AcasăEDUCAŢIEPatru profesori din Slatina, stagiu de perfecţionare în Olanda (FOTO)

Patru profesori din Slatina, stagiu de perfecţionare în Olanda (FOTO)

spot_img

Patru profesori de la Liceul Tehnologic „Petre S. Aurelian” din Slatina au participat, în luna iulie, la un program de formare, în cadrul proiectului Erasmus KA1 , mobility staff, având  titlul „SPUNE “ DA” ȘCOLII”. Acest proiect este finanțat de Comisia Europeană prin Programul Erasmus+ și vizează îmbunătățirea accesului tuturor elevilor la un procesul instructiv-educativ de calitate prin dezvoltarea profesionala a cadrelor didactice.

- Publicitate -

De asemenea, prin intermediul acestui proiect se urmărește îmbunătățirea cunoștințelor, abilităților și competențelor privind managementul calitativ al clasei pentru cadrele didactice în vederea reducerii părăsirii timpurii a școlii; îmbunătătirea cunoștințelor, abilităților și competențelor privind integrarea elevilor cu oportunități reduse şi gestionarea eterogeneitatii în clasa în vederea asigurării unei educații incluzive, asimilarea unor cunoștințe și competențe de către cadrele didactice în vederea creșterii motivației pentru învățare a elevilor cu rezultate slabe și a celor cu absențele foarte mari; consolidarea parteneriatului profesori-elevi-familie.

Mobilitatea din Olanda a avut loc în perioada 3 iulie – 7 iulie, în Assen, fiind organizat de QUARTER MEDIATION.


Cursul, la care au paticipat patru cadre didactice – Mihaela Mirescu, Marina Raicu, Ramona Bîzu, Geanina Tăbîrcă, a avut ca element fundamental creativitatea în procesul de predare – învățare în vederea creșterii motivației elevilor pentru învățare.

Intitulat sugestiv „Creativity in teaching and learning for a better students motivation”, cursul a constat învățarea unor metode care să stimuleze învățarea activă: gamification,  storytelling, koloniegame, digi lounge game, tresaure hunting. Cursul a fost atractiv și interesant, profesorii Liceului Petre S. Aurelian învățând aceste metode inovatoare și multe strategii prin care să atragă elevii în frumoasă călătorie a studiului.

Totodată , profesorii au descoperit cultura și civilizația olandeză, sistemul de învățământ olandez – un sistem bine construit care pune în prim plan nevoile de învățare ale elevilor.


- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri