AcasăADMINISTRAŢIEParc fotovoltaic de aproape 4.000 de megawaţi, la Caracal. Investiţia, cu fonduri...

Parc fotovoltaic de aproape 4.000 de megawaţi, la Caracal. Investiţia, cu fonduri europene, prin POIM

spot_img

Un parc fotovoltaic ce va putea produce aproape 4.000 de megawaţi pe an va fi construit la Caracal, cu fonduri europene.

Primarul Ion Doldurea a declarat, în emisiunea „Reporter 24”, că parcul ar trebuie să acopere aproape tot consumul de energie electrică pentru iluminatul public şi clădirile pe care le administrează municipalitatea.

VEZI ŞI: Emisiunea “Reporter 24” din 17 octombrie | Invitat – Ion Doldurea, primar Caracal

Proiectul va fi finanţat cu fonduri europene, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM).

„Există un ghid care a apărut săptămâna trecută, în care se spune că un UAT poate să facă un parc fotovoltaic, dar care să fie pentru consum propriu, să-şi asigure energia pentru localitate. Noi, la nivel de oraş, cu iluminatul public, clădirile primărie, teatru, muzee şi aşa mai departe, plus spital, licee, şcoli, creşe şi grădiniţe, consumăm apropximativ 4.000 de megawaţi pe an. Acesta este consumul din 2021. Am zis să facem un parc care să fie puţin sub 4.000 de megawaţi, ca să ni-l aprobe, să fie eligibil. Am făcut deja studiu de fezabilitate, proiecţia. Pe 8 noiembrie, se deschide axa şi putem depune pentru a obţine finanţare prin POIM. Partea bună e că nu trebuie finanţare din partea noastră deloc. Am făcut proiecţia pentru un parc de trei megawaţi, care va produce aproximativ 3.923 megawaţi, în primul an, după care scade uşor, câte doi trei la sută pe an. Avem terenul, are cadastru şi cred că avem şanse”, a declarat Ion Doldurea.

Totodată, Primăria Caracal va realiza un astfel de parc fotovoltaic şi la intrarea în municipiu dinspre Dobrosloveni, unde nu a primit avizele necesare pentru crearea unui parc industrial.

„Pentru terenul de pe strada Walter Mărăcineanu aveam şi investitorul pregătit, dar am avut surpriză neplăcută. În spate sunt două unităţi militare şi nu ni s-a dat voie să construim pe acel teren. Singurul lucru pe care putem să-l facem acolo este un parc fotovoltaic. Din acest motiv, o să scoatem la licitaţie terenul respectiv pentru realizarea unui parc fotovoltaic”, a declarat primarul Caracalului.

 

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri