AcasăACTUALPăţania unor hoţi din Olt care au furat un telefon fix, crezând...

Păţania unor hoţi din Olt care au furat un telefon fix, crezând că e mobil şi au fost daţi de gol de chiştocul de ţigară lăsat la faţa locului

spot_img

Doi bărbaţi din Scorniceşti au spart casa unei femei în vârstă de 86 de ani, din localitate, de unde au furat o sumă de bani şi un telefon fix. Cei doi au purtat mănuşi şi măşti de Halloween, însă au fost daţi de gol de un chiştoc de ţigară lăsat de unul dintr ei, la faţa locului. Cei doi au fost condamnaţi, în primă instanţă, la pedepse cu suspendare.

Furtul s-a petrecut, la finalul lunii iunie, în acest an. Cei doi au intrat în casa femeii în vârstă de 86 de ani, vecină cu unul dintre hoţi, noaptea în jurul orei 01.30.

CITEŞTE ŞI: Probleme de sănătate pentru Gheorghe Dincă. A ajuns la spital

Înainte de atac, hoţii şi-au luat o pereche de ciorapi, o pereche de mănuși din material textil, culoare negru, o cagulă confecţionată de unul dintre ei şi o mască din plastic de Halloween.

Cei doi au sărit gardul în curtea locuinţei care se învecinează cu casa bătrânei unde doreau să intre, și-au pus mănuşile şi masca, apoi amândoi au rupt mai multe uluci din gardul comun şi au pătruns în curtea locuinței bătrânei.

Ajungând la ușa de acces, au observat că locuința are o prispă cu geamlâc confecționat din lemn, fără geamuri, loc prin care puteau pătrunde în interiorul locuinței.

Ca să intre au spart un geam și au deschis yala cu cheia ce era pe interior, desfăcând totodată și un lanț metalic prins într-un cui de toc și ușă.

Furt cu ţigara aprinsă

Ușa s-a deschis și cei doi au pătruns în interiorul locuintei, într-o cameră amenajată ca bucătarie. Au observat că ușa de la dormitor este închisă, au apăsat pe clanță și au constatat că este încuiată.

CITEŞTE ŞI: GORJ | Constructorul şoselei ocolitoare a municipiului Târgu-Jiu, certificat negativ din cauza întârzierilor

În acel moment, unul dintre hoţi și-a aprins o țigară.

Cei doi inculpați au stat în liniște deoarece nu știau dacă în acea cameră se afla proprietara locuinţei, căutând o metodă să forţeze uşa fără să facă zgomot.

În acest timp, vorbeau în şoaptă, hotărând să forţeze uşa prin împingere.

După ce a stins ţigara, pe covor, unul dintre bărbaţi încercat să forţeze uşa de intrare în dormitor, dar pentru că nu a reuşit a încercat şi celălalt, iar după ce acesta a împins, ușa a cedat imediat.

Intrând în dormitor, cei doi au fost surprinși să o vadă pe persoana vătămată în pat.

„Comoara” din geamantan

Femeia s-a trezit şi le-a spus că nu are bani în casă, rugându-i să plece şi să nu-i facă rău.

În acel moment, cei doi inculpați au început să caute prin cameră, respectiv în dulap, în lada patului, în sobă și sub saltea, dar în toate aceste locuri nu au găsit nici bani și nici alte obiecte de valoare.

Căutând sub masă, au observat un geamantan din lemn. În interior, pe lângă mai multe hârtii, a găsit o agendă de culoare neagră în care se afla un portmoneu din plastic, cu fermoar.

Unul dintre inculpaţi a luat banii pe care i-a găsit în portomoneu şi i-a băgat în buzunar, fără să-i spună celuilalt.

Înainte de părăsi locuinţa, au observat pe masă un telefon, pe care l-au luat, crezând că este un telefon mobil.

CITEȘTE ȘI: Numărul firmelor care și-au suspendat activitatea în primele opt luni din acest an, mai mare cu peste 20% comparativ cu anul trecut

Bărbatul care găsise banii în geamantan i-a numărat şi a constatat faptul că sunt 1.000 lei.

Din această sumă a luat 100 lei, restul de 900 lei lăsându-i acasă în camera sa.

Telefonul mobil era fix

Împreună au constatat că telefonul nu este un telefon mobil, ci un telefon fix portabil și au hotărât că trebuie să scape de el. Așa că au mers în parcarea amplasată vizavi de Restaurantul Donald, paralel cu gârla, au spart telefonul cu piciorul și apoi l-au aruncat în pârâul Plapcea.

Ulterior, inculpatul a predat de bună voie organelor de poliţie suma de 900 lei, bani sustraşi din locuinţa bătrânei, în bancnote de 50 de lei, precum şi cagula, masca, manuşile şi ciorapii, de asemenea. Totodată, el a achitat şi contravaloarea telefonului, prejudiciul de 1.200 lei fiind recuperat în totalitate.

Şi-au recunoscut faptele

Reţinuţi şi ulterior arestaţi preventiv, cei doi hoţi şi-au recunoscut faptele, mai ales că anchetatorii aveau dovezi clare că ei erau autorii, în ciuda faptul că au folosit măşti.

CITEŞTE ŞI: RCA obligatoriu pentru trotinete. Când intră în vigoare legea

Una dintre aceste dovezi a fost mucul de ţigară lăsat de unul dintre hoţi pe covorul locuinţei de unde au furat banii.

Judecătoria Slatina a decis să-i condamne la doi ani, respectiv la un an şi nouă luni, pedepsele fiind cu suspendare, după ce inculpaţii au recunoscut faptele.

Decizia nu este definitivă.

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri