AcasăACTUALPădurar din Olt, pus să plătească lemnul care s-a furat din pădurea...

Pădurar din Olt, pus să plătească lemnul care s-a furat din pădurea pe care trebuia să o păzească. Plata prejudiciului, dispusă de Tribunal

spot_img

Un pădurar din Olt a fost obligat în instanţă să plătească peste 100.000 lei, reprezentând contravaloarea materialului lemnos furat din pădurea pe care trebuia să o păzească. Decizia Tribunalului Olt nu este definitivă.

Un bărbat din Fărcaşele, angajat al Direcției Silvice Olt ca pădurar la cantonul nr. 15 Hotărani, din cadrul Ocolului Silvic Caracal, a fost obligat de instanţă să plătească 104.858,79 lei, reprezentând „delicte silvice constatate prin actele de control”. Mai exact, pădurarul trebuie să dea înapoi contravaloarea materialului lemnos care a fost furat din pădurea pe care trebuia să o păzească.

Potrivit încheierii tribunalului, în urma unor controale efectuate în cantonul gestionat de bărbatul din Fărcaşele, au fost identificate nereguli și pagube provenite din tăieri ilegale de arbori.

Din actele depuse la dosar, respectiv actele de control de fond întocmite în urma inspecțiilor efectuate în cantonul gestionat de acesta, rezultă volumul arborilor tăiați ilegal și nejustificați, precum și valoarea prejudiciului.

În total, 192 de arbori ar fi fost tăiaţi ilegal, având un volum de 162,745 metri cubi.

„Analizând prima condiție și anume cea a calității de salariat instanța constată că pârâtul a avut calitatea de angajat al reclamantei în funcția de pădurar, la cantonul nr. 15 Hotărani, din cadrul Ocolului Silvic Caracal și avea ca principală obligație de serviciu să asigure integritatea fondului forestier aflat în raza sa de activitate, luând măsuri de prevenire a sustragerii ilegale a materialului lemnos, ori de depistare și sancționare a autorilor faptelor ilicite, fiind direct răspunzător de delictele silvice nejustificate și a altor lipsuri din gestiune. Din cele mai sus expuse se constată că este întrunită prima condiție a răspunderii patrimoniale și anume calitatea de salariat a pârâtului în cadrul angajatorului păgubit”, au reţinut magistraţii Tribunalului Olt, în hotărârea luată în aceste zile.

Decizia Tribunalului Olt nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel, la instanţa superioară.

CITEŞTE ŞI: Focuri de armă într-o pădure din județul Olt. Un pădurar, acuzat că a furat lemne, a ajuns la spital

 

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri