AcasăACTUALPercheziții în județul Mehedinți | Medici acuzați că au luat mită pentru...

Percheziții în județul Mehedinți | Medici acuzați că au luat mită pentru vaccinări anti-Covid fictive

spot_img

Ofițerii anticorupție din Mehedinți fac, miercuri, percheziții la cadre medicale bănuite că au simulat vaccinarea în trei cabinete, iar la schimb primeau sume de bani, cuprinse între 150 și 300 de euro pentru un certificat de vaccinare.

- Publicitate -

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Mehedinți, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți, fac 12 percheziții domiciliare la diferite locații de pe raza județului Mehedinți. Au fost puse în mișcare 14 mandate de aducere și s-au percheziționat 11 percheziții asupra unor autovehicule, scrie Mediafax.

Cercetările se fac într-un dosar penal în care sunt cercetate mai multe cadre medicale, asistenți medicali și medici din cadrul a trei cabinete medicale individuale. Acuzațiile sunt de luare de mită, dare de mită, complicitate la dare de mită, fals intelectual, fals informatic și uz de fals.


Practic, sunt vizate cadre medicale care, în schimbul unor sume de bani primite de la mai multe persoane, au simulat actul de vaccinare împotriva virusului SARS-COV2, după care au atestat în registrele de evidență ale cabinetelor medicale, contrar realității, că persoanelor respective li s-a administrat vaccinul.

„De asemenea, au implementat în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (R.E.N.V) date neconforme cu realitatea, făcând astfel posibil ca persoanele interesate să obțină adeverințe de vaccinare și certificate verzi de vaccinare COVID-19, în mod ilegal, eludând astfel restricțiile impuse de autoritățile române. În activitatea infracțională derulată, cadrele medicale au fost ajutate si de intermediari (persoane din anturajul acestora) care se ocupau de racolarea persoanelor interesate de obținerea de adeverințe de vaccinare fără a se imuniza efectiv, de colectarea sumelor de bani cu titlu de mită de la beneficiari, sume cuprinse între 150 și 300 euro pentru fiecare imunizare fictivă, precum și de remiterea ulterioară a banilor către acestea”, potrivit DGA.

La perchezițiilor domiciliare se urmărește identificarea și ridicarea bunurilor și înscrisurilor ce fac obiectul cercetărilor, a sumelor de bani ce ar putea constitui obiectul infracțiunilor de corupție și alte bunuri relevante pentru probarea întregii activități infracționale.


- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri