AcasăACTUALOrganizațiile Pacienților Cronici, despre suspendarea tratamentelor și operațiilor: „Lipsă de responsabilitate din...

Organizațiile Pacienților Cronici, despre suspendarea tratamentelor și operațiilor: „Lipsă de responsabilitate din partea autorităților să închidem din nou spitalele”

spot_img

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC) solicită revenirea asupra deciziei de închidere a spitalelor pentru pacienții cronici, menționând că cei care nu sunt o urgență în prezent, vor deveni astfel de cazuri în viitor sau, mai grav, nu vor mai putea fi salvați. 

Reprezentanții COPAC se declară revoltați de modul în care s-a luat decizia suspendării tratamentelor și intervențiilor chirurgicale care nu reprezintă urgențe.

„Reamintim autorităților că 88% dintre pacienții tratați cu cancer au decedat în 2020, potrivit unor date și declarații oficiale și 25% dintre pacienții cu boli cardiovasculare nu au mers deloc la medic, potrivit unui studiu COPAC”, susțin aceștia.

„Mi se pare o lipsă de responsabilitate din partea autorităților să închidem din nou spitalele pentru pacienții cronici. Pandemia nu va pleca așa ușor, iar pacienții cronici vor plăti, unii chiar cu viața. În plus și statul va plăti de 2-3 ori mai mult pentru a le trata ulterior complicațiile. La aproape doi ani de la începerea pandemiei, noi găsim aceeași soluție ca la început să închidem spitalele, în condițiile în care acum este demonstrat ce decizie nocivă a fost”, a declarat Radu Gănescu, președintele COPAC.

COPAC solicită autorităților să revină asupra deciziei, să găsească alte soluții pentru bolnavii de COVID și să nu pună în pericol viața pacienților cronici.

Spitalele publice suspendă pentru 30 de zile operațiile și tratamentele care nu sunt urgente, a anunțat luni secretarul de stat Raed Arafat.

„Suntem nevoiți să emitem un ordin de 30 de zile care prevede că, începând cu data emiterii acestuia, managerii spitalelor publice cu paturi dispun măsuri de suspendare a internărilor pentru operații și tratamente care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogranate”, a declarat Raed Arafat.

CITEȘTE ȘI: BREAKING | CNSU cere asistenţă internaţională pentru medicamente şi concentratoare de oxigen

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
Partenerispot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri