AcasăACTUALPacienți cu gripă, între care și copii, internați la Spitalul Județean Târgu...

Pacienți cu gripă, între care și copii, internați la Spitalul Județean Târgu Jiu

spot_img

În Secția Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean Târgu Jiu sunt internați, în prezent, opt pacienți adulți cu gripă (cinci pacienți cu gripa tip A și restul cu gripa tip B), nouă pacienți cu COVID și alți 12 cu pneumonii și enterocolită, potrivit unei informări efectuate de către reprezentanții unității medicale. 

Purtătorul de cuvânt al SJU Târgu Jiu, Mihaela Țicleanu, spune că, în perioada 9– 16 ianuraie, anul acesta, în Secția Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu au fost internați 40 de copii cu diverse afecțiuni respiratorii, marea majoritate cu viroze respiratorii, dar și cu gripă, pneumonii și bronșiolite, și mai puțini cu afecțiuni digestive.

„Astăzi, în Secția Pediatrie se află internați 26 de copii: cinci copii diagnosticați cu gripă (grupa de vârstă 0 – 1 an) și 21 de pacienți cu afecțiuni respiratorii. Dintre micuții diagnosticați cu virusul gripal, trei sunt cu gripa tip A, unul cu gripa tip B și un copil cu ambele tipuri de gripă. Cei mai mulți dintre pacienții internați au vârste cuprinse între câteva luni și 5 ani. La internare, toți copiii sunt testați PCR pentru a afla dacă sunt infectați cu virusul SarS-CoV2 și testați pentru a depista dacă au gripă. În medie, copiii au avut nevoie de 7 zile de internare în Secția Pediatrie pentru a se face bine. Au fost și cazuri în care pacientul a stat internat 9 zile”, a menționat Țicleanu.

Aceasta a mai precizat că medicii îi sfătuiesc pe părinți să evite zonele aglomerate, dar și contactul cu persoanele bolnave (răcite) și de asemenea, le recomandă să se adreseze și medicilor de familie sau celor din centrele de permanență înainte de a veni la Camera de gardă din spital.

Pentru a fi evitată aglomerarea Camerei de Gardă Pediatrie, conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a decis înființarea celei de a doua ture în Cabinetul Pediatrie din Ambulatoriul Integrat.

„Din data de 05.01.2023 funcționează a doua tură în Policlinică. Astfel, părinții pot aduce micuții la consult, de luni până vineri, în intervalul orar 07:00 – 14:00 și 14:00 – 21:00, în baza unui bilet de trimitere de la medicul de familie și a certificatului de naștere al copiilor”, a conchis purtătorul de cuvânt al SJU Târgu Jiu.

- Publicitate-spot_img

Sanatatenews.ro

Cautimasina.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri