbați reținuți, după ce au obligat minore să...

Percheziții în Râmnicu Vâlcea. Bărbați reținuți, după ce au obligat minore să se prostitueze

spot_img

Cinci percheziții domiciliare au fost desfășurate, miercuri, în București, Râmnicu Vâlcea și Bistrița, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și trafic de persoane. Trei bărbați au fost reținuți în urma descinderilor. 

- Publicitate -

Potrivit DNA, în perioada noiembrie 2021 – mai 2022, trei bărbați au recrutat în vederea exploatării prin obligarea la practicarea prostituției (prin inducere în eroare și profitând de starea de vădită vulnerabilitate) mai multe persoane vătămate.

„Inculpații au folosit metoda sex-touring, transportând persoanele vătămate în municipiile Bistrița, Oradea, Baia Mare, Râmnicu Vâlcea, Pitești, dar și în afara țării, respectiv în Olanda, Belgia și Germania, unde au fost obligate sa practice prostituția. În urma perchezițiilor domiciliare au fost descoperite și ridicate 6 telefoane mobile, 5 cartele SIM, mai multe înscrisuri și documente de identitate care interesează cauza, suma de 2000 lei, 2 plicuri cu zip-lock care conțin o substanță cristalina alb-gălbui și o bancnota rulată care conține urme de substanță pulverulentă de culoare alb gălbui”, arată procurorii DNA.


Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița Năsăud au dispus măsura reținerii cu privire la cei trei inculpați cercetați, fiind sesizat judecătorul de drepturi și libertăți cu propunerea de arestare preventivă a acestora.

 

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri