AcasăACTUALPatronatul și sindicaliștii Alro Slatina, dezbatere cu privire la situația companiei. „Nimeni...

Patronatul și sindicaliștii Alro Slatina, dezbatere cu privire la situația companiei. „Nimeni nu ştie, inclusiv directorul general, ce se va întâmpla mâine”

spot_img

Conducerea Alro Slatina caută soluții pentru a nu se ajunge la închiderea definitivă a activității fabricii, scopul fiind reducerea prețului produselor vândute, a anunțat Marian Cilianu, director de producție în cadrul unității economice, la întâlnirea care a avut loc, marți, între sindicate și patronat. La polul opus, sindicaliștii sunt rezervați în privința reușitelor și reamintesc faptul că „situația este dezastruoasă”. 

Întâlnirea dintre sindicaliști și patronat a avut loc la sediul Prefecturii Olt.

Potrivit reprezentanţilor patronatului, la acest moment, situaţia este gravă, însă nu se pune în discuţie închiderea fabricii.

Directorul de producţie, Marian Cilianu, a spus că se caută soluţii pentru ca oamenii să nu fie trimişi acasă. Totodată, periodic se fac adrese către Ministerul Energiei privind situaţia Alro Slatina.

„Nu se discută de închiderea definitivă, încercăm să supravieţuim. Căutăm soluţii în sensul că dezvoltăm capacitatea de topire deşeuri, astfel încât să facem un mixt între aluminiul electrolitic şi deşeuri, să reducem preţurile. Este o investiţie în curs foarte avansată. Primul cuptor va fi pus în funcţiune anul viitor în martie, cel de-al doilea undeva în august, astfel încât să scădem preţurile la produsele pe care le vindem.

Da, şomajul tehnic se mai ia în calcul. Deocmandată, despre disponibilizări nu se discută, dar şomaj tehnic da…În mod normal, dacă Europa ar merge bine şi ar fi comenzi, recesiunea aceasta nu este numai la noi, este pe toate pieţele din Europa, nu am avea să trimitem în şomaj tehnic, decât foarte puţin, nişte oameni din electroliză şi din sectoarele de anozi…Dar, principalele sectoare, în momentul în care discutăm, turnătorie şi alumini prelucrat, nu ar trebui să fie afectate”, a precizat Marian Cilianu.

La rândul său, preşedintele Sinidicatului Liber „Aluministul”, Constantin Popescu, susţine că situaţia este foarte gravă, iar oamenii riscă în orice zi să-şi piardă locurile de muncă, dacă nu se va rezolva această criză energetică.

„Managementul intenţionează să nu dea afară şi încearcă să facă eforturi susţinute de a ţine şi cele două hale de electroliză. Dar, dacă cele două hale de electroliză dispar, vor dispărea următoarele sectoare: anozi, asamblare de anozi, jumătate din redresori, turnătoria, care este mai mult de jumătate închisă…Vom rămâne practic cu turnătoria mixtă, cu ceea ce a spus patronatul, ca să topim cutii de bere, ţevi de irigaţii…Nu vom mai fi întreprindere de aluminiu. Apreciez, suntem pe aceeaşi linie, facem eforturi extraordinare de a ţine oamenii şi de a nu crea panică, dar eu, datoria mea este de a trage un semnal de alarmă…dar, ne putem închide azi. De ce să aruncăm pisica moartă peste gard. Nu, situaţia de la Alro este dezastruoasă. Nimeni nu ştie, inclusiv directorul general, ce se va întâmpla mâine”,a spus Constantin Popescu.

La începutul lunii septembrie, angajaţii Alro Slatina au protestat în faţa Ministerului Energiei cu privire la creşterea preţurilor la energie şi gaze naturale.

Sindicatele ameninţă că vor continua protestele, dacă situaţia nu se va rezolva, scrie gazetanoua.ro.

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri